Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
39
Vélemények
14
Képek
16
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 16.

legújabb vélemény

Zseniális családi mozi,szerintem jobb mint az első rész.Precíz,pontos,kidolgozott,és humoros.Több ilyen mozi kellene,mert ez igazi csemege!

 
ZozArt89   2019. 05. 01.

a nap véleménye

Irdatlan sokat kellett rá várni

Összesen 14 év elteltével tért vissza a Parr család, és ismét hihetetlen dolgokra készülnek. Brad Bird már 2004-ben csodát hozott létre, egyedi lett, és szinte tökéletes a maga kategóriájában. A folytatás pedig, ha lehet ilyet mondani, csak még jobb lett. A történetet ugyanott folytatjuk, ahol 14 évvel ezelőtt abbahagytuk. De szerencsére nem a nosztalgiavonatra akar felültetni, csupán némi kellemes pillanatot szereznek ezzel nekünk. A politikusoknak nem igazán tetszik, hogy az Irdatlan család tevékenykedik. Itt nekem azonnal eszembe jutott a Marvel története, "Amerika Kapitány - Polgárháború" című filmje, hisz hasonló a szituáció ott is. Korlátozni akarják a szuperhősöket is, mondván, hogy ők is okozói a bűnözésnek és károkozásnak. Nem elég, hogy ilyen helyzetbe kényszerítik őket, de a mindennapi gondokkal is szembe kell nézniük. Egyszóval rémesek a kilátások. Majd egy hirtelen esély csöppen eléjük, ami mindent megváltoztathat. Ezzel a résszel és az elsővel együtt lett komplett a film. Remek húzás volt, hogy ezúttal Nyúlányka kapott nagyobb hangsúlyt, és őt is részletesebben megismerhettük. Ezt pedig egy mai élethelyzettel mutatja be, amikor is a férfi marad otthon családot nevelni. Feltehetőleg célja volt, hogy bemutassa, így sem elítélendő élni, és az is, hogy bepillantást nyerhessünk abba, hogy az édesanyák igenis kemény munkát végeznek otthon, ami bizony értékelendő. Ezze... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 02.

a nap véleménye

Megérte várni A hihetetlen család folytatására

14 évet kellett várnunk a Parr család, vagyis Irdatlanék újabb kalandjára, de szerencsénkre a Pixar ismét bizonyította, hogy képes tartani a minőséget, még akkor is, ha egy folytatásról van szó. A történet szó szerint annál a másodpercnél folytatódik, ahol az előző epizód befejeződött, s kezdésként kapunk egy igen látványos akciózúzdát, mely meg is ágyaz a film központi elemének: szuperhősök kontra emberi társadalom, valamint a családon belüli feladatok és munka megosztása. Hiszen hiába telt el közel másfél évtized a két rész között, a világ változásokon ment keresztül, s Brad Bird és csapata reflektál is erre. Ebből a szempontból nagyon jó húzás, hogy a „szuperhős-reflektorfény” ezúttal Nyúlánykára irányul, miközben az otthoni teendők és a gyermeknevelés Mr. Irdatlan feladata lesz. Ennél a pontnál talán megvádolhatnánk túlzott feminizmussal a Hihetetlen család 2-t, de jó hír, hogy nem erről van szó: inkább rávilágít arra, hogy az ősi, kőbe vésett nemi szerepek idejét múlttá váltak, s anya és apa képes egymástól tanulni. Avagy: a hölgy válik kenyérkeresővé, s a férfinak kell otthon helytállnia. Ez a szerepcsere pedig kimondottan jót tesz a filmnek mind akció (lásd Nyúlányka megment egy elszabadult vonatot), mind humor (Mr. Irdatlan küzdelme Furival és az ő előbújó képességeivel) terén. Akárcsak az első rész, a második is remekül vegyíti a családi komédiát az akciófilmek látvá... több»

 
HercegPeter   2019. 02. 06.

Nem rég láttam mégis szinte semmire sem emlékszem belőle. Az első részt viszont fejből el tudnám mondani. Azt hiszem, ez jól tükrözi a két film közötti hatalmas minőségbeli különbséget. Az viszont tetszett, hogy éppen ott folytatták, ahol az első véget ért. De ennyiben talán ki is merül a pozitívumok listája. Szerintem kár volt hozzányúlni, de mivel láthatólag sokaknak bejött, így nagy a valószínűsége, hogy most én tévedek. Nálam az első rész az igazi, talán azért mert akkor még gyerek voltam és jobban élveztem a rajzfilmeket.

 
Orosz István   2018. 07. 18.

Nem volt rossz animációs film, a barátnőm nagyon élvezte ugye ő egy örök gyerek. Pozitív dolog ami nekem nagyon tetszett az az, hogy ugyanott folytatódott ahol az első rész véget ért, ezen nagyon is meglepődtem. Majd emellett kaptunk egy értelmes sztorit. Viszont a film elején, volt egy kínai kis film bejátszás na az sajnos nem tudom mi akart lenni.

 
dailyfilmsan   2019. 02. 21.

Annyira nagyon jó volt! nem is rajzfil ez , hanem akciórajzfilm. Én nagyon élveztem. A történet folytatólagossága jó ötlet volt és jól meg tudták ragadni a régi vonalat bárkicsit nagy ugrást tettek a jellemekben de no para még jól is áll a razfilmnek. A látvány óriási még Mr. irdatlan pulcsijána a szösz is látszik. A történet pedig pörgős, vicces és ötletes. Kicsinek, nagynak ugyan úgy élmény a megnézése.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

Zseniális. Az első részt még gyerek fejjel láttam, de a második részt még ennyi idősen is imádom. Tipikus szuperhősfilm jó kis látvánnyal, akcióval és csavarral. Tökéletes kikapcsolódás az egész családnak.

A film összbevétele 1 242 805 359 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 360 402 822 forintot termelt. A hazai mozik összesen 301 926 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben Voyd karakterét (állítólag) Kristen Stewart inspirálta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Furinak összesen 17 szuperképessége van.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 1 óra 58 perces játékidejével A hihetetlen család 2 lett a leghosszabb Pixar-film, s egyben a leghosszabb CGI-film is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hihetetlen család 2 az egyetlen olyan Pixar-film, melyben nem tűnik fel az ikonikus Pizza Planet furgon.

(hp)
 

A hihetetlen család első része volt a Pixar első olyan filmje, melynek főszereplői emberek voltak.

(hp)
 

Az első és a második rész között eltelt 14 év a leghosszabb idő két folytatás között a Pixar/Disney történetében.

(hp)
 

A film főgonoszának külsejét a rendező, Brad Bird saját magáról mintázta.

(hp)
 

A Disney arra kérte a mozikat, hogy figyelmeztessék a látogatóikat, hogy egyes jelenetek az intenzív fények miatt akár rohamot is okozhatnak az epilepsziásoknak, miután a Twitteren több néző is jelezte a dolgot az irányukba.

(hp)
 

Akárcsak a többi filmben, ebben is feltűnik egy pillanatra az A113-as szám, ami arra az osztályteremre utal, ahol a Pixar egykori alapítói tanultak. A szám Violet és Tony első randijának jelenetében látható.

(hp)
 

Az első részhez képest 25 új szuperhős tűnik fel a filmben.

(hp)
 
A hihetetlen család 2. visszahozza kedvenc karaktereinket, és a klisékkel telepumpált központi narratíva köré egy bombasztikus, remekül megkoreografált akciójeleneteket, aktuális és kiváló családi témákat, és általánosságban egy kellemes, humorral teli kalandot épít fel, amely remek szórakozást jelent mindenki számára. több»
 
A Pixar legújabb irdatlan nagy sikerében Parrék élete ott folytatódik, ahol 14 évvel ezelőtt abbamaradt, kalandjaik pedig továbbra is kőkemények, csavarosak, villámgyorsak, erőteljesek és persze furik. több»
 
Ha az eddig megszokott szerepekben játszódnának az események ez a történet teljesen lapos és sablonos lenne. Teljes mértékben a FEMINIZMUS alapjaira lett a konfliktus felhúzva.
Azonban ennek már nem kellene elégnek lennie... és ha alapvetően elfogadjuk a feminista elveket, akkor nem is lesz az, hiszen ezek természetessé váló tények és nem különös filmalapkövek. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.