A Michael Keaton (galériánkban) rendezésében és főszereplésével készült Knox Goes Away, John Knox, egy bérgyilkos történetét meséli el, aki egy Alzheimer-kórhoz hasonló degeneratív agyi rendellenességgel, a Cretuszfeldt-Jakob-kórral küzd. A Torontói Filmfesztiválon tartott világpremier után a film várhatóan március 15-én kerül a mozikba (a hazai forgalmazásról egyelőre nincsenek információk). 

Bár bárki számára lesújtó diagnózis ez, de különösen nehéz egy olyan ember számára, akinek a szakmája a titokzatosságra és a precizitásra épül...

Arra is rákényszerít valakit, aki a megélhetésért gyilkol, hogy szembenézzen saját halandóságával. Egy barátja (Al Pacino) segítségével Knox megpróbálja rendbe tenni a dolgait, és újra találkozni a fiával (James Marsden), akit több mint egy évtizede nem látott.

Az eddigi visszajelzések a filmről

A The Playlist munkatársa, Charles Bramesco dicsérte Michael Keaton alakítását, aki szerint a színész szépen ábrázolta a Cretuszfeldt-Jakob-kór hatásait, és Keaton rendezését "sikamlósnak" és "mélyrehatónak" nevezte kritikájában.

A bérgyilkos a filmekben

A bérgyilkos karakter állandó inspirációs forrásnak bizonyult a mozi számára, az 1942-es A merénylet című filmtől az 1967-es A szamurájon át a legutóbbi Hit Manig.

Az egyik módja annak, hogy a filmkészítők ezt a figurát továbbra is frissnek és egyedinek érezzék, az, hogy hozzáadnak adnak egy furcsaságot, valamit, amitől könnyen megkülönböztethetővé válik. Mint például erre Alain Delon madárszeretete A szamurájban vagy épp Michael Fassbender The Smith playlistje A gyilkos,

A hivatalos összefoglaló

Az Oscar-díjra jelölt Michael Keaton rendezi és játssza a főszerepet ebben a kiszámíthatatlan thrillerben. A színészt John Knox, a bérgyilkos szerepében láthatjuk, aki megpróbálja jóvátenni a hibáit, mielőtt nemrég felfedezett demenciája eluralkodna rajta. Egy megbízható barátja (az Oscar-díjas Al Pacino) segítségével, akinek szintén gyanús a múltja, Knox a rendőrséggel - és saját, rohamosan romló elméjével - versenyez, hogy megmentse elhidegült fiát (James Marsden) egy bosszúból elkövetett hibától, mielőtt túl késő lenne. A további főbb szerepekben az Oscar-díjas Ray McKinnon és Marcia Gay Harden lesz látható.

Mutatjuk az előzetest idelent.

thriller

Egy profi bérgyilkos elméjén fokozatosan eluralkodik a demencia. A férfi rövidesen esélyt kap arra, hogy helyrehozza néhány régi hibáját, és hogy megmentse fia életét. több»