Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Taxisofőr (1976)

Taxi Driver
Filmadatlap
 
27
Szereplők
39
Vélemények
15
Képek
5
Videók

Galéria (15)

Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro

Videók (5)

 
moviemafia   2021. 04. 12.

legújabb vélemény

3
A pszichopata igazságosztó

Hogy őszinte legyek, nehezen tudnám ezt a filmet méltón értékelni. Történeti szempontból egészen zseniális, maga a világ, amit a néző elé tár, teljesen lehengerlő és magával ragadó. A középszerű, céltalan és kissé pszichopata hajlamú főszereplő mondanivalója és sajátos "mottója" nagyon jól tükrözi azt a nyomort, ami a 70-es, 80-as években volt jellemző Amerika nagyvárosaira. Habár én kifejezetten szeretem a régi stílusú "klasszikus" filmeket, a Taxisofőr filmmenete meglehetősen unalmas és nem túl érdekfeszítő, bár azt meg kell hagyni, hogy Robert De Niro nagyon jól alakította a mentális zavarokkal küzdő karaktert. Még ha a film maga nem is "érdemelné" meg a négy csillagot, a mögötte húzódó történeti szál abszolút méltó rá.

 
Gyorvik   2020. 12. 18.

a nap véleménye

6
A háború pokla felemészt

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tulajdonképp egy bizonyos aspektusban szorosan kapcsolódik a 70-es évek végén és a nyolcvanas években készült, a vietnami háborúról szóló filmekhez. Gyakorlatilag az elsők közül való, amely igazán nagymérvű rendező kezei közül került ki. Egy évvel va... teljes kritika»

1
 
Bogi87   2016. 05. 27.

3

Robert de Niro egyik legjobb alakítását láthatjuk a Taxisofőr című filmben.

 
csd   2020. 07. 26.

2
A legütősebb Scorsese film?

Az egyik legjobb Scorsese filmnek tartom a Taxisofőrt, talán egyrészt ez az egyik olyan alkotása a rendezőnek, amely a leginkább klilóghat az összes többi filmje közül, bár ezzel egész biztosan lehetne vitatkozni. Scorsese mindenesetre szerintem egy egészen összetett, és formailag igazán öntörvényű alkotást tett le ezzel az asztalra. Olyan apróságokat rejtett el a narratívában, amelyekre érdemes lehet odafigyelni, és az ember akaratlanul is elkezd kattogni rajta, amolyan igazi kirakós játék a koncepció, mintha össze is lenne egy kicsit kuszálva az elbeszélés menete. Nem csupán klasszikus, de a mai napig időtálló darab.

 
Deku   2017. 07. 18.

1

A színészeket egyáltalán nem ismertem így kicsit aggódtam viszont nem volt probléma. Pont azt a várt szintet hozta amit kell sőt még túl is tett rajta. Magába tudja szippantani a nézőt könnyedén.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

0

Robert de Niro új arcát mutatja meg ebben a filmben. Sok kivetni valót hagy maga után a történet. Nagyon nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem, de összességében jó volt.

 
Sabnock Sanatory   2019. 04. 04.

0

Megvolt, behúztam ezt a strigulát is. De Niro az egyik legnagyobb géniusz a maga szakmájában, ez tény és vitathatatlan. A történet maga jó és érdekes, de vannak a műfajában jobb filmek is.

A film összbevétele 28 262 574 dollár volt (imdb.com).

 

21 100 000 dollár bevételt produkált a film az USA-ban, 1 millió 300 ezer dollárból jött létre a film.

(Bogi87)
 

Harvey Keitel 4. szereplése Martin Scorsese filmben.

(Bogi87)
 

A filmet New York városában forgatták 1975 nyarán.

(dulkap)
 

Az étkezde, ahol a sofőrök esznek, a valóságban is a taxisok törzshelye volt.

(Mavil)
 

Iris szülei igazából Scorsese szülei, Charles és Catherine.

(Mavil)