Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
73%

Gázláng (1944)

Gaslight
Filmadatlap
 
28
Szereplők
Vélemények
5
Képek
Videók
Gázláng

Galéria (5)

Ingrid Bergman
Joseph Cotten
Charles Boyer
Ingrid Bergman
Joseph Cotten
Charles Boyer
Ingrid Bergman
Charles Boyer
Ingrid Bergman
Ingrid Bergman
Charles Boyer
 

Ingrid Bergman első Oscar-díját a Gázláng (1944) című filmben nyújtott alakításáért kapta.

(rbernadett)
 

Charles Boyer felesége, Pat Paterson állapotos volt a forgatás ideje alatt a pár első és egyetlen gyermekével. Boyer és Paterson évek óta próbálkoztak a babával, ezért Boyer nagyon ideges volt a forgatáson, és ahogy közeledett a várható születés dátuma, folyamatosan a helyszínek között ingázott, hogy megbizonyosodjon felesége és a baba állapotáról. Úgy volt, hogy a kicsinek a film befejezése után kellene érkeznie, de hamarabb megérkezett. Amikor Boyert tájékoztatták róla, hogy apuka lett, könnyekben tört ki és azonnal elmondta az egész stábnak, hogy fia született. Ennek örömére a készítők egy napra leállították a forgatást és pezsgővel ünnepelték a kis jövevény megszületését.

(rbernadett)
 

Az 1940-es változat egy-két kópiája azért élte túl az MGM felszámolási kísérletét, mert tévesen Angel's Street címmel címkézték fel őket, ami a film 1938-as színpadi verziója.

(rbernadett)
 

Amikor elkészült ez a verzió, az MGM megsemmisítette az 1940-es Gázláng kópiáit. Habár a művelet nem sikerült maradéktalanul, az tény, hogy a korábbi változatot évtizedekig alig lehetett látni.

(rbernadett)
 

Ingrid Bergman hosszabb időt töltött egy elmegyógyintézetben, hogy felkészüljön a szerepre. Ottléte alatt egy idegösszeomlástól szenvedő nőt tanulmányozott.

(rbernadett)
 

A díszletet szándékosan elhalmozták mindenféle csecsebecsével, hogy ezzel is fokozzák Paula növekvő klausztrofóbiájának érzését.

(rbernadett)
 

Ingrid Bergman és Charles Boyer aznap találkoztak először, amikor azt a jelenetet forgatták, amikor a vonatállomáson találkoznak és szenvedélyesen megcsókolják egymást. Boyer ugyanolyan magas volt, mint Bergman, ezért annak érdekében, hogy magasabbnak tűnjön egy dobozra kellett állnia, amibe Bergman véletlenül mindig belerúgott a jelenet forgatása közben. Boyernek folyamatosan kb. 5 cm magas cipőt és csizmát kellett viselnie, amíg a filmet forgatták.

(rbernadett)
 

Angela Lansbury mindössze 17 éves volt, amikor ebben a filmben debütált. Ebben az időszakban Los Angelesben dolgozott a Bullocks Áruházban és amikor közölte, hogy felmond, a főnöke felajánlotta neki, hogy megadja neki azt a fizetést, amit az új helyen kapna, azt feltételezvén, hogy ez a környékbeli keresetet figyelembe véve kb. heti 27 dollár lehet. Amikor Lansbury közölte, hogy a fizetése heti 500 dollár lesz, leesett az álla.

(rbernadett)