Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87

Gyilkos vagyok (1944)

Double Indemnity
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Gyilkos vagyok
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

legújabb vélemény

Ez egy szuper film! Az emberi leleményesség... se a nő, se a pénz nem lett meg.. gyakran van így, ha az ember csalásba ártja magát. Időtálló és fordulatos noir film.

 
Deku   2017. 09. 13.

Simán vártam volna még több pörgést izgalmat vagy nem is tudom. Nem rossz ez csak szimplán gyenge. Habár biztos van akinek ez a harmatos verzió is bejön de az nem én voltam/vagyok.


 
Milanman   2016. 02. 11.

Tökéletes film-noir esszencia, minden elemében élvezetes, izgalmas, a mai napig megállja a helyét. Fantasztikus alkotás.

 
NorbiP   2017. 03. 12.

Billy Wilder ismét bebizonyította, hogy ért a filmrendezéshez. Még a mai napig nagyon jó alkotás, bárkinek ajánlom, aki szeret a (régi) bűnügyi filmeket.

 
Henczi   2015. 05. 29.

Annak ellenére hogy egy több mint 70 éves film, mai szemmel is egy izgalmas, figyelmet lekötő, érdekes film, ami időtálló. A színészek alakítása meggyőző, igényes, karakteresek a szereplők. Érdemes megnézni.

Fred MacMurray
Barbara Stanwyck
Barbara Stanwyck
Barbara Stanwyck
Fred MacMurray
Edward G. Robinson

A film összbevétele 5 720 000 dollár volt (imdb.com).

 

A femme fatale neve, Phyllis a görög mitológiát ismerők számára beszélő név, csak az eredeti történetben a szerelem győz a halál felett, míg a filmben a fordítottja történik.

(Berto49)
 

James M. Cain (1892-1977) nevéhez más remek filmek irodalmi előzményei is kapcsolódnak, mint többek között "A postás mindig kétszer csönget" (számos filmadaptációja ismert), és a "Mildred Pierce" (Kertész Mihály, 1945, Todd Haynes, 2011, ötrészes tévésorozat). Két legismertebb regényét a hardboiled krimi műfajához sorolják.

(Berto49)
 

A film ismert címváltozata: Kettős kárigény, ami a biztosítási szakmában azt jelenti, hogy kis valószínűségű halálesetkor a biztosítási összeg kétszeresére jogosult a kedvezményezett.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.