N/A
Az Alkotó

Az Alkotó

The Creator

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az Alkotó felkutatására és likvidálására kérik fel. A férfi mindemellett képtelen feldolgozni felesége eltűnését, így a sötét… Több

Rendező: Gareth Edwards
Forgatókönyvíró: Gareth Edwards, Chris Weitz
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier (HU): 2023.09.28.
Forgalmazó: Forum Hungary

A film első előzetese egy 2020-as, a libanoni Bejrút kikötőjében történt robbanásról készült felvételt használ, amelyet digitálisan manipuláltak, hogy úgy tűnjön, mintha az Los Angelesben történt volna. A valós incidens több mint 200 ember halálát okozta, több mint 7000-en megsérültek, több mint negyedmillióan váltak hajléktalanná, az ország gabonakészleteinek jelentős része megsemmisült, és az élelmiszerek fogadásához és tárolásához szükséges infrastruktúra nagy része is megrongálódott. Szerző: csd

A filmet a Sony FX3-mal, egy belépő szintű full-frame mozifilmes kamerával forgatták.Szerző: csd

Eredetileg Benedict Wong szerepelt volna a filmben, de időzítési problémák miatt le kellett mondania a projektet. Helyére Ken Watanabe került.Szerző: csd

A film hivatalos előzetese 2023. július 17-én jelent meg, három nappal a 2023-as SAG-AFTRA sztrájk kezdete után.Szerző: csd

A film Hans Zimmer első közös zeneszerzői munkája Gareth Edwards-szal. A Dűne (2021) és a Dűne után ez a harmadik filmes együttműködése Greig Fraser operatőrrel és Joe Walkerrel.Szerző: csd