Az év sci-fijétől a Feláldozhatók 4-ig: A 10 legjobb film, amit CSAK a mozikban nézhetsz szeptemberben

Az ősz igen zsúfoltan és izgalmasan indul a mozikban!

Összeszedtük nektek azt a 10 szeptemberi premierfilmet, amiket csak a mozikban láthattok!

#10

76 Pénzeső  (2023)

(6) (3)

dráma | életrajzi | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Keith Gill (Paul Dano) egy hétköznapi ember, aki hatalmas lavinát indít be azzal, hogy minden megtakarítását Gamestop-részvényekbe fekteti, majd erről posztol is a közösségi... több»

Bemutató: szeptember 28. / A Dumb Money egy életrajzi vígjáték-drámafilm, amelyet Craig Gillespie rendezett, és Lauren Schuker Blum és Rebecca Angelo írt. A film Ben Mezrich 2021-ben megjelent The Antisocial Network című könyvén alapul, és a 2021. januári GameStop rövidzárlat krónikája. A filmben nagyszerű szereplőgárda teszi tiszteletét: Paul Dano, Pete Davidson, Vincent D'Onofrio, America Ferrera, Nick Offerman, Anthony Ramos, Sebastian Stan, Shailene Woodley és Seth Rogen. A Dumb Money premierje a tervek szerint a 2023-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, 2023. szeptember 8-án.
#9

83 DogMan - A kutyák ura  (2023)

(12) (8)

dráma

Telekom TVGO

Douglas már fiatal kora óta küzdött azzal, hogy megtalálja a világban és a társadalomban a helyét, ezért inkább a kutyák társaságában keresett barátságot. Négylábú... több»

Bemutató: szeptember 28. / A Dogmant Luc Besson írta és rendezte (épp ideje volt visszatérni!), a főszerepekben Caleb Landry Jones, Jojo T. Gibbs, Christopher Denham, John Charles Aguilar és Grace Palma. A film New Jerseyben játszódik, és egy apja által bántalmazott, a kutyákat szerető férfit mutat be. 2023. augusztus 31-én mutatják be a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol a filmet beválogatták az Arany Oroszlánért való versenybe.
#8

61 Az Alkotó  (2023)

(36) (6)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

Bemutató: szeptember 28. / A sci-fi akció-thrillert Gareth Edwards rendezte a saját és Chris Weitz forgatókönyvéből, valamint saját történetéből. A film főszereplői John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson, Madeleine Yuna Voyles és Allison Janney. A film cselekménye egy olyan jövőben játszódik, amelyet az emberi faj és a mesterséges intelligencia erői közötti háború befolyásol, és egy volt különleges ügynököt követ, akit felkérnek, hogy vadássza le és ölje meg az Alkotót, aki kifejlesztett egy titokzatos fegyvert, amely képes véget vetni a háborúnak, elpusztítva magát az emberiséget.
#7

41 Végtelen víztükör  (2023)

(7) (4)

horror | misztikus | sci-fi

SkyShowtime

James (Alexander Skarsgård) és Em (Cleopatra Coleman) egy elszigetelt szigeti üdülőhelyen töltik tökéletes vakációjukat, ahol érintetlen strandok, kivételes személyzet és... több»

Bemutató: szeptember 21. / Az egyik izgalmas részlet, hogy a filmet Magyarországon forgatták és számos magyar színész is felbukkan benne!
#6

60 Feláldozh4tók  (2023)

(18) (9)

akció | háborús | kaland | thriller

Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture és Sylvester Stallone ismét összehozzák az elit zsoldoscsapatot, amelyhez most először csatlakozik Curtis „50 Cent” Jackson, Megan Fox,... több»

Bemutató: szeptember 21. / Az Expend4bles (más néven The Expendables 4) Scott Waugh rendezésében készült, Kurt Wimmer, Tad Daggerhart és Max Adams forgatókönyvéből, Spenser Cohen, Wimmer és Daggerhart története alapján. A film a Feláldozhatók 3 (2014) folytatása és a The Expendables filmsorozat negyedik része. A film a sorozat első két részéhez hasonlóan megtartja az R-besorolást, miután a harmadik film PG-13-as besorolását a rajongók rosszul fogadták.
#5

67 Szeánsz Velencében  (2023)

(19) (4)

dráma | horror | krimi | misztikus

Telekom TVGO

A kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes... több»

Bemutató: szeptember 14. / A Szeánsz Velencében egy természetfeletti thriller, amelyet Kenneth Branagh, mint társproducer és rendező készített Michael Green forgatókönyvéből, Agatha Christie 1969-es Halloweenkor buli című regénye alapján. A film a Halál a Níluson (2022) folytatásaként szolgál, és összességében a harmadik film, amelyben Branagh alakítja Hercule Poirot belga nyomozót. A szereplőgárdában felbukkan még Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio és Michelle Yeoh.
#4

dráma | romantikus

Telekom TVGO

Az előző történet borzalmas eseményei után Hardin és Tessa egyre távolabb kerülnek egymástól érzelmileg. Hardin emiatt képtelen koncetrálni, alkotói válságba kerül, ami... több»

Bemutató: szeptember 14. / Ez az első olyan rész, amely nem a címadó regények egyikén alapul. Josephine Langford és Hero Fiennes Tiffin ismét, mint Tessa Young, illetve Hardin Scott,térnek vissza a sztori záró fejezetében. Az After Everything egy amerikai romantikus drámafilm, melyet Castille Landon írt és rendezett. Anna Todd After regénysorozatának szereplőin alapul, az After Ever Happy (2022) közvetlen folytatása, és az After filmsorozat ötödik és egyben utolsó része.
#3

61 Az apáca 2  (2023)

(19) (5)

horror | misztikus | thriller

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

1958-ban valahol Franciaországban járunk. Egy papot meggyilkolnak, és Irene nővér (Taissa Farmiga) a szemtanúja lesz, ahogy egyre több természetfeletti jelenség követi egymást.... több»

Bemutató: szeptember 7. / 2017 augusztusában Wan beszélt az Apáca folytatásának lehetőségéről és arról, hogy mi lehetne a története: "Tudom, hogy potenciálisan, ha Az apáca beválik, hová vezethet Az apáca 2., és hogyan kapcsolódik vissza Lorraine történetéhez és hogyan zárja le a kört." Ezek után 2019-ben Safran elárulta, hogy a film már a korai fejlesztési szakaszban van. Végül a forgatás első szakasza 2022 októberében kezdődött Franciaországban. A film négy évvel az első film befejezése után játszódik, és Irene nővért követi, aki egy franciaországi bentlakásos iskolában ismét szembekerül Valak, az apáca démoni erejével.
#2

dráma | romantikus | vígjáték

SkyShowtime | Telekom TVGO

A nagysikerű vigjáték harmaik felvonásában folytatódik Ian (John Corbett) és Toula (Nia Vardalos) fergeteges története. A folytatásban egy görögországi esküvő van napirenden,... több»

Bemutató: szeptember 7. / A sorozat legújabb részét Nia Vardalos írta és rendezte. Ez a franchise harmadik része, a filmben Vardalos, John Corbett, Louis Mandylor, Elena Kampouris, Gia Carides, Joey Fatone, Lainie Kazan és Andrea Martin játszik. Ez az első olyan alkotás, amelyben Michael Constantine, aki 2021-ben elhunyt már nem vehetett részt, ugyanis a forgatásra a görögországi Athénban került sor 2022. június 22. és augusztus 10. között, Constantine halála után.
#1

61 Megtorlás/Elégtétel  (2023)

(17) (5)

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

Netflix | Telekom TVGO

A film egy sikeres Wall Street-i ügyvezető történetét követi nyomon, aki munkába menet felfedezi, hogy egy ismeretlen támadó bombát helyezett el az autójában. A nap folyamán egy... több»

Bemutató: szeptember 7./ A filmet Antal Nimród rendezte és Chris Salmanpour írta. A Megtorlás a 2015-ös El desconocido című spanyol film remake-je. A filmet Franciaországban 2023. augusztus 23-án mutatták be elsőként. Az Egyesült Államokban a nyitóhétvégén várhatóan 2-3 millió dolláros bevételre számítanak a filmtől. A Rotten Tomatoes kritika-összesítő weboldalon átlagosan 4,9/10-es értéket ért el eddig.