73% 164 szavazat
Super Mario Bros.: A film

Super Mario Bros.: A film

The Super Mario Bros. Movie
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
19
Szereplők (19)
49
Képek (49)
6
Videók (6)
6
Érdekességek (6)
2
Díjak (2)
1
Filmkritika (1)
67
Cikkek (67)
1
Fórum (1)

Hol nézheted

Jack Black
Jack Black
Maude Garrett
Maude Garrett
Maude Garrett
Jack Black
Jack Black
Maude Garrett
Jack Black
Jack Black
Maude Garrett
Jack Black
Jack Black
Jack Black
Maude Garrett
Jack Black
Jack Black
Jack Black
Jack Black
Jack Black
Jack Black
Jack Black
Jack Black
Jack Black
Jack Black
Maude Garrett
Jack Black
Jack Black
Maude Garrett
Jack Black
Maude Garrett
Jack Black
Jack Black
Maude Garrett

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Mario csupán egy egyszerű vízvezetékszerelő, aki rövidesen egy föld alatti hálózat mélyén találja magát, ugyanis meg kell mentenie az elrabolt hercegnőt. A bajban persze nincs egyedül, hiszen segítségére lesz testvére, Luigi.

A kultikus videojáték most ismét megelevenedik egy fergeteges animáció… Több


Forgatókönyvíró: Matt Fogel
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Japán
Premier (HU): 2023.04.06. | Telekom TVGO (2023.07.07.) | SkyShowtime (2023.11.05.)
Forgalmazó: UIP-Duna Film
 
2023.09.10 Török389133

legújabb vélemény

Az első fele nagyon jó volt, a második viszont kicsit unalmas lett. Bár lehet, hogy azok a részek újabb játékokra alapultak, amiket már nem ismerek. De aki a Mario játékokat szereti, annak biztos hogy nagyon tetszeni fog a film.

0
 
2023.04.10 Artemisia

a nap véleménye

Mario maraton

Az Illumination olyan közönségkedvencek után a Gru- és Minyonok-filmek egy igazán különleges projekttel állt elő: a világ legnépszerűbb videójátékának, a Super Mario-szériának a rajzfilmadaptációjával. A mozi meglehetősen hosszú utat járt be az ötlet... Teljes kritika

5
 
2023.06.30 Emmersson

Hanyas vagy? Retróra fel!

A 80-as évek derekán jelent meg az első Super Mario játék. Persze később a sikereken felbuzdulva jöttek a folytatások, így a játék nemcsak a 70-es és a 80-as évek szülötteinek vált kedvencévé, de nincsen olyan 2000 előtt született srác, aki ne játszott volna valamelyik epizóddal. Tizenkét évessé kell válni, amikor nézzük a filmet. Merüljünk el a nosztalgiatengerben, mert Marióval együtt kell szaladni, ugrani és zuhanni, majd szaltózni, autózni és begombázni. Nem a ma már negyven-ötven éves apuka és anyuka a nézői célcsoport, hanem az ő gyerekkori énjük, aki valahol mélyen még csibészesen mosolyog, ha üveggolyót, jojót vagy egy Moncsicsit lát. A látvány színes kavalkád, amolyan nintendós. Az animációkra nem lehet panasz, a zene pedig pazar. Visszaköszönnek a játékok főbb motívumai, ahogyan a kor nagy játékai is megjelennek a Mario Karttól a Donkey Kongig. És ennél többet nem akar a mozi. Egy nosztalgialöketet nyom az arcunkba a képernyőn át. A sztori nem komolyabb, mint a játékoké annak idején. De nincs is szükség csavaros történetre, amikor úgy is a látvány viszi a filmet. A kicsiknek is elég ez. Később le lehet hozni a padlásról, vagy előkotorni a garázsból a régi tévés konzolokat, és megmutatni a srácoknak, mivel játszottak a szüleik az ő korukban. A szinkron elfogadható, bár nem kiemelkedő. Érdemes lesz eredeti nyelven újranézni, mert igen nagy nevek adták hangjukat a karaktereknek. Bár nem olyan jó, mint az Angry Birds első része, azért simán ajánlott.

1
 
2023.06.06 erahurka

Jól megidézte a játékokat, és tökre meglepett, hogy még Mario Kart is került bele. Az akció néhol nagyon mozgalmas volt, nem csodálom hogy akkorát kaszált, a gyerekek biztos imádták. Amúgy tipikus másodvonalas animáció, csak szórakoztatni akar szokásos poénokkal és karakterekkel, de nem tudok belekötni mert it's a me, Mario.

0
 
2023.08.05 Jocpappa

10/6.5

Miközben néztük, szórakoztató volt, szép a látvány, és sok ötletes megoldás van benne, de kicsit üres, felejthető lett összességében.

0

A film 487 497 494 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 248 981 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

Korábban maga Anya Taylor-Joy erősítette meg, hogy ő szinkronizálja majd a hercegnőt.Szerző: csd

#2
 

Griffin Newman korábban a közösségi médiában utalt arra, hogy Lakitut fogja alakítani a filmben.Szerző: csd

#3
 

Az Illumination tizenötödik nagyjátékfilmje.Szerző: csd

#4
 

Ez az első egész estés videojáték adaptáció az 1993-ban megjelent Super Mario Brothers után.Szerző: csd

#5
 
Értékelés: 6/10
(2023. 04. 16.)
“It’s-a me, Mario!” hangzik fel a jellegzetes, olasz akcentusos köszönés valahányszor a kék overálos, piros kalapos, bajszos kis figura feltűnik a képernyőn. Mario 1985 óta már rengeteg formában jelent meg a közönség előtt, platformerek, verekedős és autóversenyzős játékok követték egymást, és időnként a csapat feltűnt a képernyőn is. Az már egy má... Több
Végtelen vonat
2019
Hol nézheted: HBO Max
DC Super Hero Girls
2019
Hol nézheted: HBO Max
Az Akciócsapat
2022
Hol nézheted: Netflix
Kalandra fel!
2010
Hol nézheted: Netflix,HBO Max
Transformers: BotBotok
2022
Hol nézheted: Netflix
Baymax!
2022
Hol nézheted: Disney+
Harcos Kitty
2022
Hol nézheted: Netflix
Csillagsugár
2020
Hol nézheted: Netflix
Kacsamesék
2017
Hol nézheted: Disney+,TV