Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Isten városa (2002)

Cidade de Deus
Filmadatlap
 
30
Szereplők
47
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Alexandre Rodrigues
Alexandre Rodrigues
Jonathan Haagensen

Videók (1)

 
Reitman   2022. 08. 10.

legújabb vélemény

0

Remekül sikerült film! A "sikerült" szót használom, mert sem a rendezőt, sem pedig a színészeket még nem láttam hasonlóan jó filmben. Nagyon jók a fiatal és gyerek színészek is! Ritka az ennyire kiegyensúlyozott mű, ahol a zene/hang, kamera, színésze... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 26.

1

Több helyen olvastam, hallottam, hogy ez a film így szuper, meg úgy szuper, úgyhogy amikor a napokban adta az egyik adó, gondoltam én is megnézem. Először letaglózott, időnként a gyomrom forgott, a végén pedig nagyon is elgondolkodtatott. Fogalmam si... több»

 
Deku   2017. 07. 15.

1

Elég durva jeleneteket tartalmaz ez a film, nem fukarkodik az őszinteséggel és ettől lesz annyira hiteles és szívbemarkoló. Mélyen megtudott érinteni, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet.

 
indingo   2017. 10. 15.

0

Nagyon felkavaró film és teljesen valósághű is. Végig leköti az ember figyelmét, és egy igaz történetet mesél el a film. Nem egy egyszerű darab, én sokat gondolkodtam rajta miután megnéztem.

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

0

A film drámai és valósághű de ettől függetlenül én egy nevesebb szereplőt is tettem volna bele akkor talán jobban odafigyelnének a filmre. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek remek film :)

 
BoBamburg   2019. 11. 15.

1

Egyértelműen a legjobb filmek közé tartozik. Erős történet, zseniális színészi munka (pedig amatőrök játszanak a filmben) és iszonyat erős atmoszféra. Minden megvan benne, ami egy tökéletes filmhez kell. Semmi hollywoodi giccs meg csillogás, csak a nyomorúságos valóság.

 
MP170506   2019. 04. 07.

0

Rendkívül megdöbbentő, megrázó történet a borzalmas világról, melyben élünk. Mélybe húzza a nézőt, szörnyű belegondolni, hogy ez történik a világ néhány részén, gyermekekkel...

A film összbevétele 32 059 295 dollár volt (imdb.com).

 

60-an halnak meg a filmben.

(Norbi)
 

Annál a jelenetnél, amikor Csirke először öl meg egy embert, az Isten városában lakók közül néhányan odamennek hozzá és gratulálnak neki. Az első hölgy, aki megszólal, nem más, mint az igazi Csirkének az édesanyja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt az első brazíliai film az Oscar-díj történetében, amely kettőnél több kategóriában is jelölt volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film USA-ban forgalmazott DVD-inek borítóján szemmel láthatóan eltávolították a fegyvereket annál a képnél, amikor az egyik banda fegyverrel pózol. Ehelyett azt lehet látni, hogy a bandatagok a kezükkel formáznak fegyvert, s így szerepelnek a borítón.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rakéta karaktere egyrészt az Isten váorsa című könyv szerzőjén, Paulo Linsen és az ő egyik gyerekkori barátján (aki arról álmodozott, hogy majd egyszer fotós lesz) alapszik.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Fernando Meirelles rendező Sao Paulóból és a reklámfilmszakmából elment Rio de Janeiróba, és leforgatta a világ egyik legjobb filmjét. Az Isten városa egy igazi felnőtté válás-történet egy olyan helyről, ahol a gyerekek életének már azelőtt vége, hogy túlságosan fiatalon meghalnának. 10/10 több»