73

Pokémon: Pikachu, a detektív (2019)

Pokémon Detective Pikachu
Pokémon: Pikachu, a detektív
Amerikai Egyesült Államok , Japán , Kanada
104"
Premier (HU): 2019.05.09. | Hbo Go (2020.07.18.)
Kaland | Akció | Vígjáték | Sci-fi | Misztikus | Családi
A híres rendőr fia, Tim egykor arra vágyott, hogy a Pokémonok trénere lehessen. Álma azonban nem vált valóra, de így is élménygazdag életet élhet. A pokémonok közt ugyanis senki sem unatkozhat. Egy bűncselekmény elkövetése után felkeresi őt valaki, aki deketívnek és verhetetlen hősnek mondja magát. A kis méretű, sárga színű, villám farkú lény folyton a Piká! szót hajtogatja, és Pikachunak hívják. Tim próbál apja nyomára bukkanni, Pikachu – hogy bizonyítsa képességeit – mellé szegődik, és baráti kapcsolat alakul ki köztük.Az élőszereplős film egyedülálló módon jeleníti meg a mesebeli lényeket, akik szinte beleillenek az emberek uralta világba. (qwer)
 
supermario4ever   2020. 06. 05.

legújabb vélemény

Jó adaptáció, de hibákkal

Ez a film a Nintendo 3DS-re megjelent Pokémon: Detective Pikachu játék adaptációja. Nem volt szerencsém a játékhoz, nem is mondanám magam nagy Pokémon rajongónak, de nagyjából a 3. generációig sokat játszottam a játékokkal, és ma is bármikor szívesen előveszem. Maga a film nagyon jónak indult, hihetetlenül bájos volt. Olyan érzésem volt, hogy miért is ne valósulhatna meg ez a mi világunkban is? Nagyon élethű és valóságos volt a Pokémonok megjelenítése. Igazából egészen addig tetszett a film, és gondoltam, hogy egy kiváló alkotás, amíg meg nem jelent Pikachu. Az ő végtelenül aranyos és bájos személyiségéhez egyáltalán nem illik ez a mindenkinek beszólós, már-már kissé bunkó attitűd. Olyan érzésem volt, mintha Garfield elevenedett volna meg (mondjuk erre is volt példa).És onnantól kezdve már csak az nézette velem a filmet, hogy jó volt a kerettörténet, és a főszereplő srác is kifejezetten szimpatikus volt. De számomra teljesen elvesztette a Pokémonos báját, ráadásul a vége is nagyon nyakatekert volt. Hagyott kérdést maga után.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 31.

Ménkűpocok, uccu neki!

Az 1990-es évek második felében a Pokémon-franchise valóságos hisztériát váltott ki. Volt belőle minden, mint a búcsúban: videojáték, gyűjthető matricák, kártyák, tazók, anime és egész estés animációs mozik, az első még 1998-ban. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy az ezredforduló környékén a csapból is ezek a cuki zsebszörnyek folytak, élükön persze Pikachuval. Aztán, ahogy az lenni szokott, ez a trend is alábbhagyott, mígnem 2016-ban jött a Pokémon Go, s a kis figurák újra a figyelem középpontjába került. Innen pedig már csak egy lépés kellett, hogy megkapjuk a franchise első élőszereplős moziját, mely a Detective Pikachu nevű videojátékot vette alapul. Ha jobban belegondolunk, ennek a Pok... több»

 
Orosz István   2019. 05. 11.

Hűen visszatükrözi a pokemon világát!

Nekem nagyon tetszett jár neki az öt csillag. Azt kell mondanom, hogy meglepően látványos, és meglepően kidolgozottak a kis zsebszörnyek plusz elég sok pokemon van benne tehát nem 10 féle-fajta pokemont lehet látni benne, plusz még egy két evolúció is elcsattan. Sztori pedig szerintem a leges legjobb amit film formájában ki lehetett hozni a pokemon világából, rálátást kaptunk arra is, hogy a pokemon világa kompletebb, és nem csak pokemon edzők vannak hanem azért a világban vannak más polgári tevékenységet működtető emberek. Maga a sztori egy detektív pikachu is elég jó, vannak benne csavarok bár nem az a baravúros meglepődöm feeling, de ez nem is baj, a film hangulata adott. Poénos, de nem erőltett, és a vége mindent megmagyaráz, hogy a mi kis sárga egerünk miért is ennyire poénos. Szóval mondanivalója is van, és nem is egy sablon történet. Szóval ha valaki negatív kritikát lát, az inkább nézze meg, és győződjön meg a saját szemével, hogy igenis egy jól kidolgozott mozifilmről van szó, és nem az anime hírneve viszi el a közönséget a mozi székekbe.

 
Thibo84   2019. 05. 12.

Pikachu cuki, mint mindig, bár Ryan Reynolds-szal - a magyarok esetében Nagy Ervin - olyan volt mintha a Deadpoolt gyúrták volna bele eme sárga kis szőrmókba, csak szolidabb humorral és beszólásokkal a gyerekekre való tekintettel. A történet mozgalmas és látványos, sok Pokémon köszön vissza a vásznon amit annak idején a sorozatban láthatott az ember, de persze nem mind kerül bemutatásra, talán ha kap folytatást arra tartogatnak még. A CGI egész korrekt volt, elég szépen kidolgozták a Pokémonokat, de van aki úgy véli, hogy a rajzfilmhez képest sokkal világosabbak voltak, kivéve Pikachut, aki - a farka végén levő fekete csíkon kívül - pont úgy adták vissza árnyalataiban, mint a sorozatban. Először sajnáltam, hogy nem Ash és barátai történetét adaptálták élőszereplős verzióba, bár egy pillanatra szerintem a piros baseballsapkás gyerek a vonaton vetitett videóban ő volt, amint elhajítja a pokélabdát. Mewtwo viszont nagyon penge volt benne.

 
HETEDIK   2019. 05. 19.

Nosztalgia a Pokémonok világában

A film azt adja, amit ígér. Egy korrekt Pokémon feldolgozást, bár én jobban örültem volna, ha az eredeti sorozatot viszik filmre, ugyanis én még azon nőttem fel többek között. Persze sok mindent átemeltek onnan, így a Pokémonok egy részét is. Charizard féktelen, Ditto bénán másol, Psyduck elsül ha fáj a feje, Pikachu meg egyszerűen ennivaló. Nem csoda, hogy a villámfarkú ekkora népszerűségnek örvend, és a mai napig bármit el lehet adni vele. A sztori egész kidolgozott, cselekmény is akad szép számmal, még Pokémon csatát is kapunk a végére. Az egyetlen, ami belerondít az összképbe, az a néger gyerek vér gyenge játéka. A Jurassic World 2-ben láttam először, hát ott sem volt egy nagy durranás, ... több»

A film összbevétele 429 645 324 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 136 452 619 forintot termelt. A hazai mozik összesen 92 138 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben megemlítik, hogy Mewtwo-t emberek hozták létre, és korábban már megszökött, majd Kanto területén bujkált. Kanto az eredeti Pokémon videójátékok (Pokémon Red, Green és Blue) területének neve, és az anime sorozatbeli Ash Ketchum is ebben a régióban kezdte meg utazását. Mewtwo vélhetően a Pokémon: Az első film - Mewtwo visszavág vagy az eredeti játékokban a Cerulean Cave-ben rejtőző Mewtwoval azonos.

(Borbála Bagszi Lukács)
 

Az eredeti játékban Tim női partnere egy Emilia Christie nevű, szintén Pokémon partner nélküli kezdő újonc riporter volt, a filmben a helyét Lucy Stevens vette át, aki újságíró gyakornokként dolgozik. Bár a két női szereplő hasonlóan csak támogatói szerepet tölt be a történetben, nem derült ki, miért volt szükséges a karakter lecserélése.

(Borbála Bagszi Lukács)
 

Professor Oak szerepére a Nintendo Robin Williams-t szánta volna, ám a színészóriás 2014-es tragikus halála végett más színész után kellett nézni.

(Thibo84)