Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

A rakparton (1954)

On the Waterfront
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
11
Képek
1
Videók
A rakparton
 
Henczi   2015. 05. 25.

Egy igazi, dráma kategóriában vezető film ma is. Igazi, erőteljes, érzelmekre ható időtálló alkotás egyedülálló színészi alakítással ,profi látvánnyal.

 
dps   2015. 05. 01.
"A magam útját járom gondolatokkal telve"

Elia Kazan klasszikus és vitatott filmjét nevezhetnénk úgy is, mint "A magam útját járom gondolatokkal telve". Megfigyelhető, hogy milyen sok világi tabu végződik ott, hogy puszta eszközzé válik egy romlott status quo védelmére. Ne szólj bele a nagyok dolgába, csak magaddal törődj, az Egyház maradjon a lelkek megmentésénél. Leo McCarey szentimentális filmje, A magam útját járom! Bing Crosby nyájas, zongorázgató papjával a vallásos Hollywood egy egész korszakát idézi fel, amikor is papok és apácák mind bájosak, nemes lelkűek voltak, akik egyaránt törődnek a lelki dolgokkal és olyan világi ügyekkel, mint megmenteni vagy felépíteni egy templomot, egy iskolát vagy egy kórházat, vagy helyes útra ... több»


 
danny   2016. 03. 17.

Egy igazi klasszikus, Elia Kazan erőteljes képekkel dolgozik. A film magán hordozza az ötvenes évek alkotásainak minden jellemzőjét. Marlon Brando és Rod Steiger alakítása igazán emlékezetes, az ő karaktereiket lehet a legjobban megismerni a filmben. A legjobban a befejezés tetszett, teátrális magasságokig fokozzák a tragédiát, zseniális!

 
lord777   2014. 11. 09.

Elég jó film, én szeretem a régi fekete-fehér alkotásokat. Sokban különböznek a maiaktól, a színészi játék még közelebb áll a színpadi játékhoz, a cselekmény pedig többnyire egészen egyszerű. Ez a film igazán erőteljes, a tragédia. Terry már-már krisztusi szenvedéseken esik át a film végére.

Marlon Brando
Eva Marie Saint
Marlon Brando
Marlon Brando
Marlon Brando
Eva Marie Saint
Marlon Brando
 

A történet mellett az Elia Kazan vezetése alatt működő Actor's Studio Színiiskola négy „tanítványa”, Marlon Brando, Karl Malden, Rod Steiger és Lee J. Cobb felejthetetlen alakítása miatt is lett méltán híres ez a film.

(Berto49 )
 

A film 12 jelölésből 8 Oscar díjat kapott, ezzel egyike a legtöbb Oscart szerzett filmeknek.

(phanzetomox)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 19. helyen àll a listàban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.