Nouvelle Vague – Az új hullám

Nouvelle Vague – Az új hullám

Nouvelle Vague

Hirdetés

A Nouvelle Vague Richard linklater szerelmeslevele a francia újhullám forradalmi varázsához, amely újragondolja Jean-Luc Godard 1960-as Kifulladásig című filmjének születését – azt az alkotást, amely örökre beírta Godard nevét a filmművészet úttörői közé. Miközben az egykori kritikusból… Több

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Franciaország
Premier (HU): 2026.04.16.
Forgalmazó: Cirko Film

Guillaume Marbeck
Zoey Deutch
Zoey Deutch

2026.04.19 Sztyúi

Ez tipikusan az a film, amit vagy imádsz, vagy unatkozol rajta. Látszik, hogy tele van szeretettel a francia új hullám iránt, meg tök jól hozza azt a laza, improvizált energiát, de sztoriban nem történik annyira sok minden. Inkább hangulatfilm, nem popcorn.

2026.04.16 petera050

Őszintén, én ezt nagyon adtam. Tök jó látni, hogyan született egy ikonikus film, és közben végig van egy ilyen laza, kicsit bohém hangulata. Nem akar több lenni, mint ami: egy tiszteletadás, és annak viszont elég szép.

A film 4 167 421 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 1 678 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A filmet a Chanel támogatta, a szereplők a divatház ruháit viselik.Szerző: Bolla Eszter

(2026. 04. 20.)
Alma mater
Richard Linklater saját és nemzedéke origójához tért vissza: a Kifulladásig forgatásán keresztül mesél a francia újhullámról, miközben filmje egyszerre vázlatos alkotói portré, tőle megszokott zeitgeist mozi és a művészi szabadság ünneplése. Több