Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Sonic, a sündisznó 2 (2022)

Sonic the Hedgehog 2
Filmadatlap
 
29
Szereplők
7
Vélemények
19
Képek
7
Videók

Galéria (19)

Tika Sumpter
James Marsden
Jim Carrey
Jim Carrey
Natasha Rothwell
Shemar Moore
Jim Carrey
Lee Majdoub

Videók (7)

 
fankbringa   2022. 07. 06.

legújabb vélemény

0
A kék villám felpörög

A film végéig sem sikerült rájönnöm, hogy kinek szólt a film. Felnőtteknek rendkívül bugyuta és unalmas. Gyerekeknek pedig túl felnőttesek a poénok. Mégis azt mondom, hogy ez egy gyerek film. A hős, aki átvág ezer veszélyen, új barátokat szerez és megmenti a világot. Pont, ahogy lennie kell. Egyedül a sablonos gegekből lehet rájönni, hogy ez egy számítógépes játék adaptáció. Nyomokban Sonic játékelemeket tartalmaz. A probléma az, hogy aki játszott a játékkal, annak nem fog tetszeni, aki pedig nem játszott vele, hát annak sem. Amiben bízhat minden szülő, aki a gyerekével megy, hogy a látvány, a grafika, a feszes történet, a poénok és a hanghatások lekötik a gyereket. Sajnos a történet olyan, mintha feldobták volna 20 képregény kivágott lapjait és megfilmesítették volna abban a sorrendben, ahogy a szél összefújta őket. Jobbra számítottam. Amit nagyon jól hoz a film, az a mai kor videójáték hangulata. Ez a film egyetlen esélye, hogy megszerettesse magát a nézővel. Főhősünk, a feltaláló, hasonlít Hókuszpókra, a varázslóra. Egyetlen célja van, a rombolás és felismeri élete értelmét, hogy ő legyen a világ ura. Úgy látszik ezekben a történetekben kötelező a kékeknek nyerni. Jimnek jól áll ez a szerep. Ő mindig is bohóckodott a filmekben, itt legalább lehet gyerekes és ijesztő, amihez ért. Egy biztos, hogy a sündisznó gondozását nem a filmből fogjuk megtanulni.

 
Artemisia   2022. 04. 15.

a nap véleménye

5
Állni a sarat

Sonic, mindenki kedvenc sündisznója 2020-ban sikeresen debütált a mozivásznon. A könnyed kikapcsolódásra vágyókat és a Sonic-fanokat egyaránt kiszolgálta: egy kedves, vicces családi vígjáték lett szerethető karakterekkel, némi izgalommal , jó pár nos... teljes kritika»

 
Lubi   2022. 04. 07.

2
Villámkék tüskegolyó a fejbe

A világ leggyorsabb sündisznójának újabb nagy kalandja kedves üzenete ellenére is a félresikerült videójáték-adaptációk sorát gyarapítja. A Sonic, a sündisznó célközönsége kétségkívül a tíz éven aluli korosztály. Mivel a dilettáns humor és a bugyuta ... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 04. 06.

1

A poénok gyengék, Robotnyik szerepe pedig eléggé túl van tolva. Sajnos Carrey néha már átmegy ripacskodásba, néhány jobb momentuma azért így is akad. A látványra viszont nem lehet panasz. Remélem, nem ez volt Jim Carrey utolsó filmje...

 
HEROES OF THE DAY 2   2022. 04. 19.

1
Nem GYORSÍT túl az első részen, de...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Már sok féle Sonic alkotást láthattunk már Valamikor kijött a videójáték, amiről nem tudok semmit, szóval azzal egyáltalán nem fogom tudni összehasonlítani Aztán 2020-ban ki jött az élőszereplős variáció, ami igen sok embert győzött meg Ééss..én sem ... teljes kritika»

 
Petike98   2022. 04. 07.

1

Kicsit izgultam, hogy nem lesz olyan jó, mint az előző, de szerencsére pánikra semmi ok. A második rész is nagyon jó lett, és én már most nagyon várom a harmadikat!

 
Gabor   2022. 04. 08.

1

Fuh, szerintem ez a film simán megugorja az első részt. Jim Carrey alakítása egyszerűen zseniális, mint mindig. Én főként miatta is néztem meg, és hát nem is csalódtam.

A film összbevétele 142 105 176 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 419 875 663 forintot termelt. A hazai mozik összesen 260 597 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A második részt 2021 március és június között forgatták.

(picurka)
 

Bejelentették, hogy készül a harmadik rész.

(picurka)
 

Idris Elba negyedik szinkronszerepe a Zootropolis - Állati nagy balhé, A dzsungel könyve és a Szenilla nyomában után.

(csd)
 

Knuckles szinkronszerepét Jason Momoa számára is felajánlották, aki az Aquaman 2 miatt kénytelen volt elutasítani a megbízást.

(csd)
 

A Mean Bean üzlet Dr. Robotnik ördögi Mean Bean Machine találmánya után kapta a nevét.

(csd)