Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

A keresztapa III. (1990)

The Godfather: Part III
Filmadatlap
 
29
Szereplők
26
Vélemények
66
Képek
3
Videók

Galéria (66)

Al Pacino

Videók (3)

 
stewie_griffin_2005   2021. 12. 27.

legújabb vélemény

0

Nem rossz ez a rész sem, de az első kettőtől jóval elmarad. Nincs benne olyan jelenet, amiről elmondhatnám, hogy minden idők egyik legjobbja. Pacino is mintha kissé megfáradt volna, persze ez a karakterére is igaz. Szerintem nem annyira kihagyhatatla... több»

 
moviemafia   2021. 03. 30.

3
A történet lezárul

A legendás Corleone család történetének trilógiája lezárul. Megismerhettük Vito, majd Michael Corleone kalandos életútját, miközben az alvilág rejtelmeibe kaphattunk bepillantást. Annyi biztos, hogy a Keresztapa trilógiájának népszerűsége és sikere teljesen magától értetődő. Bátran nevezhetjük ezt a trilógiát a maffiafilmek bálványának, mint ahogyan Al Pacinot a lehető legjobb alvilági főnököt játszó színésznek.

 
irongozu   2015. 11. 21.

3

Méltó befejezése a trilógiának. Al Pacino kitűnő alakítást nyújt.

 
Deku   2017. 07. 10.

1

Al Pacino még mindig istenien játszik, bár ennél a résznél már nem voltam úgy elragadtatva mint elődeinél. A film hatalmas siker lett nálam és szerethető karakterekkel van tele az egész film. Nem mentes a hibáktól de szerencsére nem annyira nagy gond.

 
indingo   2019. 01. 22.

0

Lezárása egy maffia család történetének, lehet fanyalogni, hogy azért ne hogy a végén az derüljön ki nem is akartak bűnözök lenni. A parádés szereposztásért és hogyan zárul a trilógia mindenképpen érdemes megnézni a befejező részt.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 19.

0

Az első két rész zsenialitása után kissé féltem,hogy a lezárás vajon milyen lesz? Nem okozott csalódást, bár ez a rész Pacino és Garcia nélkül jóval gyengébb lett volna. Így kerek a történet, méltó lezárás, kihagyhatatlan film. Klasszikus!

 
Norbert93   2018. 07. 18.

0

Önmagában is kiváló film. Felesleges hasonlítani az első két részhez, mivel azok HIBÁTLAN műalkotások. A keresztapa I-II. részekhez egyszerűen lehetetlen volt felnőnie, de úgy gondolom méltó, megfontolt és reális lezárása volt a Corleone család törté... több»

A film összbevétele 136 766 062 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet egyszerre jelölték (igaz, más-más kategóriában) Oscar-díjra, Golden Globe-ra és Arany Málnára.

(GedyPapa)
 

Mary Corleone(Sofia Coppola) nagynénjét, Sofia valódi nagynénje játsza Talia Shire.

(scarface)
 

Robert Duvval visszautasitotta az 1 milló dollárt amit a studió ajánlott fel neki.Duvall nem érezte hogy arányos mivel Al Pacino és Diane Keaton(5 millió dollár és másfél millió dollár)kaptak.

(scarface)
 

Al Pacinonak a rendező 5 millió dollárt ajánlott fel de ő 7 milliót a akart + a film bevétel bónuszát.Coppola visszautasitotta és azzal fenyegetőzött hogy átirja a forgatókönyvet Michael temetésével.Ezek után Pacino beleegyezett az 5 millió dollárba

(scarface)
 

A filmnek 54 millió dollár volt a költségvetése,a bevétel 136,8 milló dollár volt.

(scarface)