Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
76

Ugye boldog vagy? (2019)

Das melancholische Mädchen
Filmadatlap
 
22
Szereplők
4
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
Scanian   2019. 07. 08.

legújabb vélemény

A pasztell színektől kiráz a hideg, a film "mondanivalója" (ha egyáltalán létezik ilyen) viszont erősen elgondolkodtató. Adott egy nagy adag melankóliával nyakon öntött lány, aki a boldogság útjába ered. Aztán egy órán keresztül gondolkodhatunk a lánnyal arról, mi a boldogság és a boldogtalanság, ugyanazt jelenti-e boldogtalannak és nem boldognak lenni. Jobban belegondolva több mint egy órán keresztül, mert igazából még napokkal a film megnézése után is ezeken a kérdéseken kattogtam. Erősen ajánlott megnézni, bár nem egy szokványos film. (A mínusz egy csillag az irritáló színek miatt van.)

 
DarkLion   2019. 06. 10.

Érdekes filmélményt nyújt, nem hiszem, hogy az átlag nézők táborában közkedvelt lesz. Amolyan polgárpukkasztó, görbe tükör hatású. Bár még nem láttam ehhez hasonló filmet, nekem tetszett.


 
jojojo3   2019. 05. 21.

Nem tudom megmondani mivel, de ez a film teljesen magába szippantott. Már az első perctől kezdve magával tudja ragadni a nézőt, és bár a képi világa elsőre egy kicsit furcsának tűnhet, szerintem ezen nagyon hamar túl lehet lendülni. Nem mondanám ugyanakkor formabontó alkotásnak, de mindenképpen egy igazán kísérleti darab.

 
luksa10   2019. 03. 07.

Nekem igazából nagyon bejött a film képi világa, és talán ez az, amiben a legerősebb az egész, hiszen maga a történet eléggé lefolyik, és nem hagy maga után túl nagy nyomot. Az alakítások közül például nem is nagyon tudnék igazán kiemelkedőt mondani, és számomra ez nagy hiány. Mindenesetre egyszer mindenképp érdemes megnézni, még ha egy kicsit nyomasztó is.

 
Elgondolkodtató, kis költségvetéstű, de annál több képi és verbális élményt és információt adó film. Azok fogják szeretni, akik szeretik átbeszélni a filmeket és nem félnek egy kis filozofálgatástól. több»
 
Az Ugye boldog vagy? kvalitásos mozi, alkotójának tehetségéhez kétség sem fér, csak épp ne lepődjön meg senki, ha nem ülnek majd túl sokan mellette a teremben. Itthon ugyanis nagyon elszoktunk a hasonló, több nézői kreativitást igénylő alkotásoktól. több»
 
Őszintén szólva: nem tudom. Nekem az is rejtély, hogy egy potenciálisan ennyire szűk nézőközönséget maga mögött bíró film hogyan tudott eljutni a magyar mozikba. több»
 

Susanne Heinrich rendező a filmes pályája mellett elismert írónak számít hazájában. Az Ugye boldog vagy? a 2009-es második kötete után kapta a címét.

(hp)
 

A film operatőre a magyar származású Agnesh Pakozdi volt.

(hp)
 

Az Ugye boldog vagy? nagy sikerrel szerepelt a világ A-kategóriás fesztiváljain, egyebek mellett Berlinben, Göteborgban és Rotterdamban is.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.