Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91
Filmadatlap
 
28
Szereplők
398
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Életrevalók
 
erare   2015. 02. 10.

Igazi francia film. Kicsit pikáns, finoman humoros, szerelmes is, vagány is, pimasz is; óvatosan érinti a bevándorlás-valóságot is az országban. De a középpontban két teljesen más közegből származó, bőrszínben, kulturális értékekben teljesen különböző ember áll, akiket egymás mellé sodort az élet. Az egyikük megszelídül, önmagára talál, míg a másiknál kisüt a nap és ismét 'lábra áll' és elindul. Ilyenek vagyunk mi emberek: ha engedjük kisüthet a nap, ha nyitott szemmel járunk-kelünk kincseket hozhatunk a felszínre egymásban.

 
Puncs   2019. 02. 09.

Nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem, de az utóbbi időben ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb film, amit láttam. Vétek lett volna kihagyni. Egyszerre vidám és szomorú. Elgondolkodtató és megható. A főszereplő egy magatehetetlen emberből varázsol újra embert, ahogy a humorával megmutatja, hogy VAN ÉRTELME ÉLNI. A két színészt is nagyon eltalálták. Bárcsak több ilyen alkotás születne. A magam részéről én "kötelező olvasmánnyá" tenném. Holywood elbújhat...


 
Bogi87   2016. 05. 27.

Egyszerre humoros és könnyfacsaró.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Nem igazán tetszett a film egy-két abszúrd poéntól eltekintve semmi szimpatikus nem volt benne

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 02. 28.

Véleményem szerint ez a film több szempontból is "zseniális", mivel két külön karakter találkozik az egyik aki most szabadult a börtönből és szinte teljesen alkalmatlan a feladatára, a másik a gazdag arisztokrata, aki tolószékbe kerül. Ahogy zajlik az élet, úgy ismerik meg egymást és lesznek közös vicces élménydús emlékeik, és idővel a legjobb barátok lesznek.

Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
 
Az Életrevalók egy hatalmas film, komoly mondanivalóval, életbölcsességgel, szeretettel és humorral, vagyis szinte minden lehetséges érzelemmel, ami csak előfordulhat egy emberi élet alatt. több»

A film összbevétele 426 480 871 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban Driss karaktere nem fekete volt, hanem egy arab férfi. A film valós események sorozatát mutatja be.

(Archívum)
 

A valóságban Drisst Abdel Sellounak hívják, Algériából emigrált.

(lolita13)
 

A film címe eredeti fordításban "érinthetetleneket" jelent.

(Pillcsi29)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.