Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
40
Képek
5
Videók

Filmkritika: Alelnök (2018)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Az Alelnök túlmutat egy átlagos politikai történeten, mert amellett, hogy megpróbálja hűen visszaadni az eseményeket, nem fél megnevettetni a nézőit. Emiatt a politika iránt kevésbé érdeklődő néző számára is élvezetes két órát nyújt. több»
 
Nem sokat tudunk róla, pedig nyolc éven keresztül irányította az egyik legnagyobb hatalmat. A „világrendőrség” (aka USA) 50 éve egy csendes pszichopata szemén keresztül. több»
 
Aki tehát egy tárgyilagos és alapos életrajzi filmre számít, annak csalódás lehet, szatíraként viszont kifejezetten jól működik. több»
 
Az alkotás azonban nem emiatt nem ér fel A nagy dobás örökségéhez. Az Alelnök egyértelmű hibája az, hogy túlzottan hosszú és mind emellé még iszonyúan lagymatag tempójú is, így hiába az ötletes vágás és egy-egy jó zenei betét, egyszerűen nem képes arra a film, hogy két órán keresztül fenntartsa a néző érdeklődését. több»
 
... ha célját nem is valósította meg maradéktalanul, azt legalább elérte, hogy újra beszéljünk Amerika egyik legellentmondásosabb politikusáról. több»
 
A szándék: nemes. A kivitelezés: nem igazán meggyőző. Adam McKay elkészítette A nagy dobás testvérfilmjét, ám az Alelnök nem lett nagy dobás. több»