Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
73

Pokémon: Pikachu, a detektív (2019)

Pokémon Detective Pikachu
Filmadatlap
 
38
Szereplők
16
Vélemények
24
Képek
11
Videók
 
supermario4ever   2020. 06. 05.

legújabb vélemény

Jó adaptáció, de hibákkal

Ez a film a Nintendo 3DS-re megjelent Pokémon: Detective Pikachu játék adaptációja. Nem volt szerencsém a játékhoz, nem is mondanám magam nagy Pokémon rajongónak, de nagyjából a 3. generációig sokat játszottam a játékokkal, és ma is bármikor szívesen előveszem. Maga a film nagyon jónak indult, hihetetlenül bájos volt. Olyan érzésem volt, hogy miért is ne valósulhatna meg ez a mi világunkban is? Nagyon élethű és valóságos volt a Pokémonok megjelenítése. Igazából egészen addig tetszett a film, és gondoltam, hogy egy kiváló alkotás, amíg meg nem jelent Pikachu. Az ő végtelenül aranyos és bájos személyiségéhez egyáltalán nem illik ez a mindenkinek beszólós, már-már kissé bunkó attitűd. Olyan érzésem volt, mintha Garfield elevenedett volna meg (mondjuk erre is volt példa).És onnantól kezdve már csak az nézette velem a filmet, hogy jó volt a kerettörténet, és a főszereplő srác is kifejezetten szimpatikus volt. De számomra teljesen elvesztette a Pokémonos báját, ráadásul a vége is nagyon nyakatekert volt. Hagyott kérdést maga után.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 07. 31.

Ménkűpocok, uccu neki!

Az 1990-es évek második felében a Pokémon-franchise valóságos hisztériát váltott ki. Volt belőle minden, mint a búcsúban: videojáték, gyűjthető matricák, kártyák, tazók, anime és egész estés animációs mozik, az első még 1998-ban. Nem túlzás tehát azt állítani, hogy az ezredforduló környékén a csapból is ezek a cuki zsebszörnyek folytak, élükön persze Pikachuval. Aztán, ahogy az lenni szokott, ez a trend is alábbhagyott, mígnem 2016-ban jött a Pokémon Go, s a kis figurák újra a figyelem középpontjába került. Innen pedig már csak egy lépés kellett, hogy megkapjuk a franchise első élőszereplős moziját, mely a Detective Pikachu nevű videojátékot vette alapul. Ha jobban belegondolunk, ennek a Pokémon-filmnek az elkészítése igencsak rizikós vállalkozás volt, két okból is. Az egyik az utóbbi évek videojáték-adaptációinak kritikai és/vagy nézői fogadtatása. Az olyan művek esetében, mint pl. az Assassin’s Creed, a Warcraft – Kezdetek, vagy az Angry Birds – A film, nos, nem volt elragadtatva egyik oldal sem (az egyetlen érdemi kivételként talán a 2018-as Tomb Raidert említhetjük). A másik pedig az, hogy miként tudja a filmváltozat belőni a saját célközönségét. Hiszen, akik annak idején rajongtak a pokémonokért, azok ma már legalább 30 évesek, s nemcsak a nosztalgiázás miatt ülnek be a filmre, hanem egy valamire való történet miatt (is). A kisebbek, akik régebben nem ismerték a zsebszörny... több»


 
Orosz István   2019. 05. 11.

Hűen visszatükrözi a pokemon világát!

Nekem nagyon tetszett jár neki az öt csillag. Azt kell mondanom, hogy meglepően látványos, és meglepően kidolgozottak a kis zsebszörnyek plusz elég sok pokemon van benne tehát nem 10 féle-fajta pokemont lehet látni benne, plusz még egy két evolúció is elcsattan. Sztori pedig szerintem a leges legjobb amit film formájában ki lehetett hozni a pokemon világából, rálátást kaptunk arra is, hogy a pokemon világa kompletebb, és nem csak pokemon edzők vannak hanem azért a világban vannak más polgári tevékenységet működtető emberek. Maga a sztori egy detektív pikachu is elég jó, vannak benne csavarok bár nem az a baravúros meglepődöm feeling, de ez nem is baj, a film hangulata adott. Poénos, de nem erőltett, és a vége mindent megmagyaráz, hogy a mi kis sárga egerünk miért is ennyire poénos. Szóval mondanivalója is van, és nem is egy sablon történet. Szóval ha valaki negatív kritikát lát, az inkább nézze meg, és győződjön meg a saját szemével, hogy igenis egy jól kidolgozott mozifilmről van szó, és nem az anime hírneve viszi el a közönséget a mozi székekbe.

 
Thibo84   2019. 05. 12.

Pikachu cuki, mint mindig, bár Ryan Reynolds-szal - a magyarok esetében Nagy Ervin - olyan volt mintha a Deadpoolt gyúrták volna bele eme sárga kis szőrmókba, csak szolidabb humorral és beszólásokkal a gyerekekre való tekintettel. A történet mozgalmas és látványos, sok Pokémon köszön vissza a vásznon amit annak idején a sorozatban láthatott az ember, de persze nem mind kerül bemutatásra, talán ha kap folytatást arra tartogatnak még. A CGI egész korrekt volt, elég szépen kidolgozták a Pokémonokat, de van aki úgy véli, hogy a rajzfilmhez képest sokkal világosabbak voltak, kivéve Pikachut, aki - a farka végén levő fekete csíkon kívül - pont úgy adták vissza árnyalataiban, mint a sorozatban. Először sajnáltam, hogy nem Ash és barátai történetét adaptálták élőszereplős verzióba, bár egy pillanatra szerintem a piros baseballsapkás gyerek a vonaton vetitett videóban ő volt, amint elhajítja a pokélabdát. Mewtwo viszont nagyon penge volt benne.

 
HETEDIK   2019. 05. 19.

Nosztalgia a Pokémonok világában

A film azt adja, amit ígér. Egy korrekt Pokémon feldolgozást, bár én jobban örültem volna, ha az eredeti sorozatot viszik filmre, ugyanis én még azon nőttem fel többek között. Persze sok mindent átemeltek onnan, így a Pokémonok egy részét is. Charizard féktelen, Ditto bénán másol, Psyduck elsül ha fáj a feje, Pikachu meg egyszerűen ennivaló. Nem csoda, hogy a villámfarkú ekkora népszerűségnek örvend, és a mai napig bármit el lehet adni vele. A sztori egész kidolgozott, cselekmény is akad szép számmal, még Pokémon csatát is kapunk a végére. Az egyetlen, ami belerondít az összképbe, az a néger gyerek vér gyenge játéka. A Jurassic World 2-ben láttam először, hát ott sem volt egy nagy durranás, itt meg valami kritikán aluli. Egész játékidő alatt az arca alig mozdult, semmi érzelem, semmi mimika, rossz volt nézni. Még szerencse, hogy ott volt Pikachu, aki néha hasfogós poénokat is durrogtat amellett, hogy ennivalón cuki, főleg, mikor kimondja a legendás Pika Pika-t. Halálakor még meg is könnyeztem, hálisten ott volt az egyetlen mesterséges Pokémon, és új életet lehelt bele. A végén pedig még arra is választ kapunk, Reynolds-nak mi a fene köze is van a sárga elektromos kisegérhez. Apropó, Pikachu mérete a sorozatban azért nem volt ekkora, mikor a néger gyerek viszi a karjaiban, olyan, mint egy nagy plüssmackó az egyik helyi vidámparkból. Ezen apróságot leszámítva egy Pokémon rajongón... több»

 
Norbert93   2019. 07. 26.

Hát nekem ez kevés...

Lényegre törően úgy tudnék írni a filmről, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtott, de több gyengesége is van, ami nemhogy zavaró, hanem inkább kártékony hatással van a film összképére. Első gyenge pontja a főszereplő, aki semmilyen téren nem adja vissza a karakterét, gyenge alakítást láthatunk részéről, emellett irritáló a teljes jelenléte a film során. A másik gyenge pont a pokémonok megjelenítése; az élőszereplős reboot hullám itt is lecsapott, és gyakorlatilag ezek a karakterek csak át lettek ollózva a meséből mindenféle egyedi külső megjelenés nélkül. Némely, az interneten is megtalálható fantáziarajzok is sokkal jobban, komolyabban és élethűbben néznek ki, mint a filmben. Egyáltalán nem realisztikusak a pokémonok, nyilván nem is szó szerint ezt vártam volna el, de olyan tájidegen módon hatnak az "élőszereplős" világban (egy-két kivétellel), hogy az már bántja a szemet. A harmadik, s egyben legfájóbb gyengeség az az erőltetett, felesleges romantikus szál, amihez egy üres sablonkaraktert kapunk, tekintve, hogy kötelező eleme a filmnek, valamint a főszereplő lány játszó Kathryn Newton tehetsége is kimerül abban, hogy szépen tud nézni. A film erőssége, hogy kapunk pár zúzós pokémon csatát, és a végén egy eléggé menő, génmanipulált Dittot. A cselekményt nem említeném a gyengeségek között, de a film erősségei közé sem sorolnám. Teljesen átlagos/sablonos, lebutított (kamu)detek... több»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

Nagyon tetszett. Alapvetően a látvány és a humora a legnagyobb erőssége ennek a filmnek. Viszont a két főszereplő sajnos csapnivaló színész... az az erőltetett szerelmi szál se nagyon kellett volna.

A film összbevétele 429 645 324 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 136 452 619 forintot termelt. A hazai mozik összesen 92 138 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben megemlítik, hogy Mewtwo-t emberek hozták létre, és korábban már megszökött, majd Kanto területén bujkált. Kanto az eredeti Pokémon videójátékok (Pokémon Red, Green és Blue) területének neve, és az anime sorozatbeli Ash Ketchum is ebben a régióban kezdte meg utazását. Mewtwo vélhetően a Pokémon: Az első film - Mewtwo visszavág vagy az eredeti játékokban a Cerulean Cave-ben rejtőző Mewtwoval azonos.

(Borbála Bagszi Lukács)
 

Az eredeti játékban Tim női partnere egy Emilia Christie nevű, szintén Pokémon partner nélküli kezdő újonc riporter volt, a filmben a helyét Lucy Stevens vette át, aki újságíró gyakornokként dolgozik. Bár a két női szereplő hasonlóan csak támogatói szerepet tölt be a történetben, nem derült ki, miért volt szükséges a karakter lecserélése.

(Borbála Bagszi Lukács)
 

Professor Oak szerepére a Nintendo Robin Williams-t szánta volna, ám a színészóriás 2014-es tragikus halála végett más színész után kellett nézni.

(Thibo84)
 

Bár a közösségi média felületein a többség nagy örömmel fogadta, hogy Ryan Reynolds kölcsönzi Piakchu hangját, indult egy online petíció, amiben azt követelték, hogy Danny DeVito szinkronizálja a címszereplőt.

(hp)
 

A film a 2016-os videojáték, a Detective Pikachu mozifilmes adaptációja.

(hp)
 

A Pokémon: Pikachu, a detektív a Pokémon franchise első előszereplős filmje.

(hp)
 

2016. július 20-án jelentették be hivatalosan, hogy a Legendary és a The Pokémon Company leszerződött egy egészestés, élőszereplős pokémon film elkészítésére, mely a népszerű videojáték, a Detective Pikachu történetén alapszik.

(hp)
 

A film forgatása 2018. január 15-én kezdődött meg Londonban, és május 1-én ért véget. A stáb dolgozott a Shepperton Studios és Warner Bros. Studios falai között, míg a kültéri jeleneteket Leavesdenben (Colorado), Denverben, Colorado Springsben és Skóciában forgatták.

(hp)
 

A film vizuális effektjeiért olyan cégek feleltek, mint a Moving Picture Company (MPC), Framestore, Image Engine, Rodeo FX és az Instinctual VFX. A vizuális effektek döntő részén ugyanaz a csapat dolgozott, akik A dzsungel könyvén, a Legendás állatok és megfigyelésük-ön és az új Az oroszlánkirály remake-en.

(hp)
 

A Pokémon: Pikachu, a detektív eslő előzetese remekül teljesített a közösségi média felületein. A trailert mindössze 24 óra alatt több mint 100 milliószor játszották le a YouTube-on, ahol két nap alatt 1 milliónál is többen lájkolták. A Twitteren az első 24 órában 400.000-szer említették a Ryan Reynold nevével fémjelzett produkciót a portál felhasználói.

(hp)
 
Ha Pokémon-ok tarkítják a házad minden egyes szegletét, akkor ez a film be fog jönni és jól fogsz szórakozni rajta. Kapsz hideget, meleget, de a végén mégis csak mosolyogva jössz ki róla. Amennyiben viszont egy csavaros sztorira és megannyi Pokémon csatára vágysz, akkor bizony csalódni fogsz, mert ez nem az a film. több»
 
Összességében azt mondanám, hogy gyerekeknek ijesztő Pokémon: Pikachu, a detektív, a felnőtteknek unalmas, tehát senkinek sem igazán ajánlanám. Még péntek esti filmnek se tanácsolnám, de talán felnőttek altatására tökéletesen alkalmas. több»
 
Szögezzük le már az elején: a film azért működhet ilyen jól, mert pontosan tudja, hogy kinek készült, pontosan tudja, hogy senki nem egy komoly filmre számít, ezért önmagát sem veszi túlságosan komolyan. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.