2023.01.02 03:05 kabel Olvasottság: <100x
1

Style over substance

Lényegében egy új Harry Potter lenne ez, remek látványvilággal és hangulattal, de szinte semmilyen mélyebb gondolattal vagy izgalmas sztorival vagy üzenettel sem kecsegtet. Szórakoztató, de kiszámítható minden eleme. A Wednesday vizuális világa remekül összeállt, szinte minden jelenetben van valamilyen tematikus elem, mely egyből felismerhetően elhelyezi a sorozatban. A karakterek – bár nagyrészt sablonosak – érdekes dialógusokba kerülnek. Nem vagyok oda a gyerekszínészekért, de itt mindegyik el lett találva, a szövegük furcsasága erény, és beleillik a sorozat világába.

Azonban a Wednesday sztorija hihetetlen kiszámítható és közhelyekkel telezsúfolt. Pedig az iskola adott teret egy csavaros, titkokkal teli történethez, mégis ez alig-alig volt használva. Sajnos több történetvezetési lyuk rondít bele a narratívába, így nem ajánlom, hogy jobban belegondoljon az ember ok-okozati elemekbe. Mindezek ellenére a történet kerek, az évad végére egy kiérdemelt finálét kapunk egy kicsit sebtiben felépített főgonosszal. A sorozat messze legérdekesebb eleme a főszereplő interakciói különböző szereplőkkel. A sztoribakik nem zavartak volna annyira, ha a sorozat szólt volna valamiről, amibe bele lehetne gondolni, de semmilyen mélyebb üzenete vagy kritikája sincs Tim Burton alkotásának. Az évad elején volt pár kikacsintás más tini sorozatok kifigurázására, de a sorozat végül ugyanazokba a sablonokba esett bele, sőt rengeteg szálat off-screen oldott csak meg. Wednesday szobatársa ok nélkül újra a barátja akar lenni, az iskola klubja ok nélkül segít a főszereplőnknek, az igazgató és sheriff ok nélkül hisz el mindent stb. Az egész történetnek nincs semmilyen érdekes mögöttes tartalma, vagy ne adj isten mondandója, a görbe tükröt tartó, goth tini lány teljes kritikai szerepe kihasználatlan marad, és értelmetlen módon minden szereplő mágnesként vonzódik a negatív és toxikus személyiségéhez.

Style over substance

Annak ellenére, hogy most kicsit lehordtam, a sorozat szórakoztató volt, egyszer mindenképp érdemes ránézni.

84 Wednesday  (2022)

családi | fantasy | horror | krimi | vígjáték

Az Addams Family modernizált élőszereplős feldolgozása, melyből megismerhetjük Wednesday Addams fiatalkori éveit. A sorozat executive producere Tim Burton. több»

1