Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
91%

Életrevalók (2011)

Intouchables
Filmadatlap
 
28
Szereplők
406
Vélemények
39
Képek
2
Videók

Galéria (39)

Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy

Videók (2)

 
Kazydo   2021. 08. 11.

legújabb vélemény

0
Francia humor igaz történetbe csempészve

Lassan már nemcsak az angol, hanem a francia humor is legendássá válik. Nem annyira fekete, mint az angol tud lenni, inkább már aranyosan vicces. Nem elcsépelt közhelyekkel teli a film, jól bemutatja a kontrasztot a lakótelepi piti bűnöző és a gazdag sznob között. Nekem külön tetszik, ahogy a két szereplő egymástól tanul, együtt fejlődnek, és a rossz helyzetekben is megtalálják a humor apró csíráját. Ha bárhol meghallom az Earst Wind & Fire-Boogie Wonderland című számát, szinte mindig látom magam előtt, ahogy táncol rá Omar Sy, oltári jó mozgása van. Röviden: humoros, tanulságos, némileg érzelmes, eredeti történet.

 
koricapito   2019. 08. 24.

a nap véleménye

1
Mese az empátiáról

A franciák mindig értettek a filmkészítéshez, főleg annak érzelmi részéhez. Természetesen nemcsak romantikus értelemben gondolok az érzelmekre, hanem drámai, felkavaró értelemben is. Amennyire képesek megörvendeztetni és életre ösztönözni a vígjátéka... teljes kritika»

 
erare   2015. 02. 10.

2

Igazi francia film. Kicsit pikáns, finoman humoros, szerelmes is, vagány is, pimasz is; óvatosan érinti a bevándorlás-valóságot is az országban. De a középpontban két teljesen más közegből származó, bőrszínben, kulturális értékekben teljesen különböz... több»

 
Puncs   2019. 02. 09.

1

Nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem, de az utóbbi időben ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb film, amit láttam. Vétek lett volna kihagyni. Egyszerre vidám és szomorú. Elgondolkodtató és megható. A főszereplő egy magatehetetlen emberből varázsol... több»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

3

Egyszerre humoros és könnyfacsaró.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

1

Nem igazán tetszett a film egy-két abszúrd poéntól eltekintve semmi szimpatikus nem volt benne

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 02. 28.

0

Véleményem szerint ez a film több szempontból is "zseniális", mivel két külön karakter találkozik az egyik aki most szabadult a börtönből és szinte teljesen alkalmatlan a feladatára, a másik a gazdag arisztokrata, aki tolószékbe kerül. Ahogy zajlik a... több»

A film összbevétele 426 480 871 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban Drisst Abdel Sellounak hívják, Algériából emigrált.

(lolita13)
 

A film címe eredeti fordításban "érinthetetleneket" jelent.

(Pillcsi29)
 

A filmet Le Second Souffle Suivi Du Diable Gardien című könyve inspirálta, amely Magyarországon 2012-ben jelent meg Életrevalók címmel.

(rbernadett)
 

9 héttel a bemutatása után az Életrevalók minden idők második legmagasabb bevételt hozó francia filmje lett. Egyedül az Isten hozott az Isten háta mögött (2008) előzi meg.

(hp)
 

A maga 8,8 millió nézőjével az Életrevalók 2012-ben a legnagyobb bevételű alkotás volt Németországban. Olyan filmeket előzött meg, mint a James Bond: Skyfall, a Jégkorszak 4: Vándorló kontinens és az Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész. Ezzel az Életrevalók lett a legsikeresebb francia film a német mozik történetében.

(hp)
 
Az Életrevalók egy hatalmas film komoly mondanivalóval, életbölcsességgel, szeretettel és humorral, vagyis szinte minden lehetséges érzelemmel, ami csak előfordulhat egy emberi élet alatt. több»