Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
91

Isten városa (2002)

Cidade de Deus
Filmadatlap
 
30
Szereplők
47
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Isten városa
Alexandre Rodrigues
Alexandre Rodrigues
Jonathan Haagensen
 
Di Canio   2020. 05. 26.

legújabb vélemény

Elég komoly, hogy itt minden gyereknek van fegyvere, nincs semmi vesztenivalójuk a kilátástalan gettóban, ahonnan kitörni szinte lehetetlen. Ebben a valóságban csak így lehetett élni, vagy inkább túlélni, ezért durva ezt még így filmen is látni.

 
indingo   2017. 10. 15.

Nagyon felkavaró film és teljesen valósághű is. Végig leköti az ember figyelmét, és egy igaz történetet mesél el a film. Nem egy egyszerű darab, én sokat gondolkodtam rajta miután megnéztem.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 26.

Több helyen olvastam, hallottam, hogy ez a film így szuper, meg úgy szuper, úgyhogy amikor a napokban adta az egyik adó, gondoltam én is megnézem. Először letaglózott, időnként a gyomrom forgott, a végén pedig nagyon is elgondolkodtatott. Fogalmam sincs milyen az élet egy gettóban, jelen esetben a favellákban, de ez a film egy nagyon hiteles képet mutatott, a maga minden szörnyűségével. Ahogy Rakéta mondta: "Túl messze voltunk a Rio de Janeirói képeslapokon látható világtól." Ez történik akkor, amikor a 7-8 éves gyerekeknél nincs perspektíva, csak és kizárólag a lopás, a gyilkolás, picit idősebb korukban pedig a drogbiznisz. Ráadásul még közbiztonság sincs, nincs kontroll, valamint a létfentartáshoz is napi szinten meg kell küzdeni. Erre jön még rá az, hogyha a kisgyerekek meg is érik az idősebb kort (ami ebben az esetben 18-20 év, 25 évesen pedig már idősnek számítanak), akkor is csak az vár rájuk Isten városában, hogy beáll egy bandába. Az egyetlen esély az embernek itt az, ha elhagyja a kerületet, de vannak olyan jelenetek is, amelyek arról tesznek tanúbizonyságot, hogy ez közel sem egyszerű. Egyszerre egy társadalmi dráma, a gengszterfilmek minden ismérvével. Szerintem egy nagyon jól összerakott film, mindenkinek ajánlom megnézésre!

 
Deku   2017. 07. 15.

Elég durva jeleneteket tartalmaz ez a film, nem fukarkodik az őszinteséggel és ettől lesz annyira hiteles és szívbemarkoló. Mélyen megtudott érinteni, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet.

 
MP170506   2019. 04. 07.

Rendkívül megdöbbentő, megrázó történet a borzalmas világról, melyben élünk. Mélybe húzza a nézőt, szörnyű belegondolni, hogy ez történik a világ néhány részén, gyermekekkel...

 
Fernando Meirelles rendező Sao Paulóból és a reklámfilmszakmából elment Rio de Janeiróba, és leforgatta a világ egyik legjobb filmjét. Az Isten városa egy igazi felnőtté válás-történet egy olyan helyről, ahol a gyerekek életének már azelőtt vége, hogy túlságosan fiatalon meghalnának. 10/10 több»

A film összbevétele 32 059 295 dollár volt (imdb.com).

 

60-an halnak meg a filmben.

(Norbi)
 

Annál a jelenetnél, amikor Csirke először öl meg egy embert, az Isten városában lakók közül néhányan odamennek hozzá és gratulálnak neki. Az első hölgy, aki megszólal, nem más, mint az igazi Csirkének az édesanyja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt az első brazíliai film az Oscar-díj történetében, amely kettőnél több kategóriában is jelölt volt.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.