Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
2
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Vuk   2016. 05. 19.

legújabb vélemény

Szép emléket állít Orson Wellesnek. A top 200 közé való.

 
varjú   2016. 04. 12.

A szerplők jól megoldották a dolgukat, kiváló volt Orson Welles, Charleton Heston nagyszerű mexikói volt, bár nem néz ki annak, Elvis is felbukkant. A sztori élvezhető és egyszerű volt.

A film összbevétele 2 237 659 dollár volt (imdb.com).

 

Welles az eredeti tervek szerint szerepelt volna a filmben, de rendezői és írói feladatokat nem látott volna el.

(Bogi87)
 

A Better Call Saul nyitánya fejhajtás A gonosz érintése előtt.

(Bogi87)
 

A 2008-as In Bruges c. filmben a nyitó jelenetben a Touch of Evil megy a háttérben, mikor Harry (Ralph Fiennes) utasítja Ken-t (Brendan Gleeson), hogy ölje meg Ray-t (Colin Farrell).

(Bogi87)
 

Tom Russel énekes-dalszerzőnek az egyik száma a Touch of Evil címet kapta a 2001-es Borderland albumán, mely tisztelgés a film előtt.

(Bogi87)
 

Az 1999-es Steve Martin/Eddie Murphy filmben, a Bowfingerben több alkalommal is létható jelen film posztere Nartin karakterének otthonában.

(Bogi87)
 

A 2002-es Bowling for Columbine dokumentumfilmben, mikor Michael Moore interjút készít Heston-nal, Heston otthonában, látható egy bekeretezett La Soif du mal poszter, ami a francia verziója jelen filmnek.

(Bogi87)
 

A House c. TV show-ban Dr. Wilsonnak egy Touch of Evil posztere van a falon az asztala mögött.

(Bogi87)
 

Az Apartment Zero c. film nyitójelenetében Adrian LeDuc (Colin Firth), a mozitulajdonos letöröl egy könnycseppet, kiderül, hogy a Touch of Evil zárójelenete hatotta meg.

(Bogi87)
 

A Paul Thomas Anderson által írt és rendezett 1997-es Boogie Nights c. film nyitása 3 perc hosszú, bemutatja a film főbb karaktereit. Anderson azt nyilatkozta, ez tisztelgés A gonosz érintése előtt.

(Bogi87)
 

A Cabaret Voltaire angol együttesnek van egy száma a Red Mecca albumon, melynek címe majdnem megegyezik a filmével: A Touch of Evil.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.