2019.05.01 18:43 ZozArt89 Olvasottság: <100x
1

Irdatlan sokat kellett rá várni

Összesen 14 év elteltével tért vissza a Parr család, és ismét hihetetlen dolgokra készülnek. Brad Bird már 2004-ben csodát hozott létre, egyedi lett, és szinte tökéletes a maga kategóriájában. A folytatás pedig, ha lehet ilyet mondani, csak még jobb lett.

A történetet ugyanott folytatjuk, ahol 14 évvel ezelőtt abbahagytuk. De szerencsére nem a nosztalgiavonatra akar felültetni, csupán némi kellemes pillanatot szereznek ezzel nekünk. A politikusoknak nem igazán tetszik, hogy az Irdatlan család tevékenykedik. Itt nekem azonnal eszembe jutott a Marvel története, "Amerika Kapitány - Polgárháború" című filmje, hisz hasonló a szituáció ott is. Korlátozni akarják a szuperhősöket is, mondván, hogy ők is okozói a bűnözésnek és károkozásnak. Nem elég, hogy ilyen helyzetbe kényszerítik őket, de a mindennapi gondokkal is szembe kell nézniük. Egyszóval rémesek a kilátások. Majd egy hirtelen esély csöppen eléjük, ami mindent megváltoztathat. Ezzel a résszel és az elsővel együtt lett komplett a film.

Irdatlan sokat kellett rá várni

Remek húzás volt, hogy ezúttal Nyúlányka kapott nagyobb hangsúlyt, és őt is részletesebben megismerhettük. Ezt pedig egy mai élethelyzettel mutatja be, amikor is a férfi marad otthon családot nevelni. Feltehetőleg célja volt, hogy bemutassa, így sem elítélendő élni, és az is, hogy bepillantást nyerhessünk abba, hogy az édesanyák igenis kemény munkát végeznek otthon, ami bizony értékelendő. Ezzel a tanulságos mozzanattal szerintem bőven nem esik a gyerekfilm kategóriába. Ezt támasztja alá az ellenség megmozdulása, ami bővelkedik társadalomkritikában. Nem véletlen, hogy korhatáros darab lett. Habár azt mondtam, hogy komoly és felnőtt filmnek számít, azért nem ilyen egyszerű a dolog, mivel ennek ellenére is imádni való, szórakoztató és nagyon humoros tud maradni. A karakterek a fő mozgatórugói ennek a filmnek, és ezúttal Nyúlányka a főszereplőnk, ezzel ellentétben Vill nem szerepelte túl magát. Furcsa volt, aki elég sok mókás pillanatot okozott a nézőknek. Mr. Irdatlannak nemcsak a főgonosszal kell szembenéznie, hanem saját magával is. Büszkeségét kell leküzdenie, és ezzel párhuzamosan még komplexebb karakter lett.

Konklúzió: A hihetetlen család 2. nemcsak látványban, de történetében nézve is erősebb lett elődjénél. Szerethető karakterek és tanulságos történet jellemzi. Érdemes odafigyelni rá. Ezt egyszerűen látni kell.

akció | animáció | családi | kaland | sci-fi | vígjáték

Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Vill-lel megoldja otthon... több»

1