73% 37 szavazat
Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz

Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
30
Szereplők (30)
13
Képek (13)
6
Videók (6)
12
Érdekességek (12)
Díjak
1
Filmkritika (1)
12
Cikkek (12)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

Az emberek világától távol töltött évek után hőseink felkerekednek, hogy olyan hőstetteket vigyenek véghez, amelyekkel biztosan elnyerik New York lakóinak szívét. A cél persze nem csak ez, hiszen mint minden fiatal srác, ők is arra vágynak, hogy normális tinédzserként fogadják el őket.
Új… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2023.08.10.
Forgalmazó: UIP-Duna Film
 
2023.09.04 kabel

legújabb vélemény

Art vs. heart

Remek látványvilág, de összecsapott, klisés és lebutított cselekmény. A '22-es Csizmás Kandúr film láttatta, hogy lehet egy remek látványvilágú rajzfilmbe meglepően mély sztorit és karaktereket csempészni, úgy, hogy a film egyszerre legyen érdekes felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz is egy eredeti rajzi stílust villant meg, és akad benne egy-két emlékezetes karakter, azonban a sztori sajnos annyira ellentmondásos és agyonhasznált elemekre épül, hogy nehéz jókat írni róla. Karaktereink egy csatornában élnek, de többet akarnak, ők is az emberi világ részévé akarnak válni, azonban az emberek ódzkodnak a mutánsoktól, és félnek tőlük. Mit kezd ezzel a cselekmény? Az égvilágon semmit, az emberek konkrétan 15 másodperc alatt megszeretik őket, úgy, hogy előtte azt hitték, ők okozzák New York vesztét. Számomra értelmezhetetlen ez a fajta történetmesélés. A film egyetlen jó eleme az antagonistája, egy két lábon járó sztereotípia, aki rengeteg életet és energiát vitt a karakterébe. Bár, amit mond, teljes mértékben valid a teknőseinkre, ők valamiért nem értenek vele egyet, és teljesen légből kapott módon konfliktus alakul ki. Ez egy szkript első verziója, még kellett volna 5-6, hogy ebből értelmes és érzelmes film kerekedjen.

0
 
2023.08.10 grigoriy1rem

Nagyon vártam a Seth Rogen nevével fémjelzett mesét, márcsak amiatt is, hogy ez az animációs technika nekem nagyon bejött, és bár nem is csalódtam, sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy nem lett annyira emlékezetes mese.

1
 
2023.08.14 Vorrisath

Azt kell, hogy mondjam, hogy bár a látványon kívül semmi érdekes nincs ebben a mesében, mégis magával tudott ragadni. Egyszóval szerintem a sztori eléggé lapos és üres, ugyanakkor nagyon szórakoztató.

0

A film 36 055 262 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 19 276 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A teknősök eredeti hangjait adó színészek nem voltak idősebbek 20 évesnél, amikor film készült.Szerző: Thibo84

#2
 

A Kung Fu Panda franchise óta ez az első animációs film, amelyben Jackie Chan (Majom) és Seth Rogan (Sáska mester) is szerepel.Szerző: Thibo84

#3
 

Ez a második animációs film, amelyben Paul Rudd és Seth Rogan együtt szerepel. Az első a Szörnyek az űrlények ellen (2009) volt.Szerző: Thibo84

#4
 

Az oroszlánkirály (2019) után ez a második alkalom, hogy Seth Rogen ad hangot egy varacskosdisznónak. Szerző: Thibo84

#5
 
Értékelés: 8/10
(2023. 09. 22.)
Az új teknőcerő sokkal ütősebb, mint a fogadtatása
Szomorú, de nagyon úgy fest, hogy a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz két nézői csoportot szimbolizáló szék közül végül a mozi padlóra esik. Legalábbis nézettséget és bevételt tekintve. Ami nagy kár, hiszen a Mutáns káosz remek példája annak, hogy miként lehet/érdemes úgy hozzányúlni egy kultikus franchise-hoz, hogy az releváns és friss legyen.... Több