Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

Isten városa (2002)

Cidade de Deus
Filmadatlap
 
30
Szereplők
46
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Di Canio   2020. 05. 26.

legújabb vélemény

0

Elég komoly, hogy itt minden gyereknek van fegyvere, nincs semmi vesztenivalójuk a kilátástalan gettóban, ahonnan kitörni szinte lehetetlen. Ebben a valóságban csak így lehetett élni, vagy inkább túlélni, ezért durva ezt még így filmen is látni.

 
indingo   2017. 10. 15.

0

Nagyon felkavaró film és teljesen valósághű is. Végig leköti az ember figyelmét, és egy igaz történetet mesél el a film. Nem egy egyszerű darab, én sokat gondolkodtam rajta miután megnéztem.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 26.

0

Több helyen olvastam, hallottam, hogy ez a film így szuper, meg úgy szuper, úgyhogy amikor a napokban adta az egyik adó, gondoltam én is megnézem. Először letaglózott, időnként a gyomrom forgott, a végén pedig nagyon is elgondolkodtatott. Fogalmam si... több»

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Elég durva jeleneteket tartalmaz ez a film, nem fukarkodik az őszinteséggel és ettől lesz annyira hiteles és szívbemarkoló. Mélyen megtudott érinteni, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet.

 
MP170506   2019. 04. 07.

0

Rendkívül megdöbbentő, megrázó történet a borzalmas világról, melyben élünk. Mélybe húzza a nézőt, szörnyű belegondolni, hogy ez történik a világ néhány részén, gyermekekkel...

 
Norbi   2018. 07. 25.

0

Nagyon megható film. Néha elborzasztó képeket használ, de hát ez is a célja. Egyedüli negatívumként azt tudom csak felhozni, hogy nekem kicsit hosszú volt.

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

0

A film drámai és valósághű de ettől függetlenül én egy nevesebb szereplőt is tettem volna bele akkor talán jobban odafigyelnének a filmre. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek remek film :)

Galéria (10)

Alexandre Rodrigues
Alexandre Rodrigues
Jonathan Haagensen

Videók (1)

A film összbevétele 32 059 295 dollár volt (imdb.com).

 

60-an halnak meg a filmben.

(Norbi)
 

Annál a jelenetnél, amikor Csirke először öl meg egy embert, az Isten városában lakók közül néhányan odamennek hozzá és gratulálnak neki. Az első hölgy, aki megszólal, nem más, mint az igazi Csirkének az édesanyja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt az első brazíliai film az Oscar-díj történetében, amely kettőnél több kategóriában is jelölt volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film USA-ban forgalmazott DVD-inek borítóján szemmel láthatóan eltávolították a fegyvereket annál a képnél, amikor az egyik banda fegyverrel pózol. Ehelyett azt lehet látni, hogy a bandatagok a kezükkel formáznak fegyvert, s így szerepelnek a borítón.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rakéta karaktere egyrészt az Isten váorsa című könyv szerzőjén, Paulo Linsen és az ő egyik gyerekkori barátján (aki arról álmodozott, hogy majd egyszer fotós lesz) alapszik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Empire magazin 2003-ban az év filmjének szavazta meg az Isten városát. A nem angol nyelvű filmek közül csak 6 évvel később, a spanyol-svéd nyelvű Engedj be! kapta meg az újságtól az év filmje kitüntetést.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A The Charlotte Observer napilap szerint 2003 màsodik legjobb filmje az Isten vàrosa volt.

(Bogi87)
 

A TIME magazin szerint a filmtörténet 100 legjobb filmje között van.

(Bogi87)
 

Az Empire magazin 2008-ban azt írta, hogy az Isten vàrosa minden idők 177. legjobb filmje.

(Bogi87)
 

A Chicago Sun Times 2003 màsodik legjobb filmjének vàlasztotta.

(Bogi87)
 
Fernando Meirelles rendező Sao Paulóból és a reklámfilmszakmából elment Rio de Janeiróba, és leforgatta a világ egyik legjobb filmjét. Az Isten városa egy igazi felnőtté válás-történet egy olyan helyről, ahol a gyerekek életének már azelőtt vége, hogy túlságosan fiatalon meghalnának. 10/10 több»