76% 51 szavazat
Pénzeső

Pénzeső

Dumb Money
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
29
Szereplők (29)
24
Képek (24)
3
Videók (3)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
9
Cikkek (9)
Fórum
Lejátszás
Bafam  

Hol nézheted

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

Keith Gill (Paul Dano) egy hétköznapi ember, aki hatalmas lavinát indít be azzal, hogy minden megtakarítását Gamestop-részvényekbe fekteti, majd erről posztol is a közösségi médiában.
Amikor a posztjai felrobbannak a social felületeken, az ő és a hozzá közel állók élete is teljesen… Több


Forgatókönyvíró: Ben Mezrich
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2023.09.21. | Telekom TVGO (2023.11.14.) | HBO Max (2024.03.31.)
Forgalmazó: InterCom

KULCSSZAVAK

 
2024.04.17 Török389133

legújabb vélemény

Érdekes és jó hangulatú film, elég pörgős is, tanulni is lehet egy kicsit belőle, ha valaki semmit nem tud a tőzsdéről, de úgy összességében nem tudom azt mondani, hogy nagyon jó. Egyszer viszont érdemes megnézni.

0
 
2024.04.11 Bafam

Kisemberek bosszúja a tőzsdecápák ellen...

Amiről ez a film szól, megtörtént a valóságban is pár évvel ezelőtt Amerikában a Wall Streeten. Szerintem is ez egy fontos történet, amelyet mindenkinek meg kell ismernie, tanulnia (az igazi verziót). Ez magában foglalja néhány technikai (de nem túlzottan technikai) részlet megértését arról, hogy mi is történt valójában, és miért történt az, ami. Sajnos ezzel a filmmel (mint sok mással) Hollywood „buta pénzként” kezeli nézőit. Ez előnyben részesíti az iparág jelenlegi identitáspolitikai mandátumát – még az osztálykonfliktuson és a piaci méltányosság kérdésein túl is –, mint a kritikus információk és részletek közvetítése a nézők számára arról, hogy valójában milyen ciki és aránytalanság történt. Példaként említhető, hogy a film két percet sem fordított arra, hogy elmagyarázza a nézőknek, hogy is működik a Robinhood alkalmazás (a részvények önmagukban NEM a nyílt piacról származtak). Gill tényleges nézetei, hogy mi történt valójában és mit mondott a Redditen. Miért hagyta abba a kormány a vizsgálatot? A nagy pénz, ami a short squeeze mögé került (pl. Burry, R. Cohen és mások). A befektetés és a befektetési „alapok” közötti szétválasztás fontossága. Az emberek nem azért fektetnek be, mert valóban hittek a vállalat mögöttes értékében, hanem azért, hogy a tőzsdecápák gátlástalan lopásait megbosszulva kárt, veszteséget okozzanak nekik szándékosan.

0
 
2024.04.06 Fikatours_blogger

Talán a sok ötcsillagos értékelés miatt volt túlzott elvárásom a filmtől, és egy Wall Street farkasa kaliberű alkotásra számítottam. Csakhogy ebben a történetben nincsen igazi konfliktus, a főhős elé nem gördülnek akadályok, és ez így uncsi.

0
 
2014.10.12 Randallot

Eléggé bizarr volt az egész, és talán pont emiatt kötött is le. Az ember nagyon magával viszi mindazt, amit itt látott és hallott.

1
 
2023.10.16 lacafacateofil

Ez egy nagyon masszív vígjáték, ami a társadalmunk kritikájáról ól, és amit Adam McKay stílusa miatt igencsak nagyra értékelek. Nálam plusz pont volt a remek színészi játék. Egyszerre szórakoztató és elgndolkodtató.

1
 

Technikailag Dane DeHaan és Shailene Woodley is szerepelt A csodálatos Pókember 2. (2014) című filmben, bár Woodley jeleneteit törölték.Szerző: csd

#1
 

Seth Rogen és Sebastian Stan a Pam és Tommy (2022) című minisorozatban dolgozott együtt.Szerző: csd

#2
 

Paul Dano és Seth Rogen korábban A Fabelman család (2022) című filmben szerepeltek együtt.Szerző: csd

#3
Szuperszex
2024
Hol nézheted: Netflix
Pam és Tommy
2022
Hol nézheted: Disney+
Griselda
2024
Hol nézheted: Netflix
A korona
2016
Hol nézheted: Netflix
Viktória
2016
Hol nézheted: HBO Max
Az ápolónő
2023
Hol nézheted: Netflix
Lidia ügyvédnő
2023
Hol nézheted: Netflix
Lángoló test
2023
Hol nézheted: Netflix
Narcos
2015
Hol nézheted: Netflix
A tett
2019
Hol nézheted: HBO Max