Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88%

A keresztapa III. (1990)

The Godfather: Part III
Filmadatlap
 
29
Szereplők
24
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
MidoD7   2019. 04. 12.

legújabb vélemény

Nemes egyszerűséggel imádtam ezt a sztorit. Olyan remekül dobták össze, hogy kevés hasonlót tudnék említeni. Szerethető karakterekkel és persze látványos elemekkel teletűzdelt kis remekmű.

 
irongozu   2015. 11. 21.

Méltó befejezése a trilógiának. Al Pacino kitűnő alakítást nyújt.


 
Deku   2017. 07. 10.

Al Pacino még mindig istenien játszik, bár ennél a résznél már nem voltam úgy elragadtatva mint elődeinél. A film hatalmas siker lett nálam és szerethető karakterekkel van tele az egész film. Nem mentes a hibáktól de szerencsére nem annyira nagy gond.

 
indingo   2019. 01. 22.

Lezárása egy maffia család történetének, lehet fanyalogni, hogy azért ne hogy a végén az derüljön ki nem is akartak bűnözök lenni. A parádés szereposztásért és hogyan zárul a trilógia mindenképpen érdemes megnézni a befejező részt.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

Az első két rész zsenialitása után kissé féltem,hogy a lezárás vajon milyen lesz? Nem okozott csalódást, bár ez a rész Pacino és Garcia nélkül jóval gyengébb lett volna. Így kerek a történet, méltó lezárás, kihagyhatatlan film. Klasszikus!

 
Norbert93   2018. 07. 18.

Önmagában is kiváló film. Felesleges hasonlítani az első két részhez, mivel azok HIBÁTLAN műalkotások. A keresztapa I-II. részekhez egyszerűen lehetetlen volt felnőnie, de úgy gondolom méltó, megfontolt és reális lezárása volt a Corleone család törté... több»

 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

Abban talán nincs vita, hogy a film nem érhet fel az első két résszel, de ha önmagában próbáljuk meg értékelni, nem okoz csalódást - persze az ugyanazon évben bemutatott Nagymenők sokkal jobb.

Al Pacino

A film összbevétele 136 766 062 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet egyszerre jelölték (igaz, más-más kategóriában) Oscar-díjra, Golden Globe-ra és Arany Málnára.

(GedyPapa)
 

Mary Corleone(Sofia Coppola) nagynénjét, Sofia valódi nagynénje játsza Talia Shire.

(scarface)
 

Robert Duvval visszautasitotta az 1 milló dollárt amit a studió ajánlott fel neki.Duvall nem érezte hogy arányos mivel Al Pacino és Diane Keaton(5 millió dollár és másfél millió dollár)kaptak.

(scarface)
 

Al Pacinonak a rendező 5 millió dollárt ajánlott fel de ő 7 milliót a akart + a film bevétel bónuszát.Coppola visszautasitotta és azzal fenyegetőzött hogy átirja a forgatókönyvet Michael temetésével.Ezek után Pacino beleegyezett az 5 millió dollárba

(scarface)
 

A filmnek 54 millió dollár volt a költségvetése,a bevétel 136,8 milló dollár volt.

(scarface)
 

Vincent Mancini szerepére esélyes volt Charlie Sheen,Val Kilmer,Nicolas Cage de végül Andy Garcia kapta meg.

(scarface)
 

A Keresztapa trilogia minden nyitójelenete ünnepséggel kezdődik. Az első rész Connie esküvője. A második Anthony áldozása. A harmadik részben Michael Corleone kapja mega IV.Pál Pápa díjat.

(scarface)
 

A Keresztapa trilogia legrövidebb fimlje.

(scarface)
 

Luke Perry is esélyes volt Vincent Mancini szerepére.

(scarface)
 

Julia Roberts elutasította Mary Corleone szerepét, hogy a Micsoda Nőben szerepeljen.

(scarface)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.