Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
10
Szereplők
21
Vélemények
14
Képek
20
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 02.

14 évet kellett várnunk a Parr család, vagyis Irdatlanék újabb kalandjára, de szerencsénkre a Pixar ismét bizonyította, hogy képes tartani a minőséget, még akkor is, ha egy folytatásról van szó. A történet szó szerint annál a másodpercnél folytatódik, ahol az előző epizód befejeződött, s kezdésként kapunk egy igen látványos akciózúzdát, mely meg is ágyaz a film központi elemének: szuperhősök kontra emberi társadalom, valamint a családon belüli feladatok és munka megosztása. Hiszen hiába telt el közel másfél évtized a két rész között, a világ változásokon ment keresztül, s Brad Bird és csapata reflektál is erre. Ebből a szempontból nagyon jó húzás, hogy a „szuperhős-reflektorfény” ezúttal Nyúlánykára irányul, miközben az otthoni teendők és a gyermeknevelés Mr. Irdatlan feladata lesz. Ennél a pontnál talán megvádolhatnánk túlzott feminizmussal a Hihetetlen család 2-t, de jó hír, hogy nem erről van szó: inkább rávilágít arra, hogy az ősi, kőbe vésett nemi szerepek idejét múlttá váltak, s anya és apa képes egymástól tanulni. Avagy: a hölgy válik kenyérkeresővé, s a férfinak kell otthon helytállnia. Ez a szerepcsere pedig kimondottan jót tesz a filmnek mind akció (lásd Nyúlányka megment egy elszabadult vonatot), mind humor (Mr. Irdatlan küzdelme Furival és az ő előbújó képességeivel) terén. Akárcsak az első rész, a második is remekül vegyíti a családi komédiát az akciófilmek látványosságával és dinamikájával. Eközben visszaköszön az előző etapban felvetett dilemma, miszerint hogyan viszonyuljon a társadalom a szuperhősökhöz? Mert tök jó, hogy a szuperek megmentik a világot, csakhogy eközben elkerülhetetlen a fél város/világ leamortizálása. A folytatás azonban ezt árnyalja: az emberek csak és kizárólag egy szemszögből láthatják a szuperhősök akciózását (és az épp a pusztítást mutatja). Miért ne láthatnák ezeket a mentőakciókat a szuperhősök szemszögéből? S itt jön a képbe jelen esetben a Deavor-testvérpár, akik fontos szerepet fognak betölteni a történetben. Azt még hozzátenném, hogy személy szerint nem voltunk rajongói a Hihetetlen család első részének, ugyanakkor a folytatása minőségben, látványban, humorban (és Furi révén a cukiságfaktorban is) képes volt elvarázsolni minket (s ahogy fél füllel hallottuk, a többi nézőt is). Bár a Pixar egy ideig csak folytatásokat fog prezentálni, de ha ezek a folytatások ilyen színvonalat fognak képviselni, mint jelen alkotásuk, akkor egy szavunk nem lehet.

 
Orosz István   2018. 07. 18.

Nem volt rossz animációs film, a barátnőm nagyon élvezte ugye ő egy örök gyerek. Pozitív dolog ami nekem nagyon tetszett az az, hogy ugyanott folytatódott ahol az első rész véget ért, ezen nagyon is meglepődtem. Majd emellett kaptunk egy értelmes sztorit. Viszont a film elején, volt egy kínai kis film bejátszás na az sajnos nem tudom mi akart lenni.


 
Csillagpor   2018. 09. 30.

Zseniális animációs folytatás. Érdekes , hogy az első részt nagyon nagyon szerettem és akkor még gyerek voltam. Most felnőtt fejjel is élveztem a folytatást és ez nagy szó. Megismételték a sikerüket a készítők pedig kb egy évtized eltelt. Egyedül talán az igazi ütős főgonosz hiányzik a palettáról, de annyira jó volt a történetvezetés, hogy ezt is megbocsáltom neki. Ajánlom mindenkinek aki az első részt szerette.

 
Gábor Rózsa   2018. 07. 04.

Az elmúlt 15 év egyik legjobb animációs filmjének folytatása. Tele van kedves viccekkel és aranyos pillanatokkal, de ha a rózsaszín rajongói szemüveg nélkül tekintünk rá, mégis azt mondhatjuk, hogy ez egy újabb átlagos, de “jó” mese.

 
Evcsi95   2018. 07. 11.

Nagyon aranyos film. Az öcsém oda volt érte. Sikerült ugyanolyan jó minőségű filmet összeállítani, mint az első rész volt. Talán csak annyi a hibája, hogy gyerekfilmhez képest, kicsit sok a beszéd benne, ami nem biztos, hogy leköti a gyerekeket, de egyébként csúcs film!

 
A hihetetlen család 2. visszahozza kedvenc karaktereinket, és a klisékkel telepumpált központi narratíva köré egy bombasztikus, remekül megkoreografált akciójeleneteket, aktuális és kiváló családi témákat, és általánosságban egy kellemes, humorral teli kalandot épít fel, amely remek szórakozást jelent mindenki számára. több»
 
A Pixar legújabb irdatlan nagy sikerében Parrék élete ott folytatódik, ahol 14 évvel ezelőtt abbamaradt, kalandjaik pedig továbbra is kőkemények, csavarosak, villámgyorsak, erőteljesek és persze furik. több»
 
Ha az eddig megszokott szerepekben játszódnának az események ez a történet teljesen lapos és sablonos lenne. Teljes mértékben a FEMINIZMUS alapjaira lett a konfliktus felhúzva.
Azonban ennek már nem kellene elégnek lennie... és ha alapvetően elfogadjuk a feminista elveket, akkor nem is lesz az, hiszen ezek természetessé váló tények és nem különös filmalapkövek. több»
 

A filmben Voyd karakterét (állítólag) Kristen Stewart inspirálta.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Furinak összesen 17 szuperképessége van.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az 1 óra 58 perces játékidejével A hihetetlen család 2 lett a leghosszabb Pixar-film, s egyben a leghosszabb CGI-film is.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.