2019.05.13 23:14 HE7EDIK Olvasottság: <100x
0

Nosztalgia a Pokémonok világában

A film azt adja, amit ígér. Egy korrekt Pokémon feldolgozást, bár én jobban örültem volna, ha az eredeti sorozatot viszik filmre, ugyanis én még azon nőttem fel többek között. Persze sok mindent átemeltek onnan, így a Pokémonok egy részét is. Charizard féktelen, Ditto bénán másol, Psyduck elsül ha fáj a feje, Pikachu meg egyszerűen ennivaló. Nem csoda, hogy a villámfarkú ekkora népszerűségnek örvend, és a mai napig bármit el lehet adni vele.

A sztori egész kidolgozott, cselekmény is akad szép számmal, még Pokémon csatát is kapunk a végére. Az egyetlen, ami belerondít az összképbe, az a néger gyerek vér gyenge játéka. A Jurassic World 2-ben láttam először, hát ott sem volt egy nagy durranás, itt meg valami kritikán aluli. Egész játékidő alatt az arca alig mozdult, semmi érzelem, semmi mimika, rossz volt nézni. Még szerencse, hogy ott volt Pikachu, aki néha hasfogós poénokat is durrogtat amellett, hogy ennivalón cuki, főleg, mikor kimondja a legendás Pika Pika-t. Halálakor még meg is könnyeztem, hálisten ott volt az egyetlen mesterséges Pokémon, és új életet lehelt bele. A végén pedig még arra is választ kapunk, Reynolds-nak mi a fene köze is van a sárga elektromos kisegérhez.

Nosztalgia a Pokémonok világában

Apropó, Pikachu mérete a sorozatban azért nem volt ekkora, mikor a néger gyerek viszi a karjaiban, olyan, mint egy nagy plüssmackó az egyik helyi vidámparkból. Ezen apróságot leszámítva egy Pokémon rajongónak vagy kedvelőnek nagyon is nosztalgikus és kellemes a film megtekintése, mert visszahozza gyerekkori emlékeinket és lelkületünket, mikor még mi is arról ábrándoztunk, hogy egyszer Pokémon mesterekként járjuk a nagyvilágot és vívjuk a nagyobbnál nagyobb csatákat. Persze azért hiányoztak az eredeti sorozat kultikus figurái, mint Ash, Brock és Misty, a Rakéta csapat és a nagypofájú Miaú is. Szívesebben elnézegettem volna őket, mint ezt a mimika nélküli antiszínész gyereket.

akció | családi | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

A híres rendőr fia, Tim egykor arra vágyott, hogy a Pokémonok trénere lehessen. Álma azonban nem vált valóra, de így is élménygazdag életet élhet. A pokémonok közt ugyanis... több»

0