Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Sonic, a sündisznó (2020)

Sonic the Hedgehog
Filmadatlap
 
32
Szereplők
23
Vélemények
33
Képek
8
Videók

Galéria (33)

Videók (8)

 
HEROES OF THE DAY 2   2022. 06. 28.

legújabb vélemény

0
A kék sün bénázása

Én soha nem ismertem, és nem is tudtam semmit Sonicról. Mindig, mikor egy társaságban Sonic neve jött szóba, én nem tudtam hozzászólni, mert idegen volt számomra a karakter. És mikor egy olyan 2-3 éve megláttam az előzetesét, akkor döntöttem el, hogy... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2020. 02. 14.

6

Az elejétől a végéig lekötött, eszeveszett látványos, a poénok is jók és hát a hab a tortára Jim Carrey. A gumiarcú lassan már nagypapa korban is olyan mozgású és olyan pofákat vág, élmény nézni, a figurát pedig mint ha rászabták volna. Szerintem sok... több»

1
 
Artemisia   2020. 05. 20.

3

Annó nagy rajongója voltam a 2003-as Sonic X sorozatot, tehát konkrét elvárásokkal ültem be a filmre. De már kb. a 10.percnél nyugtáztam, hogy nem érdemes hozzá hasonlítani, mert ez a film egészen más perspektívából közelíti meg az egész Sonic jelens... több»

 
qwer   2020. 07. 26.

3

Nem voltak túl nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, így nem is okozott csalódást annak ellenére sem, hogy nem voltam tőle elragadtatva. A történet gyermeteg, a kivitelezés – bár sokak szerint zseniális – nem fogott meg, a karaktereket sem találtam... több»

2
 
hp   2020. 07. 14.

2

Ha teljesen őszinte akarok lenni, egyáltalán nem vártam semmit a Sonictól, különösen a furcsa hájp (?) után. Eleve a videojáték adaptációkkal nincsenek jó tapasztalataim, de nem lövök mellé, ha azt mondom, keveseknek vannak, ehhez képest viszont absz... több»

 
BoBamburg   2020. 06. 28.

2

Élvezetes, szórakoztató, humoros és ötletes. Igazából mimden meg van benne, ami egy jó filmhez kell. Remélem folytatják még (a film vége alapján igen), sőt több hasonló retro alapanyagot is leporolhatna a gyártó.

 
Ms. Akárki   2021. 10. 29.

1

Nagyon örültem, hogy Jim Carrey visszatér, de ez a film valami szörnyű volt minden szempontból. Nem ajánlom senkinek, főleg nem a régi játék rajongóinak, mert pusztítóan rossz.

1

A film összbevétele 295 618 152 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 185 188 475 forintot termelt. A hazai mozik összesen 123 243 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sonic a premierhétvégéjén 113 millió dollárt kaszált világszerte, ezzel minden idők legjobban nyitó videojáték adaptációja lett.

(hp)
 

A Sonic a Sega népszerű, azonos című videojáték franchise-ának adaptációja.

(hp)
 

A Sony Pictures már 2013-ban megszerezte a megfilmesítési jogokat, 2014. június 10-én pedig bejelentették, hogy élőszereplős animációs filmet készítenek Sonic karakteréből. A Sonic, a sündisznó végül a Paramount égisze alatt került bemutatásra hat évvel később.

(hp)
 

A film forgatása 2018. július 24. és október 16. között zajlott Vancouverben és Ladysmith-ben. Az utóforgatásra New Yorkban került sor októberben.

(hp)
 

A Sonic, a sündisznó első előzetesét 2019. április 4-én mutatták be a Las Vegas-i CinemaConon, de a nagyközönségnek egészen április 30-ig kellett várnia, hogy online is elérhető legyen az ízelítő. Az előzetes Sonic külseje miatt óriási felháborodást váltott ki a rajongók körébe, míg végül akkora lett a nyomás a stúdión, hogy hivatalosan is bejelentették, hogy újratervezik a karaktert.

(hp)
 
A családi filmekkel szokás páriaként bánni, pedig nagyon is van létjogosultságuk, a Sonic pedig egy jól sikerült darabja a műfajnak, ami pont azt nyújtja, amiért készült: bő másfél óra, villámgyorsan elrepülő szórakozást. több»