Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
91
Filmadatlap
 
28
Szereplők
400
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Életrevalók
 
Érdeklődő   2020. 05. 25.

legújabb vélemény

Igazi kikapcsolódás volt

Az élet szomorúságát és vidámságát gyúrja egybe a történet. Minden percét élveztem. Nem is ragozom tovább, nézzétek meg!

 
koricapito   2019. 08. 24.

a nap véleménye

Mese az empátiáról

A franciák mindig értettek a filmkészítéshez, főleg annak érzelmi részéhez. Természetesen nemcsak romantikus értelemben gondolok az érzelmekre, hanem drámai, felkavaró értelemben is. Amennyire képesek megörvendeztetni és életre ösztönözni a vígjátékaik, romantikáik, esetleg könnyebb drámáik, annyira képesek lesújtani és lelkileg lerombolni a thrillerek, horrorok és keményebb drámák, amik francia földön készülnek. Az Életrevalók is egy érzelmes film, mégpedig a könnyedebb fajtából, ami igyekszik felnyitni a néző szemét úgy, hogy közben empátiára ösztönözze, és olyan érzéseket váltson ki belőle, mint az együttérzés és az öröm. Alapvetően a film az emberek egymásra gyakorolt hatását mutatja be, társadalomkritikával megfűszerezve. Az alapötletben nincs semmi extra. Kapunk két karaktert, akiket a társadalmi hovatartozásuk különböztet meg leginkább, hiszen egyikük egy kifinomult, gazdag és meglehetősen fehér férfi, aki ugyan szereti a kihívásokat és szívesen élne pörgősebb életet, mégis egy korábbi baleset miatt tolószékben kell leélnie az életét, másikuk pedig egy szabadszájú, vagyonosnak nem éppen nevezhető férfi, aki ráadásul fekete, ami igencsak hátráltatja abban, hogy előrébb jusson az életben, viszont fizikailag szinte bármire képes, ugyanis tökéletesen egészséges. Nehéz elképzelni két ilyen – szinte minden tekintetben különböző – embert egy közegben, a film mégis erre épül. It... több»


 
erare   2015. 02. 10.

Igazi francia film. Kicsit pikáns, finoman humoros, szerelmes is, vagány is, pimasz is; óvatosan érinti a bevándorlás-valóságot is az országban. De a középpontban két teljesen más közegből származó, bőrszínben, kulturális értékekben teljesen különböző ember áll, akiket egymás mellé sodort az élet. Az egyikük megszelídül, önmagára talál, míg a másiknál kisüt a nap és ismét 'lábra áll' és elindul. Ilyenek vagyunk mi emberek: ha engedjük kisüthet a nap, ha nyitott szemmel járunk-kelünk kincseket hozhatunk a felszínre egymásban.

 
Puncs   2019. 02. 09.

Nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem, de az utóbbi időben ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb film, amit láttam. Vétek lett volna kihagyni. Egyszerre vidám és szomorú. Elgondolkodtató és megható. A főszereplő egy magatehetetlen emberből varázsol újra embert, ahogy a humorával megmutatja, hogy VAN ÉRTELME ÉLNI. A két színészt is nagyon eltalálták. Bárcsak több ilyen alkotás születne. A magam részéről én "kötelező olvasmánnyá" tenném. Holywood elbújhat...

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Egyszerre humoros és könnyfacsaró.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Nem igazán tetszett a film egy-két abszúrd poéntól eltekintve semmi szimpatikus nem volt benne

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 02. 28.

Véleményem szerint ez a film több szempontból is "zseniális", mivel két külön karakter találkozik az egyik aki most szabadult a börtönből és szinte teljesen alkalmatlan a feladatára, a másik a gazdag arisztokrata, aki tolószékbe kerül. Ahogy zajlik az élet, úgy ismerik meg egymást és lesznek közös vicces élménydús emlékeik, és idővel a legjobb barátok lesznek.

Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy

A film összbevétele 426 480 871 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban Driss karaktere nem fekete volt, hanem egy arab férfi. A film valós események sorozatát mutatja be.

(Archívum)
 

A valóságban Drisst Abdel Sellounak hívják, Algériából emigrált.

(lolita13)
 

A film címe eredeti fordításban "érinthetetleneket" jelent.

(Pillcsi29)
 

A filmet Le Second Souffle: Suivi Du Diable Gardien című könyve inspirálta, amely Magyarországon 2012-ben jelent meg Életrevalók címmel.

(rbernadett)
 

9 héttel a bemutatása után az Életrevalók minden idők második legmagasabb bevételt hozó francia filmje lett. Egyedül az Isten hozott az Isten háta mögött (2008) előzi meg.

(hp)
 

A maga 8,8 millió nézőjével az Életrevalók 2012-ben a legnagyobb bevételű alkotás volt Németországban. Olyan filmeket előzött meg, mint a James Bond: Skyfall, a Jégkorszak 4: Vándorló kontinens és az Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész. Ezzel az Életrevalók lett a legsikeresebb francia film a német mozik történetében.

(hp)
 

Philippe sportautója, amit Driss imád vezetni egy Maserati Quattroporte.

(SódóGA)
 

A valóságban Driss karaktere nem fekete, hanem egy arab férfi.

(SódóGA)
 

A film valóságos eseményeken alapul, melyből 2004-ben Secrets Tournage címmel dokumentumfilm is készült. Az Életrevalók rendezői, Olivier Nakache és Eric Toledano ezt követően határozták el, megfilmesítik a történetet.

(SódóGA)
 
Az Életrevalók egy hatalmas film, komoly mondanivalóval, életbölcsességgel, szeretettel és humorral, vagyis szinte minden lehetséges érzelemmel, ami csak előfordulhat egy emberi élet alatt. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.