Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

A két pápa (2019)

The Two Popes
Filmadatlap
 
20
Szereplők
13
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Anthony Hopkins
Jonathan Pryce
Juan Minujín
Jonathan Pryce
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Jonathan Pryce
Fernando Meirelles
Jonathan Pryce
Anthony Hopkins
Jonathan Pryce
Anthony Hopkins
Jonathan Pryce

Videók (2)

 
Képkockák   2021. 10. 08.

legújabb vélemény

2
„Én vagyok a világ legnagyobb ateistája”

"Én vagyok a világ legnagyobb ateistája" – szoktam mondani. Mégis a megjelenést követő 1 év alatt 3x néztem meg a filmet, annyira tetszett. Úgy gondolom, hogy a vallás és a hit kérdése az utóbbi évtizedek alatt annyira szoros lett, hogy sokak szerint... teljes kritika»

 
Melinda   2021. 03. 20.

1
Korrekt, de réteg

A két főszereplő tökéletesen hozza az akkor még regnáló és a leendő pápa közötti értékbeli és habitusbeli különbségeket. Aki csak felületesen ismerte a katolikus vallás válságát ebben az időszakban, és Ferenc pápa megválasztásának körülményeit, és kedvet érez hozzá, hogy ezt részletesebben lássa, annak ajánlani tudom. A későbbi Ferenc pápává lett Jorge Bergoglio egy eszméletlenül inspiráló ember.

 
MP170506   2020. 09. 20.

0

Nem tudta végig lekötni a figyelmemet, pedig érdekes mondanivalója film. Meg fogom nézni újra, koncentráltabban. A színészek remekek, nagyon jól alakították a pápákat. Megosztó filmek közé tartozik.

 
elekm90   2020. 03. 04.

0

Jobbra számítottam, számomra a második felére unalomba fullad a sok flashback-kel. Ígéretesen indul (pl. a pápaválasztás jelenete vagy az első beszélgetés a nyári rezidencián), de ez a lendület elfogy, szerintem egy húsz perccel rövidebbre lehetett v... több»

 
freeman   2019. 12. 20.

1

Trágya.

 
De Matt   2020. 01. 04.

0
Szép, szép, de...!

Szép, szép, de...! Kitűnő színészekkel oldották meg a főszerepek eljátszását. A történet sem rossz, és számos okos párbeszéd is emeli a film színvonalát. Ha a valóságot nem ismernénk valamivel jobban, azt mondhatnánk, hogy egy kitűnő film. Tényleg, ha csak a film hangulatára szorítkozunk, akkor az is. (Ráadásul nekem Hopkins az egyik örök kedvencem.) De! Egyáltalán nem tudom elhinni, hogy a pápaváltás ilyen egyszerűen történt, hisz a két pápa ég és föld. Benedek és Ferenc véleménye már a Bibliát tekintve is hatalmas ellentmondásokat mutat. A konzervatív és a reformer ennyire egymásra talált volna? A film ezért nem négy, hanem csak háromcsillagos. Sok a ferdítés, és persze a nézők többségének nem tűnik fel...

 
bbozsi   2020. 02. 16.

0

Félénk megoldás leegyszerűsített üzenetet közvetíteni. Gyáva, ha ez már amúgy is benne van a köztudatban. És megalkuvó, ha történetesen tévesen. És a művészet erejével való felelőtlen visszaélés dokumentumfilmeket imitáló színekkel, kameramozgással, ... több»

A film összbevétele 75 291 dollár volt (imdb.com).

 

XVI. Benedek (Anthony Hopkins) közel 600 év után az első olyan pápa, aki visszaadva a tisztségét nyugdíjba vonult.

(hp)
 

Jonathan Pryce a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon adott interjújában elmondta, hogy aznap, amikor Ferenc pápát megválasztották, az internet tele volt a pápáról készült fotókkal, sokaknak pedig ekkor tűnt fel, mennyire hasonlít rá a színész. Pryce-tól viccesen még a saját fia is azt kérdezte SMS-ben: "Apu, te vagy az új pápa?"

(hp)
 

A két pápa Anthony McCarten azonos című színművén alapszik.

(hp)
 

A két pápa Bergoglio kardinális (a későbbi Ferenc pápa) és XVI. Benedek pápa kapcsolatát dolgozza fel.

(hp)
 

A két pápa forgatása 2017. novemberében kezdődött meg Argentínában. A munkálatok 2019. áprilisában értek véget Rómában.

(hp)
 
Két, sokat látott, tapasztalt színész osztozik a vásznon, élvezet őket látni együtt, még akkor is, amikor a megfáradt Anthony Hopkins csendben visszavált pápából színészbe. több»