Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

Életrevalók (2011)

Intouchables
Filmadatlap
 
28
Szereplők
404
Vélemények
38
Képek
2
Videók
 
PadmeAmidala   2021. 04. 28.

legújabb vélemény

1

Nagyon jó (drámai) vígjáték. Sokat nevettem rajta. Nekem 10/10-es, a színészek is jók, pedig szerintem kevésbé ismertek Franciaországon kívül.

 
koricapito   2019. 08. 24.

a nap véleménye

1
Mese az empátiáról

A franciák mindig értettek a filmkészítéshez, főleg annak érzelmi részéhez. Természetesen nemcsak romantikus értelemben gondolok az érzelmekre, hanem drámai, felkavaró értelemben is. Amennyire képesek megörvendeztetni és életre ösztönözni a vígjátéka... teljes kritika»


 
erare   2015. 02. 10.

2

Igazi francia film. Kicsit pikáns, finoman humoros, szerelmes is, vagány is, pimasz is; óvatosan érinti a bevándorlás-valóságot is az országban. De a középpontban két teljesen más közegből származó, bőrszínben, kulturális értékekben teljesen különböz... több»

 
Puncs   2019. 02. 09.

1

Nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem, de az utóbbi időben ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb film, amit láttam. Vétek lett volna kihagyni. Egyszerre vidám és szomorú. Elgondolkodtató és megható. A főszereplő egy magatehetetlen emberből varázsol... több»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

3

Egyszerre humoros és könnyfacsaró.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

1

Nem igazán tetszett a film egy-két abszúrd poéntól eltekintve semmi szimpatikus nem volt benne

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 02. 28.

0

Véleményem szerint ez a film több szempontból is "zseniális", mivel két külön karakter találkozik az egyik aki most szabadult a börtönből és szinte teljesen alkalmatlan a feladatára, a másik a gazdag arisztokrata, aki tolószékbe kerül. Ahogy zajlik a... több»

Galéria (38)

Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy
Omar Sy
François Cluzet
François Cluzet
Omar Sy
François Cluzet
Omar Sy

Videók (2)

A film összbevétele 426 480 871 dollár volt (imdb.com).

 

A valóságban Drisst Abdel Sellounak hívják, Algériából emigrált.

(lolita13)
 

A film címe eredeti fordításban "érinthetetleneket" jelent.

(Pillcsi29)
 

A filmet Le Second Souffle Suivi Du Diable Gardien című könyve inspirálta, amely Magyarországon 2012-ben jelent meg Életrevalók címmel.

(rbernadett)
 

9 héttel a bemutatása után az Életrevalók minden idők második legmagasabb bevételt hozó francia filmje lett. Egyedül az Isten hozott az Isten háta mögött (2008) előzi meg.

(hp )
 

A maga 8,8 millió nézőjével az Életrevalók 2012-ben a legnagyobb bevételű alkotás volt Németországban. Olyan filmeket előzött meg, mint a James Bond: Skyfall, a Jégkorszak 4: Vándorló kontinens és az Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. rész. Ezzel az Életrevalók lett a legsikeresebb francia film a német mozik történetében.

(hp )
 

Philippe sportautója, amit Driss imád vezetni, egy Maserati Quattroporte.

(SódóGA)
 

A valóságban Driss karaktere nem fekete, hanem egy arab férfi.

(SódóGA)
 

A film valóságos eseményeken alapul, melyből 2004-ben Secrets Tournage címmel dokumentumfilm is készült. Az Életrevalók rendezői, Olivier Nakache és Eric Toledano ezt követően határozták el, hogy megfilmesítik a történetet.

(SódóGA)
 
Az Életrevalók egy hatalmas film komoly mondanivalóval, életbölcsességgel, szeretettel és humorral, vagyis szinte minden lehetséges érzelemmel, ami csak előfordulhat egy emberi élet alatt. több»