10 epikus film, ami még 2023-ban jön, de senki nem beszél róluk

2023 első hat hónapjában máris egy egész sor várva várt film került a mozikba.

A galaxis őrzői: 3. rész, Super Mario Bros.: A film és a Pókember - A pókverzumon át csak néhány azok közül a filmek közül, amelyeket a rajongók alig vártak, hogy a nagyvásznon is láthassanak.

Azonban minden soron következő nagy MCU-kaland és lenyűgöző animációs filmdarab után, amiről az emberek hónapokig beszélnek és vitatkoznak, mielőtt még egyáltalán megnéznék őket, ott vannak azok az egyéb lenyűgöző filmek is, amelyek nem kaptak ugyanolyan figyelmet.

Ez nagy kár, hiszen a következő alkotások közül néhány úgy néz ki, mintha minden potenciál meglenne bennük ahhoz, hogy az idei év és az azt követő időszak leglenyűgözőbb és legélvezetesebb filmjei legyenek.

És, hogy miért nem hallottunk róluk túl sokat? Mert nem rendelkeznek olyan szintű sztárhatalommal, mint más filmek, vagy azért, mert nem olyan erősen támogatják őket, mint más nagyszabású darabokat. Minden esetre, ezekről az epikus, közelgő címekről közel sem beszéltek annyit, mint amennyit kellett volna.

Itt az ideje tehát, hogy ezeknek az izgalmas projekteknek - amelyekben a hatalmas sci-fi háborúktól kezdve a friss bűnüldöző hősök debütálásáig minden szerepel - megadjuk a szükséges figyelmet.

#9

dráma | háborús

Az 1939-es események után, miután a brit haderő súlyos csapást szenvedett el a németektől, Winsthon Churchill felismerte, hogy a háború játékszabályai teljesen megváltoztak.... több»

Azt gondolnánk, hogy egy olyan film, amely egy Churchill és a James Bond-szerző Ian Fleming által alapított titkos második világháborús harci szervezetre összpontosít, amelynek harcosai meglehetősen hatékony, nem úriemberhez méltó hadviselést alkalmaznak a nácik ellen, a jövő év felé haladva a város témája lesz. Különösen, ha az említett filmben a csodálatos Henry Cavill és Eiza González játszik, és a rendezői székben nem más, mint a zseniális Guy Ritchie ül. Azonban jelen pillanatban a film, amely rávilágít majd arra, hogyan jött létre a modernkori Black Ops egység, még nem tett eleget ahhoz, hogy az emberek Ritchie következő epikus akció-kémtörténetéről beszélgessenek. Cavill legalábbis nemrégiben közzétett néhány elég menőnek tűnő fotót az Instagramon, amelyeken Ritchie, Alex Pettyfer, Henry Golding és Alan Ritchson egy hajón hűsölnek a forgatás alatt - amely áprilisban fejeződött be. És a Top Gun: Maverick producere, Jerry Bruckheimer is megjegyezte, hogy a film "pontosan az, amire a moziknak most szükségük van", az Oscar-díjas producer pedig úgy minősítette a Damien Lewis 2015-ös könyvén alapuló The Ministry of Ungentlemanly Warfare-t, mint "életnagyságú szórakozást, hihetetlen tehetséggel a kamera mindkét oldalán és egy hihetetlen igaz történettel". Ritchie, Bruckheimer és a banda számára nyilván még van idő, hogy felkeltsék az érdeklődést a közelgő háborús robbanás iránt, mivel a film várhatóan csak 2024-ben kerül a mozikba. De most még szinte senki sem beszél a filmről, amelyből a rendező reményei szerint végül egy teljes franchise lesz.
#8

61 Az Alkotó  (2023)

(36) (6)

akció | dráma | kaland | romantikus | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Egy háborús konfliktus közepette, amelyben az emberiség a mesterséges intelligencia erői ellen harcol, Joshuát (Washington), a különleges erők tapasztalt volt ügynökét az... több»

Egy másik, az utóbbi években nem éppen aktív rendező is egy meglehetősen impozánsnak tűnő, de jelenleg kissé mellőzött alkotást fog a világ mozivásznakra vinni 2023-ban. Gareth Edwards a 2016-ban bemutatott, nagy sikerű Zsivány egyes rendezése óta először lép vissza a filmes reflektorfénybe, és egy elképesztőnek tűnő sci-fi alkotással tér vissza. Az Alkotó című filmben az emberi faj a mesterséges intelligencia ellen fog harcolni, John David Washington volt különleges ügynökét, Joshuát pedig azzal bízzák meg, hogy végezzen a címszereplő Alkotóval, az említett halálosan fejlett mesterséges intelligencia megalkotójával. A látványos itt egy kicsit alábecsülés lenne, hiszen a The Creator már most az elmúlt évtized egyik leglátványosabb és legepikusabb sci-fi alkotásának tűnik. Az egyszerűen lélegzetelállító futurisztikus, háború sújtotta táj, amelyet végig látunk, valamint az emberiség és a technológia kapcsolatára való összpontosítás egy olyan időszakban, amikor a mesterséges intelligencia veszélyei minden eddiginél nagyobb vitát váltanak ki, mindkettő hozzájárul ahhoz, hogy Edwards filmje olyan filmes eseményként tűnjön ki, amelyet nem szabad kihagyni. Mindezek ellenére nagyon kevesen tudták, hogy Edwards idén visszatér a sci-fi színpadára, mielőtt a The Creator trailere néhány héttel ezelőtt megjelent. Reméljük tehát, hogy ez a merész, eredeti eposz az elkövetkező hónapokban lendületet kap, és szeptember 29-től pokolian nagyot fog szólni a mozikban.
#7

59 Kék Bogár  (2023)

(12) (3)

akció | kaland | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (HBO 3, csütörtök 01:33)

Jaime Reyes (Xolo Maridueña) egy mexikói gyökerekkel rendelkező fiatal amerikai, aki Texas állambeli El Pasóban él. Amikor egy nap hazaér az iskolából, felfedez egy furcsa kis... több»

A DCEU-nak nem akármilyen 12 hónapja volt. A sok vita és változás miatt, ami a színfalak mögött zajlik, a stúdió eddigi egyik legfrissebbnek tűnő projektje kevés figyelmet kapott. A Jaime Reyes köré épülő projekt fejlesztése még 2018-ban kezdődött, és ez a szuperhősös kaland lesz a Warner Bros. első latin-amerikai főszereplővel készülő DCEU-s belépője. És amíg a legtöbben a Snyder-versekről vitatkoztak és Henry Cavill Supermanjének visszatéréséért harcoltak, kiderült, hogy Angel Manuel Soto rendező azzal volt elfoglalva, hogy elkészítse az év egyik legélvezetesebb szuperhősös mókáját. A Blue Beetle első trailere áprilisban jelent meg, és egy olyan franchise-nak, amely most, hogy Peter Safran és James Gunn irányítja a hajót, nagyon is a felfrissülés határán van, szükség van a friss levegőre. Mivel azonban jelenleg a Flash közelgő eseménye uralja a címlapokat, ez a szórakoztató film nem igazán kapott esélyt. Talán ez mind megváltozik, mire augusztus 23-án a mozikba kerül.
#6

akció | sci-fi

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek tovább fejlődtek vissza elvadult... több»

Még 2019-ben jegyezték meg, hogy a Disney nagyon is tervezi, hogy a legutóbbi, Andy Serkis főszereplésével készült Majmok bolygója-trilógia sikere után néhány új Majmok bolygója történetet is kiad. Az év vége előtt Wes Ballt hozták be rendezőnek. De azon túl, hogy kiderült, hogy a történet nem rebootként fog működni, hanem a korábbi, Caesar vezette filmekben elmesélt epikus történet folytatásaként fog szolgálni, a következő években viszonylag csend volt a Majmok frontján. 2022-ben végre bejelentették a film címét és legalább néhány sztárját, valamint egy első pillantást vetettek a folytatásra. A Kingdom of the Planet of the Apes főszerepében a The Witcherből ismert Freya Allan lesz látható, míg az emberi főszerepet Owen Teague játssza majd, mint Cornelius, Caesar fia. A mindig szívesen látott William H. Macy is felbukkan majd egy ismeretlen szerepben. Azonban még ezekkel a frissítésekkel együtt is elég alacsony az izgalom szintje egy olyan projekt esetében, amely úgy tűnik, mintha már egy örökkévalóság óta készülne, és amelyet az átlagos Majom-rajongók nem igazán vártak, miután Caesar történetének jól sikerült befejezése a harmadik rész volt. Remélhetőleg ez a legújabb Majmok fejezet megtalálja a módját, hogy kitűnjön a tömegből, és igazolja a létezését az előző trilógia ilyen tökéletes lezárása után. Egyelőre azonban valószínűleg nem sokan fogják ezt a negyedik részt (?) feltenni a 2024-es legjobban várt moziutazások listájára.
#5

akció | krimi | thriller

Netflix

Izgalmas kémthriller, amiben a tétek magasak, az akció pedig nyers és gyors. A főszerepben Gal Gadot látható. több»

Egy másik akcióthriller, amely a következő hónapokban kerül a Netflixre, Tom Harper Heart of Stone című filmje szintén nagyrészt a radar alatt maradt, mivel hivatalosan még 2020 decemberében jelentették be. Ez a Skydance projekt a streaming szolgáltatás válasza lesz a Mission: Impossible és James Bond-franchise-oknak, Gal Gadot pedig Rachel Stone elit ügynöknő főszerepét alakítja a kémkalandban. Mindez meglehetősen ígéretesnek tűnik. Úgy tűnik, hogy ez nem csak a szokásos üres akciófilm lesz. Ez azonban még mindig nem változtat azon a tényen, hogy valószínűleg szinte senki sem tudja, hogy ez a "realisztikus" Gadot-jármű a nem túl távoli jövőben a Netflixen fog landolni. Érdekes lesz tehát látni, hogy ez a Stone augusztus 11-én elsüllyed-e vagy úszik.
#4

akció | krimi | thriller

A történet egy balul elsült drogüzlettel veszi kezdetét. A továbbiakban egy politikus fia is életveszélybe kerül, akit majd egy rendőrnyomozó próbál megmenteni. több»

A mindig magával ragadó Tom Hardy az elmúlt években nem igazán kapott túl sok főszerepet. A Venom-franchise Eddie Brockjaként való megjelenésén kívül az Inception, a Sötét lovag és a Harcos sztárja 2018 óta csak Josh Trank Capone című filmjében kapott igazán központi szerepet. És ez teszi olyan furcsává a felhajtás és izgalom hiányát, ami az első főszerepét övezi egy örökkévalóság óta. A veterán nyomozó Walker szerepében feltűnő Hardy mellett olyan sztárokat láthatunk majd, mint Forrest Whitakker és Timothy Olyphant ebben a történetben, amelyben a már említett Walkernek egy bűnözői alvilágon kell átverekednie magát, hogy megmentse egy politikus fiát. Az a tény, hogy a The Raidből ismert Gareth Evans rendezi a Havocot, amit ráadásul ő írt, szinte garantálja, hogy ez a Netflix-projekt is az egyik legkeményebb és legkíméletlenebb akcióthriller lesz, amit 2023 kínálni tud. Mivel azonban a neten csak egy-egy kép látható egy véres rendőrmellényt viselő Hardyról, és még egy teaser trailer sem jelent meg, ami emlékeztetné az embereket arra, hogy ez az Evans/Hardy-csapatmunka készül, a legtöbben valószínűleg csak azelőtt hallanak majd a páros első együttműködéséről, hogy az valamikor idén megérkezik a streaming-szolgáltatásra.
#3

NA A kaszkadőr  (2024)

(7)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy öregedő, lecsúszott kaszkadőr, aki kétségbeesetten kapaszkodik az iparágban eltöltött sikeres éveibe. Most úgy tűnik, új esélyt kap, amikor... több»

A Barbie-sztár Colt Seavers, egy múltbéli kaszkadőr szerepét fogja magára ölteni. Miután volt barátnője (Emily Blunt) felbéreli egy filmhez, hogy dolgozzon rajta, ám az általa dublőrként játszott sztár (Aaron Taylor-Johnson) eltűnik, Colt egy meglehetősen veszélyes helyzet közepébe kerül. Más szóval, valószínűleg mindenféle fergeteges káosz következik. De hasonlóan ahhoz, ahogy Leitch legutóbbi, Bullet Train névre keresztelt, össznépi akcióvígjátéka sem kapott igazán nagy figyelmet annak idején, mielőtt végül pár százmillió dollárral száguldott volna el a kasszáknál, a Fall Guy, az azonos című '80-as évekbeli sorozat nagyvásznas adaptációja sem került korántsem olyan sok címlapra. Azok a szerencsések, akik részt vehettek az idei CinemaConon, valóban kaphattak egy első bepillantást ebbe a színes, robbanékony történetbe, amelyben egy kaszkadőr próbálja megakadályozni, hogy az exe űroperafilmje csődbe menjen, és úgy tűnik, az említett klipek elég jól sikerültek.
#2

akció | animáció | dráma | fantasy | háborús | kaland

A Gyűrűk Ura animációs előzményfilmje, melynek története 250 évvel A Gyűrű szövetsége előtt játszódik majd. A történet középpontjában a Helm Hammerhand, Helm-szurdok... több»

Tavaly év elején derült ki, hogy egy készülő animációs A Gyűrűk Ura előzményfilm, amely 183 évvel A két toronyban lezajló események előtt játszódik, 2024 áprilisában érkezik a mozikba. És mivel 2022-ben az Amazon Prime-ra is érkezett egy A gyűrűk hatalma-sorozat, őszintén szólva olyan érzés volt, mintha Középfölde karácsonya lenne J. R. R. Tolkein világának szerelmeseinek. De mivel a LOTR kis képernyőre szánt, fent említett első évada nem igazán váltotta be azt, amit sokan reméltek, az izgalom minden iránt, ami ezzel a fantasy-sorozattal kapcsolatos, beleértve A Rohirrimok háborúját is, mintha kissé elpárolgott volna. Az első pillantás Kenji Kamiyama filmjére határozottan elég okot adott arra, hogy Peter Jackson élőszereplős alkotásainak rajongói elszédüljenek: a koncepciórajzok azt sugallják, hogy az anime nagy hatással lesz a Jackson LOTR- és A hobbit-filmekben látott világra. A The War of the Rohirrim is büszkélkedhet a hatalmas Brian Cox szinkronszínészi tehetségével Rohan királya, Helm Hammerhand szerepében, valamint Mirando Ottóval, aki újra eljátssza Éowyn szerepét Jackson filmjeiből. Mindez egy lenyűgöző projektre utal, amely minden bizonnyal segíthet újra felkelteni az érdeklődést egy lankadó IP iránt. Remélhetőleg tehát a Warner Bros. és a New Line Cinema az elkövetkező hónapokban újra lelkesedésre bírja a leeresztett Gyűrűk ura rajongókat a Rohirrimok eposzi háborújával.
#1

67 Szeánsz Velencében  (2023)

(19) (4)

dráma | horror | krimi | misztikus

Telekom TVGO

A kísérteties hangulatú, második világháború utáni Velencében Hercule Poirot borzongató rejtéllyel szembesül Mindenszentek napján. A munkától visszavonultan, önkéntes... több»

A 2022-es Halál a Níluson talán nem zúzott úgy, mint Kenneth Branagh korábbi Orient Expressz-gyilkossága 2017-ben, de még a film kiábrándító bukása sem tudta visszatartani a 20th Century Studios-t attól, hogy elkötelezze magát egy harmadik Hercule Poirot-nyomozás mellett. Annak ellenére, hogy néhány hónappal ezelőtt bemutatták a következő krimi trailerét, az biztos, hogy nagyon kevesen tudnak arról, hogy a Szeánsz Velencében egyáltalán létezik. Ami egy kicsit kiábrándító, hiszen a legújabb Agatha Christie-adaptáció, ezúttal a Halloween-parti történet, egy gótikus horrortörténetnek tűnik. Ezúttal egy kevésbé problémás szereplőgárdát hozva össze: Michelle Yeoh, Tina Fey, Jamie Dornan, Kelly Reilly és Branagh mint Poirot is jelen van, a sorozat itt sokkal ijesztőbb irányba látszik elmenni. Mégis, még ha Poirot egy szeánszon elkövetett gyilkosság megoldására tett kísérletei a természetfeletti ijesztgetések és váratlan fordulatok kalandos keverékének is tűnnek, a Halál a Níluson gyenge teljesítménye talán arra utal, hogy az emberek már nem annyira rajonganak Branagh Poirot-jáért, mint korábban. És ez megmagyarázhatja, hogy miért van jelenleg nagyon kevés felhajtás a kísértetek körül, amelyek szeptember 15-én kerülnek a mozikba. Vagy talán az is lehet, hogy az emberek még csak nem is tudták, hogy Poirot egyáltalán része a készülő thrillernek, mivel csak a teaser utolsó másodperceiben bukkan fel!