Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%
Filmadatlap
 
32
Szereplők
14
Vélemények
33
Képek
9
Videók
 
qwer   2020. 07. 26.

legújabb vélemény

Nem voltak túl nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, így nem is okozott csalódást annak ellenére sem, hogy nem voltam tőle elragadtatva. A történet gyermeteg, a kivitelezés – bár sokak szerint zseniális – nem fogott meg, a karaktereket sem találtam... több»

 
HETEDIK   2020. 02. 14.

Az elejétől a végéig lekötött, eszeveszett látványos, a poénok is jók és hát a hab a tortára Jim Carrey. A gumiarcú lassan már nagypapa korban is olyan mozgású és olyan pofákat vág, élmény nézni, a figurát pedig mint ha rászabták volna. Szerintem sok... több»


 
Artemisia   2020. 05. 20.

Annó nagy rajongója voltam a 2003-as Sonic X sorozatot, tehát konkrét elvárásokkal ültem be a filmre. De már kb. a 10.percnél nyugtáztam, hogy nem érdemes hozzá hasonlítani, mert ez a film egészen más perspektívából közelíti meg az egész Sonic jelens... több»

 
hp   2020. 07. 14.

Ha teljesen őszinte akarok lenni, egyáltalán nem vártam semmit a Sonictól, különösen a furcsa hájp (?) után. Eleve a videojáték adaptációkkal nincsenek jó tapasztalataim, de nem lövök mellé, ha azt mondom, keveseknek vannak, ehhez képest viszont absz... több»

 
doktorfaust   2020. 02. 15.

Egy percig se fogom tagadni, hogy Jim Carrey nagy visszatéréseként tekintettem a filmre, és istenem...egy percig se csalódtam, ez a fickó még mindig egyszerűen zseniális. De ami ennél is felemelőbb, hogy szerencsére nem az ő vállára helyezték az egés... több»

 
BoBamburg   2020. 06. 28.

Élvezetes, szórakoztató, humoros és ötletes. Igazából mimden meg van benne, ami egy jó filmhez kell. Remélem folytatják még (a film vége alapján igen), sőt több hasonló retro alapanyagot is leporolhatna a gyártó.

 
Ákos Varga   2020. 02. 14.

A kék sün magánya

Bár a kapkodva (vagy épp ellenkezőleg, egy nagyon tudatos médiahack keretében) kiadott, a rémes CGI miatt közröhej tárgyává vált előzetes, a további munkálatok és az ezekből fakadó jelentősebb csúszás alapján úgy tűnhetett, hogy a videojátékokból ism... teljes kritika»

A film összbevétele 295 618 152 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 185 188 475 forintot termelt. A hazai mozik összesen 123 243 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Sonic a premierhétvégéjén 113 millió dollárt kaszált világszerte, ezzel minden idők legjobban nyitó videojáték adaptációja lett.

(hp )
 

A Sonic a Sega népszerű, azonos című videojáték franchise-ának adaptációja.

(hp )
 

A Sony Pictures már 2013-ban megszerezte a megfilmesítési jogokat, 2014. június 10-én pedig bejelentették, hogy élőszereplős animációs filmet készítenek Sonic karakteréből. A Sonic, a sündisznó végül a Paramount égisze alatt került bemutatásra hat évvel később.

(hp )
 

A film forgatása 2018. július 24. és október 16. között zajlott Vancouverben és Ladysmith-ben. Az utóforgatásra New Yorkban került sor októberben.

(hp )
 

A Sonic, a sündisznó első előzetesét 2019. április 4-én mutatták be a Las Vegas-i CinemaConon, de a nagyközönségnek egészen április 30-ig kellett várnia, hogy online is elérhető legyen az ízelítő. Az előzetes Sonic külseje miatt óriási felháborodást váltott ki a rajongók körébe, míg végül akkora lett a nyomás a stúdión, hogy hivatalosan is bejelentették, hogy újratervezik a karaktert.

(hp )
 

A filmet eredetileg már 2018-ban be akarta mutatni a Sony, azonban az év februárjában átkerültek a jogok a Paramounthoz, akik 2019. november 15-re halasztották a premiert, de végül a film csak 2020. február 14-én került a mozikba.

(hp )
 

James Marsden és Jim Carrey legalább három képregény adaptációban szerepeltek. Marsden az X-Men trilógiában (2000, 2003, 2006) és az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban (2014), valamint a Superman visszatértben (2006). Carrey A maszkban (1994), Mindörökké Batmanben (1995) és Kick-Ass 2-ben (2013).

(Thibo84)
 

A film eredetileg 2016-ban jött volna ki, a játék 25. évfordulója alkalmából.

(Thibo84)
 

Sonic a filmben új cipőt és szőrös megjelenést, valamint egy futónak megfelelő sportolótestet kap. Tim Miller szerint, aki vezető producerként vett részt a munkában, "a szőr lényeges része a Sonicnak a való világban."

(Thibo84)
 

Eredetileg humorosabb film lett volna, de több szkriptet újraírtak, hogy akciódúsabb legyen.

(Thibo84)
 
Sem a játékadaptációk, sem a kalandfilmek sorából nem emelkedik ki a Sonic, a sündisznó, viszont izgalmas családi szórakozás lett végül, amiért a kicsik odáig meg vissza lesznek, de a nagyokat sem hagyja faképnél. több»
 
A családi filmekkel szokás páriaként bánni, pedig nagyon is van létjogosultságuk, a Sonic pedig egy jól sikerült darabja a műfajnak, ami pont azt nyújtja, amiért készült: bő másfél óra, villámgyorsan elrepülő szórakozást. több»
 
Tipikusan olyan alkotás ez, ami nem lesz az embernek a kedvence, de annyira feel good szellemiséget hordoz magában és annyira vicces, hogy képtelenség rá haragudni. Kellemes meglepetés! több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.