Eric Toledano és Olivier Nakache egy új vígjátékkal térnek vissza. Az Életrevalók és az Eszeveszett esküvő rendezői által készített Ennél csak jobb jöhet december 28-tól lesz látható a mozikban mind szinkronizált, mind feliratos verzióban.

A film középpontjában Albert (Pio Marmaï) áll, egy igazi életunt alak, aki nem tud előrelépni az életben. A sors a túlzott költekezésre hajlamos Brunóval (Jonathan Cohen) hozza össze, akivel egy klímaaktivista gyűlésre mennek, remélve az ingyen sört. A két férfi egy csinos tüntető (Noémie Merlant) hatására az ökoharcosok táborában köt ki, annak ellenére, hogy valójában nem érdekli őket a környezetvédelem. A csoport tagjai befogadják őket, nem tudva, hogy Albert és Bruno csak a saját hasznukat nézik. Eközben a két férfi között feszültség kezd kialakulni a nő miatt.

A film egyik fő témája a mértéktelen fogyasztás, amit a Mozinet Filmnapokon bemutatott premier utáni beszélgetés is körüljárt. Ezen Gulyás Emese, a Tudatos Vásárlók Egyesületének elnöke és Nagygyörgy András, az Élelmiszerbank külső kapcsolatok igazgatója vett részt, Veiszer Alinda moderálásával. Nagygyörgy András szerint fontos, hogy a filmben valós problémák, mint a klímaváltozás kerülnek előtérbe. A beszélgetésben szó esett a közeljövő változásairól és azon lehetőségekről, amelyeken még érdemes változtatni. Gulyás Emese hozzátette, hogy a zöld alternatívákra való váltás csak a változás egy része, és hogy a világnak alapvetően egy szerényebb életmód felé kellene elmozdulnia

Az Ennél csak jobb jöhet előzetesét idelent mutatjuk.

vígjáték

Albert és Bruno kényszeres fogyasztók, túladósodottak, egyiküket a pitiáner cselszövések, a másikukat a magánélete sodorja az úton, amelyet mindketten azért járnak, hogy a... több»