Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Pokémon: Pikachu, a detektív (2019)

Pokémon Detective Pikachu
Filmadatlap
 
36
Szereplők
21
Vélemények
24
Képek
10
Videók

Galéria (24)

Videók (10)

 
Jumanji175   2022. 01. 03.

legújabb vélemény

0
Mert a Pokémonok élete nem csak játék és mese…

A pokémonok világa nem újdonság számomra, gyerekkoromban nagy kedvenc volt Ash Ketchum és barátainak kalandja, képes voltam hajnalok hajnalán felkelni, ha épp akkor ment. Most pár napja újra a rabja lettem kicsit ennek a világnak, ezért újranéztem ez... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 04. 16.

3
Ha utáltad a mesét, ezt feltétlen nézd meg !

Annak idején elég volt egyszer hallanom a sárga bundájú és piros orcájú Pikacsu infantilis gügyögését, hogy soha többet rá se nézzek a sorozatra, és úgy általában kerüljek minden ázsiai mesét. A rajzfilm úgy hatott rám, mint amikor megkívánva az édességet betoltam 6 diabetikus nápolyit, és hiába tudtam, hogy cukormentes, azt hittem, menten elhányom magam. Nos, a sárga villámgombóc és társainak kalandjairól is tudtam, hogy nem átlagos sztori, mégis totális csömör lett úrrá rajtam az említett gügyögéstől. Hála az égnek, a film főszereplője érti, mit mond a kis kópé, és meg kell hagyni: ez a Pikacsu bizony beszólogat, van humora, és nem mellesleg tényleg cuki, amikor kell. Sikerült a Pokémonok világát tökéletesen megidézni úgy, hogy kihagyták a sorozat idegesítő részeit, feldobták fiatal és tehetséges színészekkel, jó párbeszédekkel, csavaros sztorival, és néhol igencsak meglepő látványvilággal. Komolyabbra sikerült, mint az eredeti, és éppen ettől jó. Remek adaptáció lett ez a fantasy kaland, végig akciódús, pörgős és látványos, klisémentes szórakozás.

 
Orosz István   2019. 05. 11.

2
Hűen visszatükrözi a pokemon világát!

Nekem nagyon tetszett jár neki az öt csillag. Azt kell mondanom, hogy meglepően látványos, és meglepően kidolgozottak a kis zsebszörnyek plusz elég sok pokemon van benne tehát nem 10 féle-fajta pokemont lehet látni benne, plusz még egy két evolúció is elcsattan. Sztori pedig szerintem a leges legjobb amit film formájában ki lehetett hozni a pokemon világából, rálátást kaptunk arra is, hogy a pokemon világa kompletebb, és nem csak pokemon edzők vannak hanem azért a világban vannak más polgári tevékenységet működtető emberek. Maga a sztori egy detektív pikachu is elég jó, vannak benne csavarok bár nem az a baravúros meglepődöm feeling, de ez nem is baj, a film hangulata adott. Poénos, de nem erőltett, és a vége mindent megmagyaráz, hogy a mi kis sárga egerünk miért is ennyire poénos. Szóval mondanivalója is van, és nem is egy sablon történet. Szóval ha valaki negatív kritikát lát, az inkább nézze meg, és győződjön meg a saját szemével, hogy igenis egy jól kidolgozott mozifilmről van szó, és nem az anime hírneve viszi el a közönséget a mozi székekbe.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 31.

1
Ménkűpocok, uccu neki!

Az 1990-es évek második felében a Pokémon-franchise valóságos hisztériát váltott ki. Volt belőle minden, mint a búcsúban: videojáték, gyűjthető matricák, kártyák, tazók, anime és egész estés animációs mozik, az első még 1998-ban. Nem túlzás tehát azt... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 05. 12.

1

Pikachu cuki, mint mindig, bár Ryan Reynolds-szal - a magyarok esetében Nagy Ervin - olyan volt mintha a Deadpoolt gyúrták volna bele eme sárga kis szőrmókba, csak szolidabb humorral és beszólásokkal a gyerekekre való tekintettel. A történet mozgalma... több»

 
Norbert93   2019. 07. 26.

1
Hát nekem ez kevés...

Lényegre törően úgy tudnék írni a filmről, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtott, de több gyengesége is van, ami nemhogy zavaró, hanem inkább kártékony hatással van a film összképére. Első gyenge pontja a főszereplő, aki semmilyen téren nem adja vis... teljes kritika»

 
drg0602   2021. 01. 02.

1

Teljesen jó szórakoztam ezen kellemes kis családi kalandfilmen. Nem vártam sokat a filmtől, és végül nem is kaptam, de amit láttam, az nagyon tetszett. Simán nézhető alkotás. 8/10

A film összbevétele 429 645 324 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 136 452 619 forintot termelt. A hazai mozik összesen 92 138 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben megemlítik, hogy Mewtwo-t emberek hozták létre, és korábban már megszökött, majd Kanto területén bujkált. Kanto az eredeti Pokémon videójátékok (Pokémon Red, Green és Blue) területének neve, és az anime sorozatbeli Ash Ketchum is ebben a régióban kezdte meg utazását. Mewtwo vélhetően a Pokémon: Az első film - Mewtwo visszavág vagy az eredeti játékokban a Cerulean Cave-ben rejtőző Mewtwoval azonos.

(Borbála Bagszi Lukács)
 

Az eredeti játékban Tim női partnere egy Emilia Christie nevű, szintén Pokémon partner nélküli újonc riporter volt. A filmben a helyét Lucy Stevens vette át, aki újságíró gyakornokként dolgozik. Bár a két női szereplő hasonlóan csak támogatói szerepet tölt be a történetben, nem derült ki, miért volt szükséges a karakter lecserélése.

(Borbála Bagszi Lukács)
 

Professor Oak szerepére a Nintendo Robin Williamst szánta volna, ám a színészóriás 2014-es tragikus halála végett más színész után kellett nézni.

(Thibo84)
 

Bár a közösségi média felületein a többség nagy örömmel fogadta, hogy Ryan Reynolds kölcsönzi Piakchu hangját, indult egy online petíció, amiben azt követelték, hogy Danny DeVito szinkronizálja a címszereplőt.

(hp)
 

A film a 2016-os videojáték, a Detective Pikachu mozifilmes adaptációja.

(hp)
 
Szerethető. Melléknév. Olyan filmekre használjuk, amelyek ugyan teljesen súlytalanok, kiszámíthatóak, ám közepesen viccesek és mivel nem veszik magukat teljesen komolyan, így annyira nem is tudunk haragudni a hibáikra. A Pokémon – Pikachu, a detektív egy szerethető film. több»
 
Összességében azt mondanám, hogy gyerekeknek ijesztő Pokémon: Pikachu, a detektív, a felnőtteknek unalmas, tehát senkinek sem igazán ajánlanám. Még péntek esti filmnek se tanácsolnám, de talán felnőttek altatására tökéletesen alkalmas. több»
 
Ha Pokémon-ok tarkítják a házad minden egyes szegletét, akkor ez a film be fog jönni és jól fogsz szórakozni rajta. Kapsz hideget, meleget, de a végén mégis csak mosolyogva jössz ki róla. Amennyiben viszont egy csavaros sztorira és megannyi Pokémon csatára vágysz, akkor bizony csalódni fogsz, mert ez nem az a film. több»