Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Wednesday (2022)

Wednesday
Filmadatlap
 
36
Szereplők
23
Vélemények
154
Képek
9
Videók

Galéria (154)

Jenna Ortega
Catherine Zeta-Jones
Luis Guzmán
Catherine Zeta-Jones
Jenna Ortega
Luis Guzmán
Isaac Ordonez
Catherine Zeta-Jones
Luis Guzmán

Videók (9)

 
Patafi Zikus   2023. 02. 21.

legújabb vélemény

0
Csalódás

Tim Burton munkáit kifejezetten szeretem, az Addams Family sötét humora közel áll hozzám, ám ennek a kettőnek a találkozásából született mű nagy csalódást okozott. Az oké, hogy nem én vagyok a célközönség, ez világos. Ez egy fiataloknak szóló sorozat... teljes kritika»

 
F79   2022. 12. 14.

a nap véleménye

4
Ami a Harry Potterből kimaradt...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ha a Roxfort a varázslók és boszorkányok elit iskolája, akkor a Nevermore a Waldorf, ahol a sajátos nevelési igényű mágikus lények bontakoztathatják ki tehetségüket. Az ódon intézmény falai között jól megfér egymással a későn érő vérfarkaslány, a saj... teljes kritika»

 
hp   2023. 01. 01.

2

Egy kicsit nehezen vettem rá magam, de egyáltalán nem okozott csalódást. Nem gondolom, hogy van annyira jó, mint amekkora hájpot kapott, de az tény, hogy egy remekül összerakott, több korosztályt is megszólító széria lett Jenna Ortega remek főszerepl... több»

 
Ildikó Bacskai   2022. 12. 16.

3
Wednesday (2022)

Magával ragadó rendezés, díszlet, filmzenék, nagyszerű alakítások. Fordulatos vicces, romantikus. Többször fogom megnézni , szemet gyönyörködtető, élvezetes mozi.

 
JRD   2022. 11. 23.

1

A korhatár besorolást kicsit szigorúbban venném. Már a nyitójelenet is elég ütősre sikerült és a történet folyamán ez nem is változik. Morticia és Gomez figurája (ismerve nagy elődjeik, Huston és Julia fergeteges alakítását a két karakterben) kissé n... több»

 
Robinson76   2022. 12. 31.

1
Az év pozitív csalódása

Számomra ez a széria volt az év legkellemesebb csalódása. A filmeket ugyan láttam, de azok nem hagytak bennem túlságosan mély nyomot, ez a sorozat viszont minden várakozásomat felülmúlta. Maga a történet, a szereplők, a látvány és hangulat is magával ragadó. Talán a Vajáknál éreztem utoljára azt, hogy a főszereplő ennyire azonosulni tudott a szerepével, és az amúgy is szuper alkotáshoz jelentős pluszt tudott hozzáadni. Szóval erősen ajánlom mindenkinek.

 
Tonyka   2022. 12. 22.

1
Addams-ék újratöltve

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A 90-es években az egyik kedvencem volt az Addams Family. Fekete humor, zseniális szereplőgárda, a mai napig szívesen leporolom. Izgatottan vártam a friss sorozatot. Vajon megugorja-e a neves előd szintjét? A Wednesday köré épülő sztori jó ötlet volt... teljes kritika»

 

A sorozat 89 országban a Netflix nézettségi listájának élén áll.

(indingo)
 

A sorozatot eddig 115 millió háztartásban nézték meg.

(indingo)
 

A gyerekkorú Wednesday Addamst egy magyar kislány, Váradi Karina játssza.

(indingo)
 

A sorozat 753 millió megtekintésél jár a Netflixen.

(indingo)
 

Gomez Addamst élőszereplős filmekben általában nyájas, jóképű karakterként ábrázolták. Tim Burton a sorozatban kifejezetten a Charles Addams-ábrázoláshoz hasonlította a megjelenését, ahol kissé csúnyácska volt.

(Hupka Adrián)
 
A Wednesday már a sokadik próbálkozás, hogy újra a köztudatba emelje az Addams Family franchise-t. A méltán kultikus ‘90-es évekbeli filmadaptációk után a közelmúlt animációs próbálkozásai pedig szükségessé is tették a renomé újraépítését. A Wednesday egyaránt magán hordozza az anyafranchise tagadhatatlan hatását, Burton szerzői kézjegyeit, és a kortárs iskolás tinifantasyk tipikus jellegzetességeit is. Mindezek közt pedig úgy tartja meg az egészséges arányt, hogy bőven méri a fanservice-t és a klisék parodizálását, de tartalomból is jut valamicske. Nem utolsó sorban pedig eredményesen alkalmazza a thriller narratíva cselekményirányító eszközeit is. több»