Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
87

Isten városa

(Cidade de Deus)
 
tiszaizsofi  2016. 10. 13.

Mély és hiteles betekintést láthatunk a film által az alkohol , a drog és a bűnözés világába . Nagyon hitelesek a szereplők. Nyers és szókimondó, nincsenek felesleges üresjáratok és jelenetek.

 
indingo  2017. 10. 15.

Nagyon felkavaró film és teljesen valósághű is. Végig leköti az ember figyelmét, és egy igaz történetet mesél el a film. Nem egy egyszerű darab, én sokat gondolkodtam rajta miután megnéztem.

 
ArpiHajdu és Réci  2016. 08. 26.

Több helyen olvastam, hallottam, hogy ez a film így szuper, meg úgy szuper, úgyhogy amikor a napokban adta az egyik adó, gondoltam én is megnézem. Először letaglózott, időnként a gyomrom forgott, a végén pedig nagyon is elgondolkodtatott. Fogalmam sincs milyen az élet egy gettóban, jelen esetben a favellákban, de ez a film egy nagyon hiteles képet mutatott, a maga minden szörnyűségével. Ahogy Rakéta mondta: "Túl messze voltunk a Rio de Janeirói képeslapokon látható világtól." Ez történik akkor, amikor a 7-8 éves gyerekeknél nincs perspektíva, csak és kizárólag a lopás, a gyilkolás, picit idősebb korukban pedig a drogbiznisz. Ráadásul még közbiztonság sincs, nincs kontroll, valamint a létfentartáshoz is napi szinten meg kell küzdeni. Erre jön még rá az, hogyha a kisgyerekek meg is érik az idősebb kort (ami ebben az esetben 18-20 év, 25 évesen pedig már idősnek számítanak), akkor is csak az vár rájuk Isten városában, hogy beáll egy bandába. Az egyetlen esély az embernek itt az, ha elhagyja a kerületet, de vannak olyan jelenetek is, amelyek arról tesznek tanúbizonyságot, hogy ez közel sem egyszerű. Egyszerre egy társadalmi dráma, a gengszterfilmek minden ismérvével. Szerintem egy nagyon jól összerakott film, mindenkinek ajánlom megnézésre!

 
Deku  2017. 07. 15.

Elég durva jeleneteket tartalmaz ez a film, nem fukarkodik az őszinteséggel és ettől lesz annyira hiteles és szívbemarkoló. Mélyen megtudott érinteni, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet.

 
Dodi  2015. 06. 04.

Ez egy kiváló film, nincsenek üresjáratok, de vannak meghökkentő képi megoldások, a történet szomorú és nagyon kemény, sajnos térdig járunk a holtakban, de az operatőr nagyon diszkrét, nem hatásvadász megoldásokkal dolgozik.

Alexandre Rodrigues
Alexandre Rodrigues
Jonathan Haagensen
Filmtekercs: Milyen Isten az ilyen?! – Isten városa
Fernando Meirelles rendező Sao Paulóból és a reklámfilmszakmából elment Rio de Janeiróba, és leforgatta a világ egyik legjobb filmjét. Az Isten városa egy igazi felnőtté válás-történet egy olyan helyről, ahol a gyerekek életének már azelőtt vége, hogy túlságosan fiatalon meghalnának. 10/10
 

Annál a jelenetnél, amikor Csirke először öl meg egy embert, az Isten városában lakók közül néhányan odamennek hozzá és gratulálnak neki. Az első hölgy, aki megszólal, nem más, mint az igazi Csirkének az édesanyja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt az első brazíliai film az Oscar-díj történetében, amely kettőnél több kategóriában is jelölt volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film USA-ban forgalmazott DVD-inek borítóján szemmel láthatóan eltávolították a fegyvereket annál a képnél, amikor az egyik banda fegyverrel pózol. Ehelyett azt lehet látni, hogy a bandatagok a kezükkel formáznak fegyvert, s így szerepelnek a borítón.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.