Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91% 5098 szavazat

Életrevalók

Intouchables
IMDB: 8.5 |
693 |
Életrevalók
Igazi francia film. Kicsit pikáns, finoman humoros, szerelmes is, vagány is, pimasz is; óvatosan érinti a bevándorlás-valóságot is az országban. De a középpontban két teljesen más közegből származó, bőrszínben, kulturális értékekben teljesen különböző ember áll, akiket egymás mellé sodort az élet. Az egyikük megszelídül, önmagára talál, míg a másiknál kisüt a nap és ismét 'lábra áll' és...
Filmadatlap
 
28
Szereplők
413
Vélemények
39
Képek
2
Videók

Hol nézheted

Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Philippe, a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss, egy szenegáli fiatalamber, aki most szabadult a börtönből. Két, egymás számára… több»

Forgatókönyvíró: Philippe Pozzo di Borgo
Megjelenés dátuma (mozikban): 1970.01.01
Premier (HU): 2011.12.22.
Jegyiroda: M
Forgalmazó:

KULCSSZAVAK

 
Virág Mák 2022.05.31 

legújabb vélemény

Megható, humánus történet.

0
 
koricapito 2019.08.24 

a nap véleménye

Mese az empátiáról

A franciák mindig értettek a filmkészítéshez, főleg annak érzelmi részéhez. Természetesen nemcsak romantikus értelemben gondolok az érzelmekre, hanem drámai, felkavaró értelemben is. Amennyire képesek megörvendeztetni és életre ösztönözni a vígjátéka... teljes kritika»

2
 
erare 2015.02.10 

Igazi francia film. Kicsit pikáns, finoman humoros, szerelmes is, vagány is, pimasz is; óvatosan érinti a bevándorlás-valóságot is az országban. De a középpontban két teljesen más közegből származó, bőrszínben, kulturális értékekben teljesen különböz... több»

3
 
Bogi87 2016.05.27 

Egyszerre humoros és könnyfacsaró.

4
 
Laca//Ho/rr/oR// 2017.02.28 

Véleményem szerint ez a film több szempontból is "zseniális", mivel két külön karakter találkozik az egyik aki most szabadult a börtönből és szinte teljesen alkalmatlan a feladatára, a másik a gazdag arisztokrata, aki tolószékbe kerül. Ahogy zajlik a... több»

1
 
Sabnock Sanatory 2018.12.18  

Nagyon tetszett. Két különböző világból jött ember, aki lassan óvatosan ismeri meg egymást, és a saját korlátait. Tele humorral,szarkazmussal, csipetnyi romantikával. Jó kis francia film, mindenképpen érdemes megnézni!

1
 
mamiéstöti2 2016.08.05 

Nem igazán tetszett a film egy-két abszúrd poéntól eltekintve semmi szimpatikus nem volt benne

3

A film összbevétele 426 480 871 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban Drisst Abdel Sellounak hívják, Algériából emigrált.

(lolita13)
 

A film címe eredeti fordításban "érinthetetleneket" jelent.

(Pillcsi29)
 

A filmet Le Second Souffle Suivi Du Diable Gardien című könyve inspirálta, amely Magyarországon 2012-ben jelent meg Életrevalók címmel.

(rbernadett)
 

9 héttel a bemutatása után az Életrevalók minden idők második legmagasabb bevételt hozó francia filmje lett. Egyedül az Isten hozott az Isten háta mögött (2008) előzi meg.

(hp)
 

A maga 8,8 millió nézőjével az Életrevalók 2012-ben a legnagyobb bevételű alkotás volt Németországban. Olyan filmeket előzött meg, mint a James Bond: Skyfall, a Jégkorszak 4: Vándorló kontinens és az Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész. Ezzel az Életrevalók lett a legsikeresebb francia film a német mozik történetében.

(hp)
 
Az Életrevalók egy hatalmas film komoly mondanivalóval, életbölcsességgel, szeretettel és humorral, vagyis szinte minden lehetséges érzelemmel, ami csak előfordulhat egy emberi élet alatt. több»