Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Sonic, a sündisznó 2 (2022)

Sonic the Hedgehog 2
Filmadatlap
 
29
Szereplők
9
Vélemények
19
Képek
7
Videók

Galéria (19)

Tika Sumpter
James Marsden
Jim Carrey
Jim Carrey
Natasha Rothwell
Shemar Moore
Jim Carrey
Lee Majdoub

Videók (7)

 
JRD   2023. 01. 04.

legújabb vélemény

0
3,5*

Cuki, szórakoztató, mint mindig a nagydumás kék sündisznó. Kikapcsolódásnak remekül megfelel. Talán többször is megnézhető, noha nem igazán hagyott bennem nagy nyomot. Ez egy hangyányival kevésbé tetszett, mint 2020-as elődje, de ezen is jól lehet szórakozni. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
Artemisia   2022. 04. 15.

a nap véleménye

6
Állni a sarat

Sonic, mindenki kedvenc sündisznója 2020-ban sikeresen debütált a mozivásznon. A könnyed kikapcsolódásra vágyókat és a Sonic-fanokat egyaránt kiszolgálta: egy kedves, vicces családi vígjáték lett szerethető karakterekkel, némi izgalommal , jó pár nos... teljes kritika»

 
Lubi   2022. 04. 07.

2
Villámkék tüskegolyó a fejbe

A világ leggyorsabb sündisznójának újabb nagy kalandja kedves üzenete ellenére is a félresikerült videójáték-adaptációk sorát gyarapítja. A Sonic, a sündisznó célközönsége kétségkívül a tíz éven aluli korosztály. Mivel a dilettáns humor és a bugyuta ... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2022. 04. 06.

1

A poénok gyengék, Robotnyik szerepe pedig eléggé túl van tolva. Sajnos Carrey néha már átmegy ripacskodásba, néhány jobb momentuma azért így is akad. A látványra viszont nem lehet panasz. Remélem, nem ez volt Jim Carrey utolsó filmje...

 
Zsolt Szabó   2022. 10. 09.

1
SonicVerzum

Azért ezt a filmet, akár a 2020-as részre is félve ültem le, de az első rész nem volt olyan rossz, hogy azt mondjam ezt a filmet biztosan nem nézem meg. Nem csalódtam, igaz mikor megláttam, hogy 122 perces játékidővel rendelkezik, elgondolkoztam, hogy tényleg akarom-e, és akartam megnézni. Szerintem az első részt túlszárnyalta, de lehet, hogy csak azért mert bejöttek új Sonic-hoz hasonló disznóságok. Mi tagadás ezt a filmet jó kérdés, hogy nézzük, mint videójáték adaptáció avagy csak sima film, én inkább az utóbbit választottam, és így nincs csalódás, mintha... Jim Carrey számomra nem kedvenc színészeim közé tartozik, de biztos azért, mert számomra vagyis az én stílusomhoz ő sok(k). Így a filmbe is eléggé nehezen viseltem el mikor már-már azt vettem észre, hogy túltolja a szerepét, mert úgy éreztem azért voltak ilyen részek, és igen kitudja a nyilatkozatai alapján lehet ez volt az utolsó filmje. Viszont a film egyértelműen úgy ért véget, hogy érkezik a 3. rész és én úgy vélem, hogy lesz is rá kereslet. A poénok picit laposak voltak benne, de a szóviccek tetszettek. Így a film nálam hozta a kötelező családi kalandfilmes beütést. 10/7

 
fankbringa   2022. 07. 06.

1
A kék villám felpörög

A film végéig sem sikerült rájönnöm, hogy kinek szólt a film. Felnőtteknek rendkívül bugyuta és unalmas. Gyerekeknek pedig túl felnőttesek a poénok. Mégis azt mondom, hogy ez egy gyerek film. A hős, aki átvág ezer veszélyen, új barátokat szerez és megmenti a világot. Pont, ahogy lennie kell. Egyedül a sablonos gegekből lehet rájönni, hogy ez egy számítógépes játék adaptáció. Nyomokban Sonic játékelemeket tartalmaz. A probléma az, hogy aki játszott a játékkal, annak nem fog tetszeni, aki pedig nem játszott vele, hát annak sem. Amiben bízhat minden szülő, aki a gyerekével megy, hogy a látvány, a grafika, a feszes történet, a poénok és a hanghatások lekötik a gyereket. Sajnos a történet olyan, mintha feldobták volna 20 képregény kivágott lapjait és megfilmesítették volna abban a sorrendben, ahogy a szél összefújta őket. Jobbra számítottam. Amit nagyon jól hoz a film, az a mai kor videójáték hangulata. Ez a film egyetlen esélye, hogy megszerettesse magát a nézővel. Főhősünk, a feltaláló, hasonlít Hókuszpókra, a varázslóra. Egyetlen célja van, a rombolás és felismeri élete értelmét, hogy ő legyen a világ ura. Úgy látszik ezekben a történetekben kötelező a kékeknek nyerni. Jimnek jól áll ez a szerep. Ő mindig is bohóckodott a filmekben, itt legalább lehet gyerekes és ijesztő, amihez ért. Egy biztos, hogy a sündisznó gondozását nem a filmből fogjuk megtanulni.

 
HEROES OF THE DAY 2   2022. 04. 19.

1
Nem GYORSÍT túl az első részen, de...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Már sok féle Sonic alkotást láthattunk már Valamikor kijött a videójáték, amiről nem tudok semmit, szóval azzal egyáltalán nem fogom tudni összehasonlítani Aztán 2020-ban ki jött az élőszereplős variáció, ami igen sok embert győzött meg Ééss..én sem ... teljes kritika»

A film összbevétele 142 105 176 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 419 875 663 forintot termelt. A hazai mozik összesen 260 597 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A második részt 2021 március és június között forgatták.

(picurka)
 

Bejelentették, hogy készül a harmadik rész.

(picurka)
 

Idris Elba negyedik szinkronszerepe a Zootropolis - Állati nagy balhé, A dzsungel könyve és a Szenilla nyomában után.

(csd)
 

Knuckles szinkronszerepét Jason Momoa számára is felajánlották, aki az Aquaman 2 miatt kénytelen volt elutasítani a megbízást.

(csd)
 

A Mean Bean üzlet Dr. Robotnik ördögi Mean Bean Machine találmánya után kapta a nevét.

(csd)