Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
8
Vélemények
20
Képek
1
Videók
A kötél
 
elekm90   2020. 02. 22.

legújabb vélemény

Mindenképp Hitchcock legjobb alkotásai közé sorolandó "A kötél". Lényegebén egy kamarathriller, egy lakásban játszódik a teljes film, látszólag vágatlanul zajlanak a néző szeme előtt az események. Két férfi elkövet egy gyilkosságot a történet első pe... több»

 
dailyfilmsan   2019. 04. 29.

A film majdhogynem egy egész jelenet vágás nélkül. Nagyon kifinomult operatőri munka van benne. Jól leköveti a szereplőket. A történet nem túl izgis, viszont egyedi és pszichikai töltésű. Nekem kicsit vontatott volt, de a fentebb említett operatőri munka érdemessé teszi a megtekintésre ezt a filmet.


 
Scramananga   2016. 10. 12.

Nagyon jó film, bár vannak benne kérdéses pontok. A film során, szerintem egyértelművé válik, hogy Brandon és Phillip elmebetegek, és szerintem Hitchcock is ezzel indokolta minden indokolatlan lépésüket. De ettől még nekem kidolgozatlan maradt a kara... több»

 
sipiarpi   2016. 09. 06.

Szeretem az egy helyszínen játszódó kamaradarabokat. Jobban tud az ember a színészekre és a párbeszédekre figyelni. Kevés vágással vették fel, és tetszett ahogy a díszlet háttérben az idő haladtával besötétedik. James Stewart gyakori vendége Hitchcoc... több»

 
D. Wolfe   2016. 06. 15.

Technikailag nagyon jó, ez kétségtelen, de amúgy nem annyira tetszett. A színészek szerintem nem voltak túl jók, plusz nem igazán tudtam átérezni, hogy mégis milyen indíttatások álltak a szereplők mögött. Azért nem adok rá csak három csillagot, mert ... több»

 
Bruce55   2018. 10. 22.

Ez a film szerintem toronymagasan Hitchcock legjobbja. A tökéletes gyilkosság és az öléshez való jog témakörét sok film feldolgozta már, viszont a feszültségkeltés mestere szerintem mindenki másnál jobban ragadta meg ezt az igen kényes témát. Brando... több»

 
petresku   2019. 11. 08.

Bár általában is szerettem Hitchcock alkotásait, ezt sokáig nem ismertem, de miután megnéztem, az egyik kedvencem lett. Kivételesen jónak találtam a forgatókönyvet és a színészeket, és valahogy az volt az érzésem, hogy H. ebben a típusú filmben van i... több»

Galéria (20)

Videók (1)

 

Érdekes „előtörténete” van ennek a filmnek. Egy 1924-ben elkövetett gyilkosság tettesei, Leopold és Loeb néven elhíresült személyek inspirálták. Nathan Freudenthal Leopold, Jr. és Richard Albert Loeb a tökéletes gyilkosságot szerették volna megvalósítani, amikor megöltek egy tizennégy éves fiút, Bobby Frankset. A gyilkosságot követő bírósági tárgyalást az évszázad perének nevezték. Több irodalmi és filmes feldolgozása is van. A legelső 1929-es színdarab Patrick Hamilton tollából, amiből 10 évvel később a BBC TV-filmet készített. Hitchcock művét, ami szintén a tökéletes bűntény témáját boncolgatja 1948-ban készítette.

(Berto49)
 

A kötél Alfred Hitchcock első színes filmje.

(Menyét Ibolya)
 

Szinte a teljes filmet egyetlen stúdióban forgatták le.

(Menyét Ibolya)
 

Alfred Hitchcock kétszer is feltűnik a filmben.

(Menyét Ibolya)
 

David nevét 73 alkalommal mondják ki a filmet.

(kázsé)
 

A film trailere olyan jeleneteket is tartalmaz, melyek a filmbeli cselekmény előtt játszódnak.

(kázsé)
 

Ez Alfred Hitchcock első színes filmje.

(kázsé)
 

A bemutatókor Alfred Hitchcock legvitatottabb filmjének tartották, és több helyen betiltották.

(kázsé)
 

Dick Hogan utolsó filmszerepe.

(kázsé)
 

Cary Grant volt az első választás Rupert szerepére.

(kázsé)