Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
72%

Pokémon: Pikachu, a detektív (2019)

Pokémon Detective Pikachu
Filmadatlap
 
36
Szereplők
18
Vélemények
24
Képek
11
Videók
 
drg0602   2021. 01. 02.

legújabb vélemény

0

Teljesen jó szórakoztam ezen kellemes kis családi kalandfilmen. Nem vártam sokat a filmtől, és végül nem is kaptam, de amit láttam, az nagyon tetszett. Simán nézhető alkotás. 8/10

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 31.

1
Ménkűpocok, uccu neki!

Az 1990-es évek második felében a Pokémon-franchise valóságos hisztériát váltott ki. Volt belőle minden, mint a búcsúban: videojáték, gyűjthető matricák, kártyák, tazók, anime és egész estés animációs mozik, az első még 1998-ban. Nem túlzás tehát azt... teljes kritika»


 
Orosz István   2019. 05. 11.

0
Hűen visszatükrözi a pokemon világát!

Nekem nagyon tetszett jár neki az öt csillag. Azt kell mondanom, hogy meglepően látványos, és meglepően kidolgozottak a kis zsebszörnyek plusz elég sok pokemon van benne tehát nem 10 féle-fajta pokemont lehet látni benne, plusz még egy két evolúció is elcsattan. Sztori pedig szerintem a leges legjobb amit film formájában ki lehetett hozni a pokemon világából, rálátást kaptunk arra is, hogy a pokemon világa kompletebb, és nem csak pokemon edzők vannak hanem azért a világban vannak más polgári tevékenységet működtető emberek. Maga a sztori egy detektív pikachu is elég jó, vannak benne csavarok bár nem az a baravúros meglepődöm feeling, de ez nem is baj, a film hangulata adott. Poénos, de nem erőltett, és a vége mindent megmagyaráz, hogy a mi kis sárga egerünk miért is ennyire poénos. Szóval mondanivalója is van, és nem is egy sablon történet. Szóval ha valaki negatív kritikát lát, az inkább nézze meg, és győződjön meg a saját szemével, hogy igenis egy jól kidolgozott mozifilmről van szó, és nem az anime hírneve viszi el a közönséget a mozi székekbe.

 
Thibo84   2019. 05. 12.

0

Pikachu cuki, mint mindig, bár Ryan Reynolds-szal - a magyarok esetében Nagy Ervin - olyan volt mintha a Deadpoolt gyúrták volna bele eme sárga kis szőrmókba, csak szolidabb humorral és beszólásokkal a gyerekekre való tekintettel. A történet mozgalma... több»

 
HETEDIK   2019. 05. 19.

0
Nosztalgia a Pokémonok világában

A film azt adja, amit ígér. Egy korrekt Pokémon feldolgozást, bár én jobban örültem volna, ha az eredeti sorozatot viszik filmre, ugyanis én még azon nőttem fel többek között. Persze sok mindent átemeltek onnan, így a Pokémonok egy részét is. Chariza... teljes kritika»

 
Norbert93   2019. 07. 26.

1
Hát nekem ez kevés...

Lényegre törően úgy tudnék írni a filmről, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtott, de több gyengesége is van, ami nemhogy zavaró, hanem inkább kártékony hatással van a film összképére. Első gyenge pontja a főszereplő, aki semmilyen téren nem adja vis... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

0

Nagyon tetszett. Alapvetően a látvány és a humora a legnagyobb erőssége ennek a filmnek. Viszont a két főszereplő sajnos csapnivaló színész... az az erőltetett szerelmi szál se nagyon kellett volna.

Galéria (24)

Videók (11)

A film összbevétele 429 645 324 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 136 452 619 forintot termelt. A hazai mozik összesen 92 138 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben megemlítik, hogy Mewtwo-t emberek hozták létre, és korábban már megszökött, majd Kanto területén bujkált. Kanto az eredeti Pokémon videójátékok (Pokémon Red, Green és Blue) területének neve, és az anime sorozatbeli Ash Ketchum is ebben a régióban kezdte meg utazását. Mewtwo vélhetően a Pokémon: Az első film - Mewtwo visszavág vagy az eredeti játékokban a Cerulean Cave-ben rejtőző Mewtwoval azonos.

(Borbála Bagszi Lukács)
 

Az eredeti játékban Tim női partnere egy Emilia Christie nevű, szintén Pokémon partner nélküli újonc riporter volt. A filmben a helyét Lucy Stevens vette át, aki újságíró gyakornokként dolgozik. Bár a két női szereplő hasonlóan csak támogatói szerepet tölt be a történetben, nem derült ki, miért volt szükséges a karakter lecserélése.

(Borbála Bagszi Lukács)
 

Professor Oak szerepére a Nintendo Robin Williamst szánta volna, ám a színészóriás 2014-es tragikus halála végett más színész után kellett nézni.

(Thibo84)
 

Bár a közösségi média felületein a többség nagy örömmel fogadta, hogy Ryan Reynolds kölcsönzi Piakchu hangját, indult egy online petíció, amiben azt követelték, hogy Danny DeVito szinkronizálja a címszereplőt.

(hp )
 

A film a 2016-os videojáték, a Detective Pikachu mozifilmes adaptációja.

(hp )
 

A Pokémon: Pikachu, a detektív a Pokémon franchise első előszereplős filmje.

(hp )
 

2016. július 20-án jelentették be hivatalosan, hogy a Legendary és a The Pokémon Company leszerződött egy egészestés, élőszereplős pokémon film elkészítésére, mely a népszerű videojáték, a Detective Pikachu történetén alapszik.

(hp )
 

A film forgatása 2018. január 15-én kezdődött meg Londonban, és május 1-én ért véget. A stáb dolgozott a Shepperton Studios és Warner Bros. Studios falai között, míg a kültéri jeleneteket Leavesdenben (Colorado), Denverben, Colorado Springsben és Skóciában forgatták.

(hp )
 

A film vizuális effektjeiért olyan cégek feleltek, mint a Moving Picture Company (MPC), Framestore, Image Engine, Rodeo FX és az Instinctual VFX. A vizuális effektek döntő részén ugyanaz a csapat dolgozott, akik A dzsungel könyvén, a Legendás állatok és megfigyelésük-ön és az új Az oroszlánkirály remake-en.

(hp )
 

A Pokémon: Pikachu, a detektív eslő előzetese remekül teljesített a közösségi média felületein. A trailert mindössze 24 óra alatt több mint 100 milliószor játszották le a YouTube-on, ahol két nap alatt 1 milliónál is többen lájkolták. A Twitteren az első 24 órában 400.000-szer említették a Ryan Reynold nevével fémjelzett produkciót a portál felhasználói.

(hp )
 
Ha Pokémon-ok tarkítják a házad minden egyes szegletét, akkor ez a film be fog jönni és jól fogsz szórakozni rajta. Kapsz hideget, meleget, de a végén mégis csak mosolyogva jössz ki róla. Amennyiben viszont egy csavaros sztorira és megannyi Pokémon csatára vágysz, akkor bizony csalódni fogsz, mert ez nem az a film. több»
 
Összességében azt mondanám, hogy gyerekeknek ijesztő Pokémon: Pikachu, a detektív, a felnőtteknek unalmas, tehát senkinek sem igazán ajánlanám. Még péntek esti filmnek se tanácsolnám, de talán felnőttek altatására tökéletesen alkalmas. több»
 
Szögezzük le már az elején: a film azért működhet ilyen jól, mert pontosan tudja, hogy kinek készült, pontosan tudja, hogy senki nem egy komoly filmre számít, ezért önmagát sem veszi túlságosan komolyan. több»