Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
72%

Alelnök (2018)

Vice
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
40
Képek
5
Videók
 
Attila G.   2019. 04. 30.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Egy túlságosan sajátos Dick Cheney sztori ábrázolás

Korábban egy olyan filmet véleményeztem (lásd Határeset), mely érintett volt az idei Oscar-díj átadáson, még ha csak egyetlen jelölés erejéig is: a Legjobb smink/maszk kategóriában. Most nehezen tudnám eldönteni, hogy mi a kategória pontos megnevezés... teljes kritika»

 
Milanman   2019. 02. 12.

0
Ellentmondásos politikai utazás

A politikai témájú filmek általában rendkívül megosztók szoktak lenni. Mivel igényelnek a téma iránti egyfajta előzetes képzettséget és tudást, a szélesebb nézőközönség számára ritkán tudnak igazán vonzóak lenni. Ez alól az "Alelnök" sem kivétel. Az ... teljes kritika»


 
Kritikus   2019. 03. 03.

1
Túlzásokkal teli életrajzi dráma

Bár lehetett volna több tucatnyi méltóbb amerikai politikusról filmet készíteni, a Dick Cheney alelnök életét, karrierjét bemutató film közepesnél valamivel jobbra sikerült. Adam McKay produkciója sok túlzást is tartalmaz, színészi teljesítmények terén kifejezetten jónak mondható. Szerintem Christian Bale kiemelkedőt nyújt. A Kritikus blog szerint: alapsztori: 55%, rendezés: 60%, színészek: 70%, látványvilág: 50%. Összesítve: 60%

 
Amanda   2019. 02. 27.

0

Mindenképpen érdemes megnézni. Igaz eseményeken alapuló életrajzi film. Megdöbbentő és elgondolkodtató, rám legalábbis hatással volt. Színészi alakítások szintén nagyon jók. Legfőképpen egy politikai dráma David Chiney élettörténetén keresztül.

 
Zed Baker   2019. 02. 18.

0
Jobb, mint a Legsötétebb óra

Ez nagyon erős film, nálam 10-es! Bale piszok jó volt, de Amy Adams, Sam Rockwell vagy Steve Carell is remekelt... Jobban tetszett, mint a A legsötétebb óra..pedig az sem volt egy gyenge mozi! Aki a politika működését, fortélyait és piszkosságát bemutató mozikat szereti, az nem fog csalódni :)

 
ruman666   2019. 02. 22.

0

Én valahogy nagyon rá vagyok kattanva az olyan filmekre, melyekben ennyi jó színészt szednek össze, akiknek teret is adnak a játékra. Épp ezért kedveltem annak idején annyira az Amerikai botrányt is, és ez az, amivel az Alelnök is le tudott venni a l... több»

 
dosty   2019. 02. 14.

1

Nem unatkoztam ezen a filmben, és persze most nagyon óvatosan fogalmaztam. Én gyakorlatilag kapkodtam a fejem a zseniálisabbnál zseniálisabb alakítások láttán. De a történet maga annyira jól van megírva, az egész annyira hiteles, hogy ha csak a fele ... több»

Galéria (40)

Christian Bale

Videók (5)

A film összbevétele 76 073 488 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 37 954 336 forintot termelt.

 

Christian Bale egy interjúban arról beszélt, hogy Adam McKay improvizatív rendezői stílusa miatt sokkal több időt töltött a szerepre való felkészüléssel (beleértve Dick Cheney gesztusainak, hangjának tanulmányozását), mint valaha.

(hp )
 

Amy Adams a forgatási szünetekben is a karakterében maradt, végig megtartva karakterének jellegzetes hangját és beszédstílusát. Ez volt az első alkalom a színésznő karrierjében, hogy a gyakorlatban alkalmazta az ún. method actingként ismert módszert.

(hp )
 

Adam McKay kisebb szívrohamot kapott az utómunkálatok során. A direktor úgy döntött, hogy (afféle cameóként) felhasználja filmjében a fekete-fehér felvételeket a műtétjéről.

(hp )
 

Dick Cheney-ről köztudott, hogy szívproblémákkal küszködött, ezért Christian Bale rengeteg időt fordított arra, hogy tanulmányozza, miként lehet megelőzni a szívrohamot. Adam McKay rendező hálával tartozhat a színésznek, aki a felkészülés során tanultaknak köszönhetően mentette meg az életét, amikor McKay szívrohamot kapott az utómunkálatok során.

(hp )
 

Christian Bale elmondta, hogy most először vette igénybe táplálkozási tanácsadó szolgálatait a szerepre való felkészülés során. A színész pályájának korábbi szakaszához képest már sokkal jobban ügyelt arra, hogy az extrém hízás ellenére is megpróbálja megőrizni az egészségét.

(hp )
 

A film eredetileg tartalmazott volna egy zenés jelenetet is, amit le is forgattak, azonban Adam McKay végül kivágta azt, miután úgy döntött, hogy komolyabb hangvételű filmet szeretne.

(hp )
 

Sam Rockwell, aki George W. Busht alakítja a filmben műorrot viselt a forgatás során. A színész elmondása szerint a legnagyobb kihívást Bush jellegzetes beszédstílusa jelentette a számára.

(hp )
 

Christian Bale és az általa alakított politikus, Dick Cheney is január 30-án ünnepli a születésnapját.

(hp )
 

Az Alelnököt több mint két tucat alkalommal díjazták a világ legrangosabb filmfesztiváljain, de száznál is több jelölést gyűjtött be.

(hp )
 

A filmet 8 kategóriában jelölték Oscar-díjra, köztük a Legjobb film kategóriájában is.

(hp )
 
Az Alelnök túlmutat egy átlagos politikai történeten, mert amellett, hogy megpróbálja hűen visszaadni az eseményeket, nem fél megnevettetni a nézőit. Emiatt a politika iránt kevésbé érdeklődő néző számára is élvezetes két órát nyújt. több»
 
Nem sokat tudunk róla, pedig nyolc éven keresztül irányította az egyik legnagyobb hatalmat. A „világrendőrség” (aka USA) 50 éve egy csendes pszichopata szemén keresztül. több»
 
Aki tehát egy tárgyilagos és alapos életrajzi filmre számít, annak csalódás lehet, szatíraként viszont kifejezetten jól működik. több»