Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Ugye boldog vagy? (2019)

Das melancholische Mädchen
Filmadatlap
 
22
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Videók (2)

 
Nagykarcsi   2019. 07. 08.

legújabb vélemény

0

A pasztell színektől kiráz a hideg, a film "mondanivalója" (ha egyáltalán létezik ilyen) viszont erősen elgondolkodtató. Adott egy nagy adag melankóliával nyakon öntött lány, aki a boldogság útjába ered. Aztán egy órán keresztül gondolkodhatunk a lán... több»

 
jojojo3   2019. 05. 21.

0

Nem tudom megmondani mivel, de ez a film teljesen magába szippantott. Már az első perctől kezdve magával tudja ragadni a nézőt, és bár a képi világa elsőre egy kicsit furcsának tűnhet, szerintem ezen nagyon hamar túl lehet lendülni. Nem mondanám ugyanakkor formabontó alkotásnak, de mindenképpen egy igazán kísérleti darab.

 
DarkLion   2019. 06. 10.

0

Érdekes filmélményt nyújt, nem hiszem, hogy az átlag nézők táborában közkedvelt lesz. Amolyan polgárpukkasztó, görbe tükör hatású. Bár még nem láttam ehhez hasonló filmet, nekem tetszett.

 
luksa10   2019. 03. 07.

0

Nekem igazából nagyon bejött a film képi világa, és talán ez az, amiben a legerősebb az egész, hiszen maga a történet eléggé lefolyik, és nem hagy maga után túl nagy nyomot. Az alakítások közül például nem is nagyon tudnék igazán kiemelkedőt mondani,... több»

 

Susanne Heinrich rendező a filmes pályája mellett elismert írónak számít hazájában. Az Ugye boldog vagy? a 2009-es második kötete után kapta a címét.

(hp)
 

A film operatőre a magyar származású Agnesh Pakozdi volt.

(hp)
 

Az Ugye boldog vagy? nagy sikerrel szerepelt a világ A-kategóriás fesztiváljain, egyebek mellett Berlinben, Göteborgban és Rotterdamban is.

(hp)
 

A filmet a Saarbrückeni Filmfesztiválon a zsűri nagydíjával és az ökumenikus zsűri díjával ismerték el.

(hp)
 

Az Ugye boldog vagy? Susanne Heinrich rendező első nagyjátékfilmje.

(hp)
 
Az Ugye boldog vagy? kvalitásos mozi, alkotójának tehetségéhez kétség sem fér, csak épp ne lepődjön meg senki, ha nem ülnek majd túl sokan mellette a teremben. Itthon ugyanis nagyon elszoktunk a hasonló, több nézői kreativitást igénylő alkotásoktól. több»
 
Elgondolkodtató, kis költségvetéstű, de annál több képi és verbális élményt és információt adó film. Azok fogják szeretni, akik szeretik átbeszélni a filmeket és nem félnek egy kis filozofálgatástól. több»