Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
95%

A keresztapa II (1974)

The Godfather: Part II
Filmadatlap
 
31
Szereplők
61
Vélemények
105
Képek
2
Videók

Galéria (105)

Al Pacino
Robert De Niro
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Robert De Niro
Gastone Moschin
Al Pacino

Videók (2)

 
Gyorvik   2022. 11. 21.

legújabb vélemény

1

Hát igen, ez a hideg halál maga, Buddha és Krisztus tökéletes inverze. Bár a film koherens, de két eltérő időperiódusban játszódó szakaszt foglal magában, mégis az első rész folytatása szolgáltatja a fő csapásirányt. Tulajdonképpen mindent feltenni e... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

1

Coppola és Rota. Két korszakos zseni. A második rész sem hoz szégyent az első epizódra... De Niro és Al Pacino brillíroznak. Korhű gengszter- és kultfilm. Mindenkinek ajánlott!ű.

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Al Pacino és De Niro két feledhetetlen és frenetikus színész akik itt ebben a filmben és magában ebben a részben is kiválót alkotnak. A néző teljesen beletudja élni magát és ez teszi olyan tökéletessé ezt a filmet.

 
indingo   2019. 01. 22.

0

A keresztapát láttad hát nem lehet kihagyni a második részt sem. Önállóan is megállja a helyét és nem elhanyagolható, hogy folytatódik a Corleone család története, sőt az előzményekről is képet kapunk. A rendező sem számított ilyen sikerre hiszen Oszkár díjat kapott.

 
Norbert93   2018. 07. 20.

0

Az első résszel egyetemben HIBÁTLAN film. De Niro pedig külön említést érdemel a fiatal Vito Corleone szerepében.

 
moviemafia   2021. 03. 30.

3
Vito Corleone hagyatéka

A Keresztapa második része tulajdonképpen két filmet rejt magában. Az egyik felében Michael Corleone az apjától örökölt bűnszervezet vezetésének nehézségeit láthatjuk, míg a másikban magának a családfőnek – Vito Corlenénak – az élettörténetébe nyerhetünk bepillantást. A trilógia második felvonása is legalább olyan jó, mint az első, itt is igazi olasz, igazi maffiahangulatban játszódik a történet teljes egésze. Egyértelműen alapmű minden ember számára, aki kicsit is érdeklődik a maffiakultúra iránt.

 
MMcFly2015   2017. 02. 06.

0

Nem éri fel az első rész szintjét, de még mindig kifogástalan filmet kapunk. Belekötni nem lehet, legalábbis nem érdemes. Számomra ami zseniális megoldás, az, hogy a Keresztapa II egyben előzményfilm és folytatása a Corleone család történetének. Ha e... több»

A film összbevétele 48 020 957 dollár volt (imdb.com).

 

Coppola és Mario Puzo a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar- díjat kapták meg a Keresztapa II-ért.

(scarface)
 

Talia Shire a szerepért 30 ezer dollárt kapott + 10 ezer dollár bónusz járt, ha a film átlépi a 27 millió dolláros bevételt.

(scarface)
 

Coppola fontolóra vette hogy Marlon Brando visszatérjen.

(scarface)
 

A filmet Magyarországon 1983.Április 21-én mutatták be.

(scarface)
 

A temetésről szóló szöveg szerint Vito 1901-ben kilenc éves volt, de a későbbiekben azt irják 1887-ben született.

(scarface)