A Corleone család iráynítása Michael Corleone kezébe kerül, édesapja, Vito Corleone halála után. Michael újszerűen közelíti meg a maffia tevékenységét, igyekszik legalízálni bizonyos működési területeket, a szerencsejátékipar helyett inkább a banki szektor és a tőzsde világa felé iygekszik elkalauzolnia a családot felhasználva erre összeklöttetéseit. A film során fényderül arra is, mi alapozta meg egykor a Corleone család hírnevét.
Coppola és Mario Puzo a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar- díjat kapták meg a Keresztapa II-ért.
(scarface)Talia Shire a szerepért 30 ezer dollárt kapott + 10 ezer dollár bónusz járt akkor ha a film átlépi a 27 millió dolláros bevételt.
(scarface)A temetésről szóló szöveg szerint Vito 1901-ben kilenc éves volt, de a későbbiekben azt irják 1887-ben született.
(scarface)A Pentangeli megtámadásakor az utcákon a 60-as és a 70-es évek autója látható a háttérben.
(scarface)Összesen 21 helyszínen zajlott a forgatás a következő országokban: USA, Dominikai Köztársaság, Olaszország.
(Bogi87)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »