Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Alelnök (2018)

Vice
Filmadatlap
 
28
Szereplők
10
Vélemények
40
Képek
5
Videók

Galéria (40)

Christian Bale

Videók (5)

 
EP   2022. 12. 21.

legújabb vélemény

0

Ismertem ezt a sztorit nagyjából, és jól átadták a történetet. Szuper film lett. Christian Bale nagyon hasonlít Dick Cheneyre, és remekül is alakította. Adam McKay a kedvenc rendezőim közé tartozik, és jól is rendezte. 10/10

 
Attila G.   2019. 04. 30.

a nap véleménye

1
Egy túlságosan sajátos Dick Cheney sztori ábrázolás

Korábban egy olyan filmet véleményeztem (lásd Határeset), mely érintett volt az idei Oscar-díj átadáson, még ha csak egyetlen jelölés erejéig is: a Legjobb smink/maszk kategóriában. Most nehezen tudnám eldönteni, hogy mi a kategória pontos megnevezés... teljes kritika»

 
Kritikus   2019. 03. 03.

1
Túlzásokkal teli életrajzi dráma

Bár lehetett volna több tucatnyi méltóbb amerikai politikusról filmet készíteni, a Dick Cheney alelnök életét, karrierjét bemutató film közepesnél valamivel jobbra sikerült. Adam McKay produkciója sok túlzást is tartalmaz, színészi teljesítmények terén kifejezetten jónak mondható. Szerintem Christian Bale kiemelkedőt nyújt. A Kritikus blog szerint: alapsztori: 55%, rendezés: 60%, színészek: 70%, látványvilág: 50%. Összesítve: 60%

 
Milanman   2019. 02. 12.

0
Ellentmondásos politikai utazás

A politikai témájú filmek általában rendkívül megosztók szoktak lenni. Mivel igényelnek a téma iránti egyfajta előzetes képzettséget és tudást, a szélesebb nézőközönség számára ritkán tudnak igazán vonzóak lenni. Ez alól az "Alelnök" sem kivétel. Az ... teljes kritika»

 
dosty   2019. 02. 14.

1

Nem unatkoztam ezen a filmben, és persze most nagyon óvatosan fogalmaztam. Én gyakorlatilag kapkodtam a fejem a zseniálisabbnál zseniálisabb alakítások láttán. De a történet maga annyira jól van megírva, az egész annyira hiteles, hogy ha csak a fele ... több»

 
Amanda   2019. 02. 27.

0

Mindenképpen érdemes megnézni. Igaz eseményeken alapuló életrajzi film. Megdöbbentő és elgondolkodtató, rám legalábbis hatással volt. Színészi alakítások szintén nagyon jók. Legfőképpen egy politikai dráma David Chiney élettörténetén keresztül.

 
fester   2019. 02. 21.

0

Christian Bale egyszerűen nem tud rosszat alakítani, bármilyen karakter is kerül a keze közé, biztosak lehetünk, hogy fantasztikus lesz az az alakítás. Nincs ez most sem másképp, és bár tényleg ijesztő kicsit, hogy mennyire radikálisan át tud alakuln... több»

A film összbevétele 76 073 488 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 37 954 336 forintot termelt.

 

Christian Bale egy interjúban arról beszélt, hogy Adam McKay improvizatív rendezői stílusa miatt sokkal több időt töltött a szerepre való felkészüléssel (beleértve Dick Cheney gesztusainak, hangjának tanulmányozását), mint valaha.

(hp)
 

Amy Adams a forgatási szünetekben is a karakterében maradt, végig megtartva karakterének jellegzetes hangját és beszédstílusát. Ez volt az első alkalom a színésznő karrierjében, hogy a gyakorlatban alkalmazta az ún. method actingként ismert módszert.

(hp)
 

Adam McKay kisebb szívrohamot kapott az utómunkálatok során. A direktor úgy döntött, hogy (afféle cameóként) felhasználja filmjében a fekete-fehér felvételeket a műtétjéről.

(hp)
 

Dick Cheney-ről köztudott, hogy szívproblémákkal küszködött, ezért Christian Bale rengeteg időt fordított arra, hogy tanulmányozza, miként lehet megelőzni a szívrohamot. Adam McKay rendező hálával tartozhat a színésznek, aki a felkészülés során tanultaknak köszönhetően mentette meg az életét, amikor McKay szívrohamot kapott az utómunkálatok során.

(hp)
 

Christian Bale elmondta, hogy most először vette igénybe táplálkozási tanácsadó szolgálatait a szerepre való felkészülés során. A színész pályájának korábbi szakaszához képest már sokkal jobban ügyelt arra, hogy az extrém hízás ellenére is megpróbálja megőrizni az egészségét.

(hp)
 
A szándék: nemes. A kivitelezés: nem igazán meggyőző. Adam McKay elkészítette A nagy dobás testvérfilmjét, ám az Alelnök nem lett nagy dobás. több»
 
... ha célját nem is valósította meg maradéktalanul, azt legalább elérte, hogy újra beszéljünk Amerika egyik legellentmondásosabb politikusáról. több»
 
Az Alelnök túlmutat egy átlagos politikai történeten, mert amellett, hogy megpróbálja hűen visszaadni az eseményeket, nem fél megnevettetni a nézőit. Emiatt a politika iránt kevésbé érdeklődő néző számára is élvezetes két órát nyújt. több»