Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86

A vád tanúja (1957)

Witness for the Prosecution
Filmadatlap
 
18
Szereplők
8
Vélemények
10
Képek
1
Videók
A vád tanúja
 
elekm90   2020. 04. 30.

legújabb vélemény

Erős tárgyalótermi dráma, bár nem a kedvencem Billy Wilder-től. Kellően izgalmas és fordulatos a történet, a filmvégi események eléggé váratlanok. 7,5/10

 
Deku   2017. 08. 17.

Eszméletlenül hatalmas film. Annyira tökéletes, hogy nem is érezhető, hogy nem mai színészek játszanak benne. Nagyon erős volt és minden téren szuper krimi.


 
Berto49   2016. 12. 17.

Tegnapi szerzeményem az 1961-es klasszikus szinkronnal (Csákányi, Lukács Margit, Kállai, Kiss Manyi) készült változat, amit sokadik látásra is zseniálisra tudok értékelni. Két szempontból is élenjár a film, egyrészt a tárgyalótermi filmek csúcsa, másrészt az általam látott Christie-adaptációk legjobbja. Az eredeti novellát Billy Wilder „feldúsította” kitűnő szereplőkkel, itt mindenképpen Charles Laughton és Marlene Dietrich nevét kell kiemelni, szerintem Laughton élete legjobbját nyújtotta, de Marlene is szenzációs. Olvasom, hogy a korabeli ügyeletes szépfiú, Tyrone Power 44 éves korában, forgatás közben szívrohamban halt meg. Természetesen(?) nőfaló létére ezzel a lehetőséggel számolnia kellett volna.

 
MP170506   2019. 05. 30.

Megunhatatlan film. Mi is kell egy jó filmhez, egy kiváló alapanyag (Agatha Christie regény), egy remek rendező (Billy Wilder) és nagyszerű színészek, így lesz egy film 60 év után is film! A magyar fordítás nem mindenhol tökéletes, de így is élvezhető.

 
Szorcsik   2016. 12. 07.

Döbbenetesen jó film, még mai szemmel nézve is állati izgalmas. Imádom a tárgyalóteremben játszódó filmeket, de enynire jót még soha nem láttam. Különösen az ügyvéd és az ápolónő karaktere emlékezetes.

 
trueblood   2015. 03. 31.

Ez mekkora film! Ha nem látná az ember el sem hinné, hogy az 50-es években készült, annyira naprakész a történet. Lazán forgathatnák ma is, némelyik amerikai béna krimi (amit napjainkban írnak, forgatnak) a nyomába sem ér egy több mint ötven éve készült filmnek. Csak nehogy újraforgassák :-DD

 
Blindspot   2015. 10. 16.

Ez még talán egynek el is megy nagy nehezen. De éppencsak hogy. Ha más nem jut eszembe akkor egynek jó de máskülönben nem a favoritom. Szerencsére van, hogy ennyire vágyik az ember fia és ez épp elég.

Marlene Dietrich
Elsa Lanchester
Charles Laughton
Marlene Dietrich
Marlene Dietrich
Charles Laughton

A film összbevétele 16 350 000 dollár volt (imdb.com).

 

Laughton felesége a filmben az őt ápoló nővért, Miss Plimsollt alakította.

(Bogi87)
 

Laughton egy alkalommal a saját medencéjében színlelt rosszullétet azért, hogy megbizonyosodjon róla, képes eljátszani egy szívbeteg férfit. A színészt felesége, Elsa Lanchester és egyik vendégük húzta ki a vízből.

(Bogi87)
 

A történet csattanóját nagy titokban tartották, még maguk a színészek sem tudták, mi fog történni. Csak a forgatás végéhez közeledve kapták meg a 10 oldalasbefejező forgatókönyvrészt. Mikor Londonban a brit királyi családnak levetítették a filmet, még nekik is ígéretet kellett tenniük, hogy nem árulják el másnak a történet végét.

(Bogi87)
 

A Metro–Goldwyn–Mayer stúdió kínálkozott a film legtöbb jelenetének helyszínéül. Azonban a bírósági jelenet felvételéhez egy komplett tárgyalótermet húztak fel az Old Bailey mintájára (londoni központi bűnügyi bíróság).

(Bogi87)
 

A vád tanúja Tyrone Power utolsó mozifilmje, nem sokkal a film elkészülte után a Solomon and Sheba (1958) forgatása idején hunyt el.

(Bogi87)
 

A Vád tanúja című film a 10 legjobb tárgyalótermi dráma egyike az Amerikai Filmintézet értékelése alapján.

(Bogi87)
 

Agatha Christie azonos című színdarabja alapján készült el a film.

(Bogi87)
 

A film mozis jelenetében a vásznon a Jesse James című alkotás megy.

(Menyét Ibolya)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.