Minden idők egyik legjobb gengszterfilmjének tartják, amely rengeteg díjat és négy Oscar-jelölést is kapott, amikor 2002-ben megjelent. Ez volt az Isten városa, amely Rio de Janeiro legszegényebb negyedeinek nyomorát és az innen kitörni akarók különböző életútjait mutatta be. És ennek készül most a folytatása.

Az Isten városa két kisfiú történetét mesélte el. Mindketten ugyanonnan, a favellák közül indult útnak, de gyökeresen más utat választottak. Egyikük abban látta a felemelkedés zálogát, ha fotósnak áll és bemutatja a világot az embereknek. A másik fiú viszont azt az utat követte, amelyet a környékükön rengetegen: beállt a helyi alvilágba, ahol kegyetlen gengszterfőnökké küzdötte fel magát.

A filmet Fernando Meirelles rendezte, akinek nemrégiben A két pápa című filmet is köszönhettük. A rendező nemrégiben a Variety magazinnak elárulta, hogy következő projektje az Isten városa folytatása lesz. Sőt, egészen pontosan már most is ezen dolgozik, de sok részletet még nem árulhat el. Annyit viszont igen, hogy a film ismét Rio de Janeiro szegénynegyedét mutatja majd be. Arra keresi a választ, hogy mi változott az elmúlt két évtizedben, mely problémák oldódtak meg és melyek vannak még mindig változatlanul jelen a helyiek életében.

Az új film a tervek szerint az HBO Max kínálatában fog megjelenni, de a forgatást csak valamikor 2023-ban kezdik el. Az is szóba került, hogy az első film két főszereplője, Alexandre Rodrigues és Leandro Firmino is visszatérhet, de egyelőre ebben sem lehetünk biztosak.