Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Kínai negyed (1974)

Chinatown
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
78
Képek
1
Videók

Galéria (78)

Jack Nicholson
Jack Nicholson
Faye Dunaway
Jack Nicholson
Faye Dunaway
Faye Dunaway
Faye Dunaway
Faye Dunaway
Jack Nicholson

Videók (1)

 
BalogJoe   2020. 08. 19.

legújabb vélemény

4
Mestermunka

Nem tudom mitől tart bennem mai napig is feszültséget ez a film, de működik a Polanski-faktor! Lehet, hogy mert '91-ben láttam először a seregben (de csak félig, mert takarodót rendeltek el), nem tudom (később persze kismilliószor megnéztem). A film sokmindenről lett nevezetes később, de az biztos, hogy nem kell filmbuzinak lenni hozzá, hogy beszippantson Polanski bizarr világa.

 
hsanya182   2015. 09. 15.

1

2015ben ez a film elég gyenge már! Régen lehet újszerű volt az ilyen fodulatos film, a technikai háttér, műbonyó, szereplők beleélése, de a 2015-ig bezárólag sokkal nagyob alkotások vannak misztikus, thiller filmek terén. Ilyen összeseküvés elmélet s... több»

 
Sodanth   2015. 10. 14.

1
Forget it, Jake. It's Chinatown.

Kevés olyan film van, ami képes évtizedekkel később újratámasztani egy műfajt és közben úgy, hogy annak történetét, kivitelezését máig iskolapéldányként tartják számon. A Kínai negyed ilyen film. A zseniális Roman Polanski jól tette, hogy Amerikában ... teljes kritika»

 
NorbiP   2017. 03. 10.

0

Nagyon szeretem Polanskit, és a munkáit, de sajnos ez a film csalódást okozott. Nem tudom, hogy én vagyok-e az egyetlen, de halálra untam magam a film közbe.

 
Henczi   2015. 05. 25.

0

Egy felülmúlhatatlan misztikus krimi. számomra nagyon szórakoztató volt .Igényes, egyedi hangulatvilágú film remek színészekkel kellemes csalódás volt .

 
pqrs   2016. 01. 23.

0

Örök klasszikus. Lassan szövödő, fordulatos történet, kiváló színészek. Az egész film sötét hangulatú, ám ami a legjobb benne, hogy ezt nem a színek árnyalásával, sokkal inkább a párbeszédekkel éri el. Ha valaki csak képeket lát a napfényes Kalifoniá... több»

 
James Pond   2015. 02. 10.

0

A Kínai negyed egy újabb film amiben Jack Nicholson sziporkázhat és meg is teszi. Roman Polanski filmjeit mindig kedveltem és ez is egyike pályája maradandó alkotásainak. Ez egy 40 éves film de ez nem jelent semmit, a színészek játéka, a sztori akár ... több»

A film összbevétele 30 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Roman Polanski a rendezés mellett színészként is feltűnik a filmben, amelyet csak hosszas rábeszélések árán vállalt el, ráadásul még a hosszú hajától is meg kellett a szerep miatt szabadulnia.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az ornyisszantós jelenetben Jack Nicholson valójában rettegett attól, hogy a kés megvágja az orrát. Eléggé elfajult a színész és Roman Polanski rossz viszonya ugyanis a forgatás alatt, folyton sértegették egymást. A jelenethez egy speciális kész készítettek, amiből vért tudtak a színész arcára fröcskölni. Ha azonban rossz oldalon nyomták meg, könnyen megvághatta volna Nicholson orrát, s ezzel a színész is tisztában volt, főleg, hogy Polanski (bosszúból) a felvétel előtt fel is hívta rá a figyelmét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A jegypénztárak adatai szerint 29,2 millió dolláros bevételt eredményezett a film.

(Bogi87)
 

6 millió dollárból jött létre a film.

(Bogi87)
 

A BBC listája szerint a 12. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)