Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Kínai negyed
Jack Nicholson
Jack Nicholson
Faye Dunaway
Jack Nicholson
Jack Nicholson
Jack Nicholson
Faye Dunaway
Faye Dunaway
Faye Dunaway
Faye Dunaway
Jack Nicholson
 
NorbiP   2017. 03. 10.

legújabb vélemény

Nagyon szeretem Polanskit, és a munkáit, de sajnos ez a film csalódást okozott. Nem tudom, hogy én vagyok-e az egyetlen, de halálra untam magam a film közbe.

 
hsanya182   2015. 09. 15.

2015ben ez a film elég gyenge már! Régen lehet újszerű volt az ilyen fodulatos film, a technikai háttér, műbonyó, szereplők beleélése, de a 2015-ig bezárólag sokkal nagyob alkotások vannak misztikus, thiller filmek terén. Ilyen összeseküvés elmélet szerű tucatfilm. Lehet a régebbi generációnak még bejön, de tovább kell lépni, csak jobb filmek vannak ebben a kategóriában, amik le is kötik a figyelmet. Elég kiszámítható ha 2015től mész lefelé 1974-ig, semmi extrát nem nyújt :) Néhány egyedi jó poén talán :)


 
Henczi   2015. 05. 25.

Egy felülmúlhatatlan misztikus krimi. számomra nagyon szórakoztató volt .Igényes, egyedi hangulatvilágú film remek színészekkel kellemes csalódás volt .

 
Sodanth   2015. 10. 14.

Forget it, Jake. It's Chinatown.

Kevés olyan film van, ami képes évtizedekkel később újratámasztani egy műfajt és közben úgy, hogy annak történetét, kivitelezését máig iskolapéldányként tartják számon. A Kínai negyed ilyen film. A zseniális Roman Polanski jól tette, hogy Amerikában is megcsillogtatta tudását, egyedi vizualitása, történetmesélése, jót tett az akkor már válsággal küzdő Hollywoodnak. A film stílusa neo noir, színesben, új formában, de hűen a 40-es évekhez hozza vissza azt a sötét, realista műfajt, ami folyamatosan játszik a világítással, amit film noirnak nevezünk. A szereplők erősek, J.J. Gates nyomozó szerepében az őrült és zseniális Jack Nicholson tündököl, akit ekkor még max. az Easy Riderből ismerhettek a... több»

 
pqrs   2016. 01. 23.

Örök klasszikus. Lassan szövödő, fordulatos történet, kiváló színészek. Az egész film sötét hangulatú, ám ami a legjobb benne, hogy ezt nem a színek árnyalásával, sokkal inkább a párbeszédekkel éri el. Ha valaki csak képeket lát a napfényes Kalifoniában játszodó alkotásról, akkor meg nem mondja, hogy ez bizony egy film noir. Pedig az, és egyike a legjobb daraboknak.

A film összbevétele 30 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Roman Polanski a rendezés mellett színészként is feltűnik a filmben, amelyet csak hosszas rábeszélések árán vállalt el, ráadásul még a hosszú hajától is meg kellett a szerep miatt szabadulnia.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az ornyisszantós jelenetben Jack Nicholson valójában rettegett attól, hogy a kés megvágja az orrát. Eléggé elfajult a színész és Roman Polanski rossz viszonya ugyanis a forgatás alatt, folyton sértegették egymást. A jelenethez egy speciális kész készítettek, amiből vért tudtak a színész arcára fröcskölni. Ha azonban rossz oldalon nyomták meg, könnyen megvághatta volna Nicholson orrát, s ezzel a színész is tisztában volt, főleg, hogy Polanski (bosszúból) a felvétel előtt fel is hívta rá a figyelmét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A jegypénztárak adatai szerint 29,2 millió dolláros bevételt eredményezett a film.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.