Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Lightyear (2022)

Lightyear
Filmadatlap
 
18
Szereplők
10
Vélemények
19
Képek
8
Videók

Galéria (19)

Videók (8)

 
RigbyTheMad   2022. 08. 26.

legújabb vélemény

0
Zseniális

Végre egy igényes jól megírt és animált film. Az a baj, hogy azért pontozták le, mert a mai gyerekek a pukizós, hányós, és azokat a jeleneteket szeretik ahol ütnek-vernek valakit. (De megint azt tudom írni, hogy el vannak tévedve az emberek, mert az animációs filmek nem csak a gyerekeknek szólnak, nem csak a gyerekekről szól minden.) Meg is látszik sajnos a mai társadalom, hogy milyen sajnos. Lightyear egy komoly, és érzelmes animációs film lett. Jurrasic, meg ilyen Top Gun hülyeségek elbújhatnak mögötte. Sok agyatlan jön a homoszexualitással, senkinek nem volt baja eddig velük. Csak azóta mióta a kiskirály felbőszítette az embereket. Egy kicsit el kellene gondolkodni, de az úgysem megy már ebben az országban. Aki igényes azoknak ajánlani tudom.

 
Anuika   2022. 06. 27.

2
A végtelenbe, de ne tovább

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Pixar soron következő animációs filmje, a Toy Story spin-off mozijának feleltethető meg. Létjogosultsága mégis megkérdőjelezhető. A Lightyear, az eredeti Toy Story világán belül létező blockbuster, melynek főhőse ihlette Buzz játékfiguráját. Vagyis mikor Andy, a Toy Story gyerek főhőse moziba ment a barátaival, ezt a filmet látta és utána ez alapján kért szüleitől egy új űrjátékot korábbi kedvence, Woody sheriff mellé. Bár a filmet látva nem igazán érthető Andy lelkesedése. A Lightyear egy izgalmas űrkalandként indul, ami nagyrészt a Csillagok között gyerekeknek szánt verziójaként értelmezhető, gyermeteg karakterei miatt a cselekménye mégis inkább bosszantónak érződik, mint izgalmasnak. A film fordulatai bugyuta ügyetlenségekből fakadnak, amik feleslegesen duzzasztják a szükségesnél sokkal hosszabbra a játékidőt. Ezt pedig a gyönyörű, már-már fotórealisztikus animáció modern látványvilága sem tudja feledtetni. Ahogy a Buzz Lightyear iránti nosztalgia sem kárpótolhatja Woody és a többi játék hiányát.

 
Zsolt Szabó   2022. 08. 19.

1
A végtelenbe és...

A Pixar animációs műhely már majdnem 30 éve kitűnő felhozatalt tudhat magáénak, de a mai felgyorsult világunk és a Disney Pictures mérhetetlen pénzsóvárságát ők is megsínylik. Mivel az elmúlt években már nem évi egy, hanem évi két aminációt kell kihozniuk, ha akarják ha nem, és ez szerintem némileg a minőségre megy sajnos. A film alapjában véve nekem tetszett, ha csak azt vesszük figyelembe és elhatárolódunk attól, hogy Buzznak van múltja a Toy Story franchise-on belül. Akkor a sci-fi animáció számomra teljesen megfelelő popcorn mozi lett, és én így néztem inkább végig a filmet, kisebb volt a csalódás és 10/7-et ért a film. A show-t akkor is a macska viszi :D De ha az egészet nézném, akkor hatalmas csalódás az egész "mestermű", mert szerintem mindenki a Toy Story-s Buzz Lightyear vágyott, és ehelyett ezt kapta. Ami számomra semmi köze sem volt az eredeti Toy Story-s vonalaknak, mint képi világába sem. Ha így nézzük ezt az alkotást, csúnyán leszerepelt: 10/4. De én az első verzió általi értékelést képviselem. Azért bízzunk benne, hogy a Pixar újra visszatalál a helyes útra. Reméljük, hogy az Oscart nem a Lightyear fogja behúzni...

 
Artemisia   2022. 06. 20.

5
Buzz hazatér

A Toy Story a Pixar egyik emblematikus sikerszériája. A mondanivalóban és érzelmekben bővelkedő franchise egyik legnépszerűbb hőse Buzz, a hetyke akciófigura volt, aki az évek során rengeteget tanult a barátság és a szeret értékéről, és folytatásról ... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 06. 22.

2

Ezt is megértük, Toy Story előzményfilm. Jól prezentálja, hol tart ma az álomgyár, arról már nem is beszélve, hogy értelme sincs, ugyanis egy bolti játékról beszélünk. A sorozat is így kezelte őket, azt leszámítva, hogy tudtak beszélni, azt is csak e... több»

 
Tonyka   2022. 08. 23.

0
Langyos víz, amolyan semmilyen.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jó ideje nem nézek már animációs filmeket. Ahogy több műfajt érintő hanyatlás tapasztalható, úgy az animációs részleg is mélyrepülésben van. Már csak homályos emlék amikor Jégkorszak, Shrek, Bogár élete, Toy story, Hihetetlen család és hasonlókat néz... teljes kritika»

 
SzupiMester   2022. 07. 21.

0

Egy esti filmnek szerintem remek. Bár többre számítottam!

A film 67 085 972 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 41 851 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez a második Toy Story spin-off animációs film a 2000-ben megjelent Buzz Lightyear of Star Command után.

(csd)
 

Tim Allen és Chris Evans születésnapja június 13-án van.

(csd)
 

Chris Evans harmadik animációs filmben hallható szinkronszerepe, korábban a 2007-ben megjelent TMNT - Tini nindzsa teknőcök és a szintén 2007-es Harc a Terra bolygóért című produkciókban vállalt szinkronszerepet.

(csd)
 

Tim Allen és Chris Evans születésnapja is június 13-án van.

(csd)
 

A történet valójában nem kapcsolódik a Toy Story cselekményéhez, hanem egy tesztpilótáról szól, aki a Space Rangers játékokat inspirálta.

(csd)
 
A Pixar legújabb meséje voltaképpen olyan, mint a stáblista utáni jelenete: nem tesz hozzá, de nem is vesz el a sztoriból, azonban a terem elhagyása után nem marad semmi, amire érdemes emlékezni. A Lightyear-féle kitérőkből remélhetőleg nem lesz rendszer, hiszen nagy kár lenne, ha a Disney a Star Wars-hoz hasonló úton képzeli el az animációs filmek jövőjét. több»
 
A Toy Story történelmet írt a kilencvenes évek közepén. A Pixar első egész estés animációs filmje óriási siker volt, ezt követte három folytatás, amelyekből a második és a harmadik film is remekül tartotta az első film színvonalát. A gyermekjátékok titkos életéről szóló film űrhajós figurája, Buzz Lightyear nagy népszerűségre tett szert, korábban saját rajzfilmsorozata is volt. Ha a Toy Story karakterei közül valaki egész estés spinoffot kapna, nem volt kérdés, hogy ő lenne az. több»
 
Jó mulatság, Pixar-rutinmunka. Senki sem ásítozik a szkafander alatt. több»