Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
89

A rakparton (1954)

On the Waterfront
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
11
Képek
1
Videók
A rakparton
 
sabnock666   2020. 03. 20.

legújabb vélemény

Elia Kazan szinte tökéletes filmet csinált.Brando neem hiába a XX.sz. egyik legnagyobb színésze volt.Gyönyörű,éles képek,mesteri vágások,és megható drámai képsorok.Megható,és érzelmes film,mindenképpen ajánlott minden korosztálynak 18-99 évesig!

 
Henczi   2015. 05. 25.

Egy igazi, dráma kategóriában vezető film ma is. Igazi, erőteljes, érzelmekre ható időtálló alkotás egyedülálló színészi alakítással ,profi látvánnyal.


 
dps   2015. 05. 01.

"A magam útját járom gondolatokkal telve"

Elia Kazan klasszikus és vitatott filmjét nevezhetnénk úgy is, mint "A magam útját járom gondolatokkal telve". Megfigyelhető, hogy milyen sok világi tabu végződik ott, hogy puszta eszközzé válik egy romlott status quo védelmére. Ne szólj bele a nagyok dolgába, csak magaddal törődj, az Egyház maradjon a lelkek megmentésénél. Leo McCarey szentimentális filmje, A magam útját járom! Bing Crosby nyájas, zongorázgató papjával a vallásos Hollywood egy egész korszakát idézi fel, amikor is papok és apácák mind bájosak, nemes lelkűek voltak, akik egyaránt törődnek a lelki dolgokkal és olyan világi ügyekkel, mint megmenteni vagy felépíteni egy templomot, egy iskolát vagy egy kórházat, vagy helyes útra ... több»

 
kota   2019. 12. 10.

nagyon ritkán adok 5csillagot...de ez ott van... nem is tudom..miért nézzük és szeressük a tranformers és társait.... ez maga a film...a többi...tescós cola....

 
danny   2016. 03. 17.

Egy igazi klasszikus, Elia Kazan erőteljes képekkel dolgozik. A film magán hordozza az ötvenes évek alkotásainak minden jellemzőjét. Marlon Brando és Rod Steiger alakítása igazán emlékezetes, az ő karaktereiket lehet a legjobban megismerni a filmben. A legjobban a befejezés tetszett, teátrális magasságokig fokozzák a tragédiát, zseniális!

Marlon Brando
Eva Marie Saint
Marlon Brando
Marlon Brando
Marlon Brando
Eva Marie Saint
Marlon Brando

A film összbevétele 9 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A történet mellett az Elia Kazan vezetése alatt működő Actor's Studio Színiiskola négy „tanítványa”, Marlon Brando, Karl Malden, Rod Steiger és Lee J. Cobb felejthetetlen alakítása miatt is lett méltán híres ez a film.

(Berto49)
 

A film 12 jelölésből 8 Oscar díjat kapott, ezzel egyike a legtöbb Oscart szerzett filmeknek.

(phanzetomox)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 19. helyen àll a listàban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.