Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
92
Filmadatlap
 
28
Szereplők
399
Vélemények
12
Képek
2
Videók
Életrevalók
 
Anikó   2020. 03. 22.

legújabb vélemény

Érdemes megnézni.

Nekem nagyon tetszett.Tudom ajánlani.

 
koricapito   2019. 08. 24.

a nap véleménye

Mese az empátiáról

A franciák mindig értettek a filmkészítéshez, főleg annak érzelmi részéhez. Természetesen nemcsak romantikus értelemben gondolok az érzelmekre, hanem drámai, felkavaró értelemben is. Amennyire képesek megörvendeztetni és életre ösztönözni a vígjátékaik, romantikáik, esetleg könnyebb drámáik, annyira képesek lesújtani és lelkileg lerombolni a thrillerek, horrorok és keményebb drámák, amik francia földön készülnek. Az Életrevalók is egy érzelmes film, mégpedig a könnyedebb fajtából, ami igyekszik felnyitni a néző szemét úgy, hogy közben empátiára ösztönözze, és olyan érzéseket váltson ki belőle, mint az együttérzés és az öröm. Alapvetően a film az emberek egymásra gyakorolt hatását mutatja be,... több»


 
erare   2015. 02. 10.

Igazi francia film. Kicsit pikáns, finoman humoros, szerelmes is, vagány is, pimasz is; óvatosan érinti a bevándorlás-valóságot is az országban. De a középpontban két teljesen más közegből származó, bőrszínben, kulturális értékekben teljesen különböző ember áll, akiket egymás mellé sodort az élet. Az egyikük megszelídül, önmagára talál, míg a másiknál kisüt a nap és ismét 'lábra áll' és elindul. Ilyenek vagyunk mi emberek: ha engedjük kisüthet a nap, ha nyitott szemmel járunk-kelünk kincseket hozhatunk a felszínre egymásban.

 
Puncs   2019. 02. 09.

Nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem, de az utóbbi időben ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb film, amit láttam. Vétek lett volna kihagyni. Egyszerre vidám és szomorú. Elgondolkodtató és megható. A főszereplő egy magatehetetlen emberből varázsol újra embert, ahogy a humorával megmutatja, hogy VAN ÉRTELME ÉLNI. A két színészt is nagyon eltalálták. Bárcsak több ilyen alkotás születne. A magam részéről én "kötelező olvasmánnyá" tenném. Holywood elbújhat...

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Egyszerre humoros és könnyfacsaró.

Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
 
Az Életrevalók egy hatalmas film, komoly mondanivalóval, életbölcsességgel, szeretettel és humorral, vagyis szinte minden lehetséges érzelemmel, ami csak előfordulhat egy emberi élet alatt. több»

A film összbevétele 426 480 871 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban Driss karaktere nem fekete volt, hanem egy arab férfi. A film valós események sorozatát mutatja be.

(Archívum)
 

A valóságban Drisst Abdel Sellounak hívják, Algériából emigrált.

(lolita13)
 

A film címe eredeti fordításban "érinthetetleneket" jelent.

(Pillcsi29)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.