Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
40
Képek
5
Videók

Vélemények: Alelnök (2018)

 
Attila G.   2019. 04. 30.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Egy túlságosan sajátos Dick Cheney sztori ábrázolás

Korábban egy olyan filmet véleményeztem (lásd Határeset), mely érintett volt az idei Oscar-díj átadáson, még ha csak egyetlen jelölés erejéig is: a Legjobb smink/maszk kategóriában. Most nehezen tudnám eldönteni, hogy mi a kategória pontos megnevezés... teljes kritika»

 
Kritikus   2019. 03. 03.

1
Túlzásokkal teli életrajzi dráma

Bár lehetett volna több tucatnyi méltóbb amerikai politikusról filmet készíteni, a Dick Cheney alelnök életét, karrierjét bemutató film közepesnél valamivel jobbra sikerült. Adam McKay produkciója sok túlzást is tartalmaz, színészi teljesítmények terén kifejezetten jónak mondható. Szerintem Christian Bale kiemelkedőt nyújt. A Kritikus blog szerint: alapsztori: 55%, rendezés: 60%, színészek: 70%, látványvilág: 50%. Összesítve: 60%


 
Milanman   2019. 02. 12.

0
Ellentmondásos politikai utazás

A politikai témájú filmek általában rendkívül megosztók szoktak lenni. Mivel igényelnek a téma iránti egyfajta előzetes képzettséget és tudást, a szélesebb nézőközönség számára ritkán tudnak igazán vonzóak lenni. Ez alól az "Alelnök" sem kivétel. Az ... teljes kritika»

 
dosty   2019. 02. 14.

1

Nem unatkoztam ezen a filmben, és persze most nagyon óvatosan fogalmaztam. Én gyakorlatilag kapkodtam a fejem a zseniálisabbnál zseniálisabb alakítások láttán. De a történet maga annyira jól van megírva, az egész annyira hiteles, hogy ha csak a fele ... több»

 
Amanda   2019. 02. 27.

0

Mindenképpen érdemes megnézni. Igaz eseményeken alapuló életrajzi film. Megdöbbentő és elgondolkodtató, rám legalábbis hatással volt. Színészi alakítások szintén nagyon jók. Legfőképpen egy politikai dráma David Chiney élettörténetén keresztül.

 
fester   2019. 02. 21.

0

Christian Bale egyszerűen nem tud rosszat alakítani, bármilyen karakter is kerül a keze közé, biztosak lehetünk, hogy fantasztikus lesz az az alakítás. Nincs ez most sem másképp, és bár tényleg ijesztő kicsit, hogy mennyire radikálisan át tud alakuln... több»

 
ruman666   2019. 02. 22.

0

Én valahogy nagyon rá vagyok kattanva az olyan filmekre, melyekben ennyi jó színészt szednek össze, akiknek teret is adnak a játékra. Épp ezért kedveltem annak idején annyira az Amerikai botrányt is, és ez az, amivel az Alelnök is le tudott venni a l... több»

 
Zed Baker   2019. 02. 18.

0
Jobb, mint a Legsötétebb óra

Ez nagyon erős film, nálam 10-es! Bale piszok jó volt, de Amy Adams, Sam Rockwell vagy Steve Carell is remekelt... Jobban tetszett, mint a A legsötétebb óra..pedig az sem volt egy gyenge mozi! Aki a politika működését, fortélyait és piszkosságát bemutató mozikat szereti, az nem fog csalódni :)

 
Kornyik   2019. 02. 16.

0

Kicsit olyan érzésem van, mint a Nicole Kidman-féle pusztítótól, mert egy-két igazán remek (zseniális?) alakításból még nem lesz jó film, ha a forgatókönyv és a rendezés nem ér fel hozzájuk. Bale-t ismét öröm volt nézni, Rockwell a Három óriáspalkát ... több»