Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
73

Pokémon: Pikachu, a detektív (2019)

Pokémon Detective Pikachu
Filmadatlap
 
38
Szereplők
16
Vélemények
24
Képek
11
Videók

Vélemények: Pokémon: Pikachu, a detektív (2019)

 
supermario4ever   2020. 06. 05.

legújabb vélemény

Jó adaptáció, de hibákkal

Ez a film a Nintendo 3DS-re megjelent Pokémon: Detective Pikachu játék adaptációja. Nem volt szerencsém a játékhoz, nem is mondanám magam nagy Pokémon rajongónak, de nagyjából a 3. generációig sokat játszottam a játékokkal, és ma is bármikor szívesen előveszem. Maga a film nagyon jónak indult, hihetetlenül bájos volt. Olyan érzésem volt, hogy miért is ne valósulhatna meg ez a mi világunkban is? Nagyon élethű és valóságos volt a Pokémonok megjelenítése. Igazából egészen addig tetszett a film, és gondoltam, hogy egy kiváló alkotás, amíg meg nem jelent Pikachu. Az ő végtelenül aranyos és bájos személyiségéhez egyáltalán nem illik ez a mindenkinek beszólós, már-már kissé bunkó attitűd. Olyan érzésem volt, mintha Garfield elevenedett volna meg (mondjuk erre is volt példa).És onnantól kezdve már csak az nézette velem a filmet, hogy jó volt a kerettörténet, és a főszereplő srác is kifejezetten szimpatikus volt. De számomra teljesen elvesztette a Pokémonos báját, ráadásul a vége is nagyon nyakatekert volt. Hagyott kérdést maga után.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 31.

Ménkűpocok, uccu neki!

Az 1990-es évek második felében a Pokémon-franchise valóságos hisztériát váltott ki. Volt belőle minden, mint a búcsúban: videojáték, gyűjthető matricák, kártyák, tazók, anime és egész estés animációs mozik, az első még 1998-ban. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy az ezredforduló környékén a csapból is ezek a cuki zsebszörnyek folytak, élükön persze Pikachuval. Aztán, ahogy az lenni szokott, ez a trend is alábbhagyott, mígnem 2016-ban jött a Pokémon Go, s a kis figurák újra a figyelem középpontjába került. Innen pedig már csak egy lépés kellett, hogy megkapjuk a franchise első élőszereplős moziját, mely a Detective Pikachu nevű videojátékot vette alapul. Ha jobban belegondolunk, ennek a Pok... több»


 
Orosz István   2019. 05. 11.

Hűen visszatükrözi a pokemon világát!

Nekem nagyon tetszett jár neki az öt csillag. Azt kell mondanom, hogy meglepően látványos, és meglepően kidolgozottak a kis zsebszörnyek plusz elég sok pokemon van benne tehát nem 10 féle-fajta pokemont lehet látni benne, plusz még egy két evolúció is elcsattan. Sztori pedig szerintem a leges legjobb amit film formájában ki lehetett hozni a pokemon világából, rálátást kaptunk arra is, hogy a pokemon világa kompletebb, és nem csak pokemon edzők vannak hanem azért a világban vannak más polgári tevékenységet működtető emberek. Maga a sztori egy detektív pikachu is elég jó, vannak benne csavarok bár nem az a baravúros meglepődöm feeling, de ez nem is baj, a film hangulata adott. Poénos, de nem erőltett, és a vége mindent megmagyaráz, hogy a mi kis sárga egerünk miért is ennyire poénos. Szóval mondanivalója is van, és nem is egy sablon történet. Szóval ha valaki negatív kritikát lát, az inkább nézze meg, és győződjön meg a saját szemével, hogy igenis egy jól kidolgozott mozifilmről van szó, és nem az anime hírneve viszi el a közönséget a mozi székekbe.

 
Thibo84   2019. 05. 12.

Pikachu cuki, mint mindig, bár Ryan Reynolds-szal - a magyarok esetében Nagy Ervin - olyan volt mintha a Deadpoolt gyúrták volna bele eme sárga kis szőrmókba, csak szolidabb humorral és beszólásokkal a gyerekekre való tekintettel. A történet mozgalmas és látványos, sok Pokémon köszön vissza a vásznon amit annak idején a sorozatban láthatott az ember, de persze nem mind kerül bemutatásra, talán ha kap folytatást arra tartogatnak még. A CGI egész korrekt volt, elég szépen kidolgozták a Pokémonokat, de van aki úgy véli, hogy a rajzfilmhez képest sokkal világosabbak voltak, kivéve Pikachut, aki - a farka végén levő fekete csíkon kívül - pont úgy adták vissza árnyalataiban, mint a sorozatban. Először sajnáltam, hogy nem Ash és barátai történetét adaptálták élőszereplős verzióba, bár egy pillanatra szerintem a piros baseballsapkás gyerek a vonaton vetitett videóban ő volt, amint elhajítja a pokélabdát. Mewtwo viszont nagyon penge volt benne.

 
HETEDIK   2019. 05. 19.

Nosztalgia a Pokémonok világában

A film azt adja, amit ígér. Egy korrekt Pokémon feldolgozást, bár én jobban örültem volna, ha az eredeti sorozatot viszik filmre, ugyanis én még azon nőttem fel többek között. Persze sok mindent átemeltek onnan, így a Pokémonok egy részét is. Charizard féktelen, Ditto bénán másol, Psyduck elsül ha fáj a feje, Pikachu meg egyszerűen ennivaló. Nem csoda, hogy a villámfarkú ekkora népszerűségnek örvend, és a mai napig bármit el lehet adni vele. A sztori egész kidolgozott, cselekmény is akad szép számmal, még Pokémon csatát is kapunk a végére. Az egyetlen, ami belerondít az összképbe, az a néger gyerek vér gyenge játéka. A Jurassic World 2-ben láttam először, hát ott sem volt egy nagy durranás, ... több»

 
Norbert93   2019. 07. 26.

Hát nekem ez kevés...

Lényegre törően úgy tudnék írni a filmről, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtott, de több gyengesége is van, ami nemhogy zavaró, hanem inkább kártékony hatással van a film összképére. Első gyenge pontja a főszereplő, aki semmilyen téren nem adja vissza a karakterét, gyenge alakítást láthatunk részéről, emellett irritáló a teljes jelenléte a film során. A másik gyenge pont a pokémonok megjelenítése; az élőszereplős reboot hullám itt is lecsapott, és gyakorlatilag ezek a karakterek csak át lettek ollózva a meséből mindenféle egyedi külső megjelenés nélkül. Némely, az interneten is megtalálható fantáziarajzok is sokkal jobban, komolyabban és élethűbben néznek ki, mint a filmben. Egyáltalán nem... több»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

Nagyon tetszett. Alapvetően a látvány és a humora a legnagyobb erőssége ennek a filmnek. Viszont a két főszereplő sajnos csapnivaló színész... az az erőltetett szerelmi szál se nagyon kellett volna.

 
harnas1207   2019. 08. 20.

Lehet én vagyok maradi, de ha végre egy nagy mozifilm készül ebből az univerzumból, akkor többet várok el tőle. A Pokémonokba rejlő lehetőségeket csak épp hogy megkarcolgatta ez a film. Nagyon kényesen odafigyelt, a politikai korrektségre, de arra nem, hogy a semleges nézőt le tudja kötni a játékidő végéig. Ez is könnyen felejthető marad, mint a Dragon Ball próbálkozások...

 
BoBamburg   2019. 08. 04.

Számomra a film szépsége egyértelműen a nosztalgiában rejlett. Emlékszem, mikor általános iskola alsósok voltunk, alig vártuk minden hétvégén, hogy kezdődjön a kölyökklubbon a pokémon. Pedig addigra a legtöbb részt már láttuk vagy ezerszer az osztrák adókon, még ha nem is értettük mit magyaráznak benne. Egyszóval meghatározta a gyerekkoromat ez az anime. És tagadhatatlan, hogy remek érzés volt újra látni ezeket a karaktereket a nagy vásznon, mai CGI köntösbe bújtatva ( mondjuk volt egy-két karakter, akiket kicsit jobban is animálhattak volna, mint pl Mewtwo). És habár a nem tudott mindvégig lekötni a történet, így is egy kellemes filmként könyvelhetem el.

 
ZozArt89   2019. 06. 25.

Pikachu, téged választalak

Az ilyen típusú filmek, amelyek videojátékra, vagy jelen esetben animere építenek, mindig nagy mumusnak számítottak. Az esetek túlnyomó részében mindig a bukás várt rájuk, ha ilyen adaptáció volt a koncepció. Azonban ez már a második ilyen jellegű film, ami elnyerte a tetszésemet. Előzőleg a Tomb Raider volt hasonló hatással rám. Nagyszerű, hogy nem akarták az eredeti sztorit sarkosan letolni a torkunkon. A főszereplőnk így nem Ash lett, hanem Tim, akinek nem éppen idilli az élete. Annak ellenére pedig, hogy azt hittem, kifejezetten csak gyerekek élvezik majd a filmet, eléggé drámai hangot is megtudott ütn. Tim és Pikachu duója igazán dinamikus párost alkotott. Villámló barátunk igazán látvá... több»

 
Borbála Bagszi Lukács   2019. 05. 09.

Vékony jégen táncoltak, de sikerült nekik

Bár a filmnek vannak hibái, egy rendkívül nehéz feladattal megbirkózva készítettek látványos és élvezetes alkotást, mely minden korosztálynak egyaránt szórakoztató lehet, és mindeközben tisztelettel és hitelesen kezelték a forrásfranchise-t és a rajongók elvárásait is teljesítették.

 
iq.csabi   2019. 08. 21.

Óriási pozitív csalódás volt ez a film. Laza és kiszámítható a történet, de nagyon jól lehet rajta szórakozni.

 
papaja   2019. 05. 07.

Olvastam az előző hozzászólást, oké, értem én, de most tényleg, mikor láttunk utoljára hasonló filmet? Szerintem eleve hozzátesz a filmhez Pikachu karaktere, aki kis szőrös sárga detektívként lavírozik végig a filmben. Ja, ha ettől eltekintünk, akkor semmi extra, de ez épp hozzá tartozik, és szerintem hozzá is tud tenni az összképhez. Nekünk bejött, érdemes vele tenni egy próbát, mert fájni biztosan nem fog, és azt nehéz lenne kétségbe vonni, hogy a maga bájos módján tényleg szórakoztató.

 
Keiichi Tsuchiya   2019. 05. 10.

Hát, mit ne mondjak...szkeptikus voltam a filmet illetően, nem tűnt annyira érdekesnek az előzetes alapján, és valahogy a hatalmas nagy hypeot se értettem, ami megelőzte a filmet. De azt kell mondjam, hogy irtóra kellemesen csalódtam, mindenképpen érdemes eredeti szinkronnal nézni, hiszen Ryan Gosling hangja egyszerűen zseniálisan illik a Pikachu karakteréhez. Bár maga a történet nem annyira érdekes szerintem, de a látvány engem abszolút pótolta ezt a fajta "hiányt".

1
 
jannniisscem   2019. 05. 09.

Nekem igazából bejött ez a film, a sztori jópofa, a karakterek is azok, bár gyerekkoromban nagy rajongója voltam a mesének, nem igazán fogott el a nosztalgiahangulat. Mindenesetre szerintem egyszer meg lehet nézni, egy könnyed matinénak egészen elmegy.

 
hansi13   2019. 05. 03.

Vegyesek az érzéseim a Pokémon: Pikachu, a detektívvel kapcsolatban. Ki ne akarnák megnézni az első élőszereplős Pokémon filmet? (na jó, egy adott célközönségen belül). A trailerek alapján úgy tűnt, hogy kellemes, vicces kis film lesz, és végül az is lett, de hogy is fogalmazzak, kellemeske, vicceske. De nem az igazi. Ha nem lennének benne Pokémonok, akkor ez csak egy újabb animált figurás/élőszereplős film lenne, ami semmi többet nem nyújt, mint a társai. Ez csak annyival kínál többet, hogy benne van Pikachu. Ha ez valakinek elég, az teljesen rendben van, de ettől nem lesz jobb film. Ez most egy közepes a részemről.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.