Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
74
Filmadatlap
 
30
Szereplők
12
Vélemények
12
Képek
3
Videók
 
Danny99   2020. 04. 28.

legújabb vélemény

Szarból várat

A Franco tesók Tommy Wiseau kultikus filmjének, a The Roomnak állítanak emléket a The Disaster Artisttal. A mű Greg Santero memoárján alapszik, ami a film megszületéséről és a Wiseau-val való barátságáról szól. A katasztrófaművész az eredeti film kulisszái mögé és annak előéletébe nyújt betekintést. Nemcsak a stábot, hanem a két színész barátságának történetét is megismerhetjük. Tommy Wiseau egy Berki Krisztiánba oltott Donald Trump, vagyis egy kétes múltú milliárdos bohóc, aki néhol már-már Boratot idézően buta, tapintatlan. Greg Sestero egy fiatal, könnyen manipulálható srác, aki Tommyval örök barátságot köt. A film rámutat arra, hogy milyen kicsi a trash tartalom és a szimplán szar között... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 08.

a nap véleménye

Egy legenda ápolása

Ha a The Room arra volt jó példa, hogyan lehet botrányosan rossz filmet készíteni, akkor a The Disaster Artist annak lehet a mintája, hogy miként lehet egy csapnivaló alkotás elkészítésének pillanataiból egy szórakoztató, s valóban jó filmet létrehozni. A Franco-fivérek érezhetően rajonganak minden idők egyik legrosszabb filmesének „művészete” iránt, hiszen a Disaster Artist röviden összefoglalva nem más, mint főhajtás Tommy Wiseau és a The Room iránt, annak minden előnyével és hátrányával. Kezdjük az erényekkel: James Franco remekül hozza a főszereplőt. A gesztusok, az akcentus, a nevetés, az öltözködés, vagyis Wiseau „ikonikus” jellemzőit jól adja vissza. Igaz, sokkal könnyebb hitelesen át... több»


 
indingo   2018. 03. 08.

Nem egy egyszerű film. Ami dob rajta, hogy igaz történet és a Franco tesók együtt láthatóak benne. James nevetése, az a bizonyos ha-ha-ha nem mindennapi. Sajnálom, hogy nem derült ki, hogy honnan is volt az a sok pénz.

 
Deku   2018. 02. 15.

A történettel nekem személy szerint az volt a bajom, hogy elég vontatott volt és semmilyen. Ennek a stílusnak nem igazán voltam híve és nem is szerettem sose. Nagyon ajánlgatták nekem, mint utóbb kiderült feleslegesen.

 
Szilonka   2018. 08. 15.

Egy film készítéséről készítenek filmet. Érdekes észjárás, de a film borzalmas.

James Franco
Dave Franco
James Franco
James Franco
Seth Rogen
James Franco
James Franco
Seth Rogen
Dave Franco
James Franco
Sharon Stone
Dave Franco
Dave Franco
James Franco
Seth Rogen
James Franco
 
indenkinek ajánlom, akár látta a The Room-ot, akár nem - bőven elég, ha a bizonyos tetős jelenetet ismeri -, érteni fogja a filmet; amiben pedig igazán kiemelkedő James alkotása, ahhoz nincs szükségünk az alapjául szolgáló műre.
9/10 több»

A film összbevétele 29 820 616 dollár volt (imdb.com).

 

James Franco alakításáért Golden Globe díjat vehetett át.

(indingo)
 

Greg Sestero egy interjúban elmondta, hogy a film alapjául szolgáló azonos című könyv írásának idején Tommy Wiseau azt állította, hogy két színész lenne alkalmas arra, hogy eljátssza őt egy filmadaptációban, méghozzá James Franco és Johnny Depp.

(hp)
 

Tommy Wiseau (őt alakítja James Franco a filmben) és Greg Sestero áldását adta arra, hogy Sesterót Franco öccse, Dave Fanco alakítsa.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.