Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
37
Vélemények
15
Képek
3
Videók
Taxisofőr
 
rainman   2020. 09. 15.

legújabb vélemény

Nagy klasszikus, de eddig elkerült. Pótoltam. Mai szemmel nézve eléggé lassú darab. Nem is annyira filmként, hanem inkább a New York 70-es évekbeli lenyomataként működik igazán. A lepusztult, koszos, drogtól, kurváktól és bűnözéstől fertőzött város, ... több»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Robert de Niro egyik legjobb alakítását láthatjuk a Taxisofőr című filmben.


 
csd   2020. 07. 26.

A legütősebb Scorsese film?

Az egyik legjobb Scorsese filmnek tartom a Taxisofőrt, talán egyrészt ez az egyik olyan alkotása a rendezőnek, amely a leginkább klilóghat az összes többi filmje közül, bár ezzel egész biztosan lehetne vitatkozni. Scorsese mindenesetre szerintem egy egészen összetett és formailag igazán öntörvényű alkotást tett le ezzel az asztalra. Olyan apróságokat rejtett el a narratívában, amelyre érdemes lehet odafigyelni, és az ember akaratlanul is elkezd kattogni rajta, amolyan igazi kirakósjáték a koncepció, mintha össze is lenne egy kicsit kuszálva az elbeszélés menete. Nem csupán klasszikus, de a mai napig időtálló darab.

 
Deku   2017. 07. 18.

A színészeket egyáltalán nem ismertem így kicsit aggódtam viszont nem volt probléma. Pont azt a várt szintet hozta amit kell sőt még túl is tett rajta. Magába tudja szippantani a nézőt könnyedén.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Robert de Niro új arcát mutatja meg ebben a filmben. Sok kivetni valót hagy maga után a történet. Nagyon nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem, de összességében jó volt.

 
Sabnock Sanatory   2019. 04. 04.

Megvolt, behúztam ezt a strigulát is. De Niro az egyik legnagyobb géniusz a maga szakmájában, ez tény és vitathatatlan. A történet maga jó és érdekes, de vannak a műfajában jobb filmek is.

 
citizenfour99   2016. 03. 11.

Húúúú, na ez a MUST SEE film, csak lásd, kész. Nagyon szeretem.

Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro
Robert De Niro

A film összbevétele 28 262 574 dollár volt (imdb.com).

 

21 100 000 dollár bevételt produkált a film az USA-ban, 1 millió 300 ezer dollárból jött létre a film.

(Bogi87)
 

Harvey Keitel 4. szereplése Martin Scorsese filmben.

(Bogi87)
 

A filmet New York városában forgatták 1975 nyarán.

(dulkap)
 

Az étkezde, ahol a sofőrök esznek, a valóságban is a taxisok törzshelye volt.

(Mavil)
 

Iris szülei igazából Scorsese szülei, Charles és Catherine.

(Mavil)
 

Ez az utolsó Columbia-mozi, melyben még a régi logót használták.

(Mavil)
 

A főszereplő hajkölteménye lószőrből készült.

(Mavil)
 

Az Jodie a kész mozit a besorolás miatt csak egy felnőtt kísérővel tudta megnézni.

(Mavil)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film az 52. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

A film legkegyetlenebb és legerőszakosabb jelenete, mikor Travis Iris „kiszabadítását” hajtja végre. A cenzúra beavatkozását úgy próbálták elkerülni, hogy Michael Chapman operatőr az utómunkálatok során változtatott a vér színének telítettségén, amitől a vér egyes képkockákon már-már rózsaszínnek tűnik. Mikor évtizedekkel később készült a DVD-változat, Scorsese szerette volna, ha az átszínezett képkockák helyére visszakerülnek az eredeti felvételek, de azok időközben elvesztek. Ráadásul a cenzúrát sem sikerült kijátszaniuk ezzel a fogással.

(Bogi87)
 
Nem is korszakalkotó, hanem inkább korszakokon átívelő jellegű alkotás. 8/10 több»