Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Mi történt Alice nénivel? (1969)

What Ever Happened to Aunt Alice?
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
2
Képek
Videók

Galéria (2)

 
Filmbarbár   2019. 01. 18.

legújabb vélemény a nap véleménye

0

A történetben két nő lélektani játszmáját követhetjük nyomon, akik egyaránt ravaszak, és sorozatosan megpróbálnak túljárni egymás eszén. Noha a film címe az angol eredetiben is rímel a Mi történt Baby Jane-nel? címre (What ever happened to Baby Jane?... több»

 
Berto49   2018. 05. 07.

0

A címben szereplő néni az eltűnt társalkodónőjének utolsó alkalmazója, Mrs. Marrable szolgálatába szegődik, mert erős a gyanúja, hogy valami köze lehet az eltűnéséhez. Beigazolódik-e a gyanúja, vagy valami egészen más történik? A történet is elég csa... több»

 

A filmet mindössze bő két hónap alatt (1968 októberének vége és 1969 januárjának eleje között) forgatták le.

(Filmbarbár )
 

Több technikai baki is benne maradt a filmben, pl. az elején, az ügyvéddel való beszélgetés során a tükörben látható a kamerát tartó személy alakja, a seriffirodában játszódó jelenetben pedig egy mikrofon lóg be a szereplők lábai mögé.

(Filmbarbár )
 

Két magyar nyelvű szinkron készült a filmhez. A 2. változat érdekessége, hogy Alice - azaz Mrs. Dimmock - itt következetesen Mrs. Dimmickként szerepel.

(Filmbarbár )
 

Eredetileg egy alternatív befejezésen is gondolkodtak az alkotók, amely során Alice túlélné a kalandot, de ezt az ötletet később elvetették.

(Filmbarbár )
 

(1923-1984): "The forbidden garden"=["Tiltott kert"] című magyarul nem olvasható bűnügyi regénye alapján.

(Berto49)