2019.07.26 22:53 Norbert93 Olvasottság: <100x
1

Hát nekem ez kevés...

Lényegre törően úgy tudnék írni a filmről, hogy kellemes kikapcsolódást nyújtott, de több gyengesége is van, ami nemhogy zavaró, hanem inkább kártékony hatással van a film összképére.

Első gyenge pontja a főszereplő, aki semmilyen téren nem adja vissza a karakterét, gyenge alakítást láthatunk részéről, emellett irritáló a teljes jelenléte a film során. A másik gyenge pont a pokémonok megjelenítése; az élőszereplős reboot hullám itt is lecsapott, és gyakorlatilag ezek a karakterek csak át lettek ollózva a meséből mindenféle egyedi külső megjelenés nélkül. Némely, az interneten is megtalálható fantáziarajzok is sokkal jobban, komolyabban és élethűbben néznek ki, mint a filmben. Egyáltalán nem realisztikusak a pokémonok, nyilván nem is szó szerint ezt vártam volna el, de olyan tájidegen módon hatnak az "élőszereplős" világban (egy-két kivétellel), hogy az már bántja a szemet. A harmadik, s egyben legfájóbb gyengeség az az erőltetett, felesleges romantikus szál, amihez egy üres sablonkaraktert kapunk, tekintve, hogy kötelező eleme a filmnek, valamint a főszereplő lány játszó Kathryn Newton tehetsége is kimerül abban, hogy szépen tud nézni. A film erőssége, hogy kapunk pár zúzós pokémon csatát, és a végén egy eléggé menő, génmanipulált Dittot.

Hát nekem ez kevés...

A cselekményt nem említeném a gyengeségek között, de a film erősségei közé sem sorolnám. Teljesen átlagos/sablonos, lebutított (kamu)detektív alapcselekmény, ami a színésszel együtt eltűnt volna a süllyesztőben, sőt talán moziba sem kerül, ha nincsenek benne pokémonok. Bizony. A film egyetlen erőssége és sikerének titka, hogy alapjában véve egy jóindulattal is közepes tinifilmbe pokémonok kerültek.

Legnagyobb jóindulattal is csak közepes, kicsit elhúzott engem is pozitív irányba a nosztalgiafaktor.

akció | családi | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

A híres rendőr fia, Tim egykor arra vágyott, hogy a Pokémonok trénere lehessen. Álma azonban nem vált valóra, de így is élménygazdag életet élhet. A pokémonok közt ugyanis... több»

1