Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Pokémon: Pikachu, a detektív (2019)

Pokémon Detective Pikachu
Filmadatlap
 
38
Szereplők
15
Vélemények
24
Képek
11
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
iq.csabi   2019. 08. 21.

legújabb vélemény

Óriási pozitív csalódás volt ez a film. Laza és kiszámítható a történet, de nagyon jól lehet rajta szórakozni.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 31.

Ménkűpocok, uccu neki!

Az 1990-es évek második felében a Pokémon-franchise valóságos hisztériát váltott ki. Volt belőle minden, mint a búcsúban: videojáték, gyűjthető matricák, kártyák, tazók, anime és egész estés animációs mozik, az első még 1998-ban. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy az ezredforduló környékén a csapból is ezek a cuki zsebszörnyek folytak, élükön persze Pikachuval. Aztán, ahogy az lenni szokott, ez a trend is alábbhagyott, mígnem 2016-ban jött a Pokémon Go, s a kis figurák újra a figyelem középpontjába került. Innen pedig már csak egy lépés kellett, hogy megkapjuk a franchise első élőszereplős moziját, mely a Detective Pikachu nevű videojátékot vette alapul. Ha jobban belegondolunk, ennek a Pok... több»


 
Orosz István   2019. 05. 11.

Hűen visszatükrözi a pokemon világát!

Nekem nagyon tetszett jár neki az öt csillag. Azt kell mondanom, hogy meglepően látványos, és meglepően kidolgozottak a kis zsebszörnyek plusz elég sok pokemon van benne tehát nem 10 féle-fajta pokemont lehet látni benne, plusz még egy két evolúció is elcsattan. Sztori pedig szerintem a leges legjobb amit film formájában ki lehetett hozni a pokemon világából, rálátást kaptunk arra is, hogy a pokemon világa kompletebb, és nem csak pokemon edzők vannak hanem azért a világban vannak más polgári tevékenységet működtető emberek. Maga a sztori egy detektív pikachu is elég jó, vannak benne csavarok bár nem az a baravúros meglepődöm feeling, de ez nem is baj, a film hangulata adott. Poénos, de nem erőltett, és a vége mindent megmagyaráz, hogy a mi kis sárga egerünk miért is ennyire poénos. Szóval mondanivalója is van, és nem is egy sablon történet. Szóval ha valaki negatív kritikát lát, az inkább nézze meg, és győződjön meg a saját szemével, hogy igenis egy jól kidolgozott mozifilmről van szó, és nem az anime hírneve viszi el a közönséget a mozi székekbe.

 
HETEDIK   2019. 05. 19.

Nosztalgia a Pokémonok világában

A film azt adja, amit ígér. Egy korrekt Pokémon feldolgozást, bár én jobban örültem volna, ha az eredeti sorozatot viszik filmre, ugyanis én még azon nőttem fel többek között. Persze sok mindent átemeltek onnan, így a Pokémonok egy részét is. Charizard féktelen, Ditto bénán másol, Psyduck elsül ha fáj a feje, Pikachu meg egyszerűen ennivaló. Nem csoda, hogy a villámfarkú ekkora népszerűségnek örvend, és a mai napig bármit el lehet adni vele. A sztori egész kidolgozott, cselekmény is akad szép számmal, még Pokémon csatát is kapunk a végére. Az egyetlen, ami belerondít az összképbe, az a néger gyerek vér gyenge játéka. A Jurassic World 2-ben láttam először, hát ott sem volt egy nagy durranás, ... több»

 
Thibo84   2019. 05. 12.

Pikachu cuki, mint mindig, bár Ryan Reynolds-szal - a magyarok esetében Nagy Ervin - olyan volt mintha a Deadpoolt gyúrták volna bele eme sárga kis szőrmókba, csak szolidabb humorral és beszólásokkal a gyerekekre való tekintettel. A történet mozgalmas és látványos, sok Pokémon köszön vissza a vásznon amit annak idején a sorozatban láthatott az ember, de persze nem mind kerül bemutatásra, talán ha kap folytatást arra tartogatnak még. A CGI egész korrekt volt, elég szépen kidolgozták a Pokémonokat, de van aki úgy véli, hogy a rajzfilmhez képest sokkal világosabbak voltak, kivéve Pikachut, aki - a farka végén levő fekete csíkon kívül - pont úgy adták vissza árnyalataiban, mint a sorozatban. Először sajnáltam, hogy nem Ash és barátai történetét adaptálták élőszereplős verzióba, bár egy pillanatra szerintem a piros baseballsapkás gyerek a vonaton vetitett videóban ő volt, amint elhajítja a pokélabdát. Mewtwo viszont nagyon penge volt benne.

 
Ha Pokémon-ok tarkítják a házad minden egyes szegletét, akkor ez a film be fog jönni és jól fogsz szórakozni rajta. Kapsz hideget, meleget, de a végén mégis csak mosolyogva jössz ki róla. Amennyiben viszont egy csavaros sztorira és megannyi Pokémon csatára vágysz, akkor bizony csalódni fogsz, mert ez nem az a film. több»
 
Összességében azt mondanám, hogy gyerekeknek ijesztő Pokémon: Pikachu, a detektív, a felnőtteknek unalmas, tehát senkinek sem igazán ajánlanám. Még péntek esti filmnek se tanácsolnám, de talán felnőttek altatására tökéletesen alkalmas. több»
 
Szögezzük le már az elején: a film azért működhet ilyen jól, mert pontosan tudja, hogy kinek készült, pontosan tudja, hogy senki nem egy komoly filmre számít, ezért önmagát sem veszi túlságosan komolyan. több»

A film összbevétele 429 645 324 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 136 452 619 forintot termelt. A hazai mozik összesen 92 138 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben megemlítik, hogy Mewtwo-t emberek hozták létre, és korábban már megszökött, majd Kanto területén bujkált. Kanto az eredeti Pokémon videójátékok (Pokémon Red, Green és Blue) területének neve, és az anime sorozatbeli Ash Ketchum is ebben a régióban kezdte meg utazását. Mewtwo vélhetően a Pokémon: Az első film - Mewtwo visszavág vagy az eredeti játékokban a Cerulean Cave-ben rejtőző Mewtwoval azonos.

(Borbála Bagszi Lukács)
 

Az eredeti játékban Tim női partnere egy Emilia Christie nevű, szintén Pokémon partner nélküli kezdő újonc riporter volt, a filmben a helyét Lucy Stevens vette át, aki újságíró gyakornokként dolgozik. Bár a két női szereplő hasonlóan csak támogatói szerepet tölt be a történetben, nem derült ki, miért volt szükséges a karakter lecserélése.

(Borbála Bagszi Lukács)
 

Professor Oak szerepére a Nintendo Robin Williams-t szánta volna, ám a színészóriás 2014-es tragikus halála végett más színész után kellett nézni.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.