Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
40
Képek
5
Videók
Alelnök
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Attila G.   2019. 04. 30.

legújabb vélemény a nap véleménye

Egy túlságosan sajátos Dick Cheney sztori ábrázolás

Korábban egy olyan filmet véleményeztem (lásd Határeset), mely érintett volt az idei Oscar-díj átadáson, még ha csak egyetlen jelölés erejéig is: a Legjobb smink/maszk kategóriában. Most nehezen tudnám eldönteni, hogy mi a kategória pontos megnevezése, mert valahol ezt, máshol azt olvastam. S még csak nem is lehet határozottan rávágni, hogy melyik a pontos, mert, ha csak az idei jelölteket tekintjük, szerintem a Két királynő esetében sminkről, míg a Határeset és az Alelnök esetében inkább maszkról beszélhetünk. Igazából még mindig kissé fel vagyok háborodva azon, hogy ezt a jelölését nem válthatta szobrocskára. Ilyen tekintetben az Alelnök című "film" bizonyult jobbnak, legalábbis az akadém... több»

 
Milanman   2019. 02. 12.

Ellentmondásos politikai utazás

A politikai témájú filmek általában rendkívül megosztók szoktak lenni. Mivel igényelnek a téma iránti egyfajta előzetes képzettséget és tudást, a szélesebb nézőközönség számára ritkán tudnak igazán vonzóak lenni. Ez alól az "Alelnök" sem kivétel. Az amerikai politikai-választási rendszer iránti érzékenység, vagy annak legalább középszintű ismerete nélkül a film kaotikusnak tetszhet az "átlagfogyasztó" számára. Teljes joggal. Adam McKay rendezői stílusa igencsak ambivalens. A "Nagy dobás"-ban már korábban alkalmazott csapongó, ide-oda ugráló filmnyelv ezúttal is kiegészül egy olyan narrációval, ami egyrészről segít a témában kevésbé járatosak számára megmagyarázni a történteket, másrészről fe... több»


 
Kritikus   2019. 03. 03.

Túlzásokkal teli életrajzi dráma

Bár lehetett volna több tucatnyi méltóbb amerikai politikusról filmet készíteni, a Dick Cheney alelnök életét, karrierjét bemutató film közepesnél valamivel jobbra sikerült. Adam McKay produkciója sok túlzást is tartalmaz, színészi teljesítmények terén kifejezetten jónak mondható. Szerintem Christian Bale kiemelkedőt nyújt. A Kritikus blog szerint: alapsztori: 55%, rendezés: 60%, színészek: 70%, látványvilág: 50%. Összesítve: 60%

 
Amanda   2019. 02. 27.

Mindenképpen érdemes megnézni. Igaz eseményeken alapuló életrajzi film. Megdöbbentő és elgondolkodtató, rám legalábbis hatással volt. Színészi alakítások szintén nagyon jók. Legfőképpen egy politikai dráma David Chiney élettörténetén keresztül.

 
Zed Baker   2019. 02. 18.

Jobb, mint a Legsötétebb óra

Ez nagyon erős film, nálam 10-es! Bale piszok jó volt, de Amy Adams, Sam Rockwell vagy Steve Carell is remekelt... Jobban tetszett, mint a A legsötétebb óra..pedig az sem volt egy gyenge mozi! Aki a politika működését, fortélyait és piszkosságát bemutató mozikat szereti, az nem fog csalódni :)

Christian Bale
 
Az Alelnök túlmutat egy átlagos politikai történeten, mert amellett, hogy megpróbálja hűen visszaadni az eseményeket, nem fél megnevettetni a nézőit. Emiatt a politika iránt kevésbé érdeklődő néző számára is élvezetes két órát nyújt. több»
 
Nem sokat tudunk róla, pedig nyolc éven keresztül irányította az egyik legnagyobb hatalmat. A „világrendőrség” (aka USA) 50 éve egy csendes pszichopata szemén keresztül. több»
 
Aki tehát egy tárgyilagos és alapos életrajzi filmre számít, annak csalódás lehet, szatíraként viszont kifejezetten jól működik. több»

A film összbevétele 76 073 488 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 37 954 336 forintot termelt.

 

Christian Bale egy interjúban arról beszélt, hogy Adam McKay improvizatív rendezői stílusa miatt sokkal több időt töltött a szerepre való felkészüléssel (beleértve Dick Cheney gesztusainak, hangjának tanulmányozását), mint valaha.

(hp)
 

Amy Adams a forgatási szünetekben is a karakterében maradt, végig megtartva karakterének jellegzetes hangját és beszédstílusát. Ez volt az első alkalom a színésznő karrierjében, hogy a gyakorlatban alkalmazta az ún. method actingként ismert módszert.

(hp)
 

Adam McKay kisebb szívrohamot kapott az utómunkálatok során. A direktor úgy döntött, hogy (afféle cameóként) felhasználja filmjében a fekete-fehér felvételeket a műtétjéről.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.