Meghalt a férfi, akinek az élete ihlette az Életrevalókat

Elhunyt a francia üzletember, akinek az élete ihlette a nagysikerű Életrevalók című filmet.

Philippe Pozzo di Borgo, a francia üzletember 1993-ban egy siklóernyős balesetet követően lebénult. Megható története, melyet a "Le Second souffle" című könyvében osztott meg a világgal, képezte az alapját a The Intouchables című, nemzetközi sikerű filmnek. A történet bemutatta az algériai gondozójával, Abdel Yasmin Sellou-val való kapcsolatát, és azt, hogy ez a kapcsolat hogyan mentette meg a balesetet követő mély depresszióból.

Az esetet megelőzően Pozzo di Borgo a Pommery pezsgőgyártó cég ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be. Eric Toledano, aki 2011-ben Olivier Nakache mellett társrendezője volt a filmnek, megdöbbenését és részvétét fejezte ki Pozzo di Borgo halálát illetően.

"Azzal, hogy engedélyt adott nekünk arra, hogy történetét életre keltsük az Életrevalók című filmben, mély hatást gyakorolt az életünkre és számos sebezhető és törékeny ember életére" - írták a rendezők.

Omar Sy, aki a filmben az ápolót játszotta Cézár-díjat kapott alakításáért, az Instagramon arról írt (lásd a cikkünk galériájában), hogy Pozzo di Borgo mindig különleges helyet foglal majd el a szívében.

Az eredeti film azonos című, amerikai remake-je, az Életrevalók 2017-ben jelent meg, Bryan Cranston és Kevin Hart főszereplésével.

dráma | életrajzi | vígjáték

Philippe, a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra... több»