Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A kötél (1948)

Rope
Filmadatlap
 
20
Szereplők
8
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 19.

legújabb vélemény

0

Nekem az egyik nagy kedvencem a Mestertől. Fantasztikus kamaradarab, ami egyben a maga idejében az újdonság erejével hatott. Stewart és Dall, aki nekem kifejezetten tetszett. Az operatőri munka is zseniális.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 29.

0

A film majdhogynem egy egész jelenet vágás nélkül. Nagyon kifinomult operatőri munka van benne. Jól leköveti a szereplőket. A történet nem túl izgis, viszont egyedi és pszichikai töltésű. Nekem kicsit vontatott volt, de a fentebb említett operatőri munka érdemessé teszi a megtekintésre ezt a filmet.

 
elekm90   2020. 02. 22.

0

Mindenképp Hitchcock legjobb alkotásai közé sorolandó "A kötél". Lényegebén egy kamarathriller, egy lakásban játszódik a teljes film, látszólag vágatlanul zajlanak a néző szeme előtt az események. Két férfi elkövet egy gyilkosságot a történet első pe... több»

 
Scramananga   2016. 10. 12.

0

Nagyon jó film, bár vannak benne kérdéses pontok. A film során, szerintem egyértelművé válik, hogy Brandon és Phillip elmebetegek, és szerintem Hitchcock is ezzel indokolta minden indokolatlan lépésüket. De ettől még nekem kidolgozatlan maradt a kara... több»

 
D. Wolfe   2016. 06. 15.

0

Technikailag nagyon jó, ez kétségtelen, de amúgy nem annyira tetszett. A színészek szerintem nem voltak túl jók, plusz nem igazán tudtam átérezni, hogy mégis milyen indíttatások álltak a szereplők mögött. Azért nem adok rá csak három csillagot, mert ... több»

 
sipiarpi   2016. 09. 06.

0

Szeretem az egy helyszínen játszódó kamaradarabokat. Jobban tud az ember a színészekre és a párbeszédekre figyelni. Kevés vágással vették fel, és tetszett ahogy a díszlet háttérben az idő haladtával besötétedik. James Stewart gyakori vendége Hitchcoc... több»

 
petresku   2019. 11. 08.

0

Bár általában is szerettem Hitchcock alkotásait, ezt sokáig nem ismertem, de miután megnéztem, az egyik kedvencem lett. Kivételesen jónak találtam a forgatókönyvet és a színészeket, és valahogy az volt az érzésem, hogy H. ebben a típusú filmben van i... több»

 

Érdekes „előtörténete” van ennek a filmnek. Egy 1924-ben elkövetett gyilkosság tettesei, Leopold és Loeb néven elhíresült személyek inspirálták. Nathan Freudenthal Leopold, Jr. és Richard Albert Loeb a tökéletes gyilkosságot szerették volna megvalósítani, amikor megöltek egy tizennégy éves fiút, Bobby Frankset. A gyilkosságot követő bírósági tárgyalást az évszázad perének nevezték. Több irodalmi és filmes feldolgozása is van. A legelső 1929-es színdarab Patrick Hamilton tollából, amiből 10 évvel később a BBC TV-filmet készített. Hitchcock művét, ami szintén a tökéletes bűntény témáját boncolgatja 1948-ban készítette.

(Berto49)
 

A kötél Alfred Hitchcock első színes filmje.

(Menyét Ibolya)
 

Szinte a teljes filmet egyetlen stúdióban forgatták le.

(Menyét Ibolya)
 

Alfred Hitchcock kétszer is feltűnik a filmben.

(Menyét Ibolya)
 

David nevét 73 alkalommal mondják ki a filmet.

(kázsé)