Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Fura világ (2022)

Strange World
Filmadatlap
 
13
Szereplők
6
Vélemények
16
Képek
7
Videók

Galéria (16)

Videók (7)

 
KCintia   2023. 01. 08.

legújabb vélemény

0
Nagyszerű!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Úgy érzem, hogy kissé alul lett értékelve ez a mese. A sztori izgalmas és egyedi szerintem, tele van furcsábbnál furcsább lényekkel (amiknek egyébként gyönyörűek a megjelenítései), és nagyon fontos tanulsága van. Ethan karaktere merész húzás volt, de szerintem jól tették. Ahhoz képest, hogy nem hallottam a meséről, és nem is akartam megnézni, nagyon-nagyon kellemes csalódás volt. Kikapcsolja az egész családot.

 
Artemisia   2022. 12. 14.

2
Egyensúlyban a természettel

A Disney az idén először jelentkezik animációs filmmel a tavalyi Raya és az utolsó sárkány, valamint az Encanto után. Az előbbi remek alkotást is jegyző Don Hall valószínűleg a Disney eddigi legmegosztóbb művét készítette el a Fura világ formájában. ... teljes kritika»

 
RigbyTheMad   2022. 12. 24.

1
Lenyűgöző

Nagyszerű látványvilág. És jó kis történet. Nem tetszik a külföldieknek, mert "nincs története": akkor valami nagyon mást néztek, nem ezt. Végig izgalmas, és egy végig vezetett cselekményszála volt. Magyaroknak nem tetszik, mert mióta a kiskirályuk elkezdte kelteni a gyűlöletet, azóta ez van. Előtte érdekes, senkinek nem volt baja a melegekkel, azzal sem, hogy nő volt a pilóta, és még fekete is. De elgondolkodhatnának, hogy az ő kiskirályuk mi is valójában?! (De az egy nőt sem érdekel, hogy manapság a filmekbe nem raknak, vagy alig raknak fehér nőt. Azaz raknak, japánt, kínait, mexikói, kínait, feketét, lehetne sorolni. De azt még nem merik eljátszani, hogy ne tegyenek bele legalább egy fehér férfit.) Gondolkodni kellene, és utána gyűlölködni. De hát ez Magyarország. A gyűlölet és kitaszítás országa. Mindenkinek ajánlom, felnőtteknek is, elég komolyra sikerült végre. Nem úgy, mint az Encanto, amit szinte lehetetlen volt végignézni.

 
dandelion1983   2022. 12. 24.

0

Nem gondolom, hogy a legjobb animációs film, amit valaha láttam, de értetlenül állok az imdb és az összes hazai filmes oldal csekélyke pontszáma előtt. Én sem szeretem, hogy már minden PC, de ha az összes tinifilm, sorozat már PC, akkor talán nem oly... több»

 
stif   2022. 11. 19.

0

Szerintem irtó aranyos történet, alapjában véve élveztem, de valahogy nem igazán ragadott magával, pedig a Disney meséknek mégiscsak az a legfőbb jó tulajdonságuk, hogy bármikor újra lehet őket nézni.

 
Dada   2022. 11. 24.

0

Szerintem kétségtelen, hogy erre a mesére vártunk nem csak az elmúlt évben, hanem már hosszú ideje. De amennyire fontos üzenetet próbál közvetíteni, úgy süpped bele a szokásos klisékbe és didaktikus mondanivalóba. Nagy kár érte, mert így nem igazán tud túllépni a középszerűségen.

A film 67 395 581 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 35 440 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez az első film, amelyben a Disney 100 logót használták.

(csd)
 

Dennis Quaid és Jake Gyllenhaal korábban a Holnaputánban filmben szerepeltek együtt.

(csd)
 

A Walt Disney Animation Studios első kézzel rajzolt animációs filmje a 2011-ben megjelent Micimackó után.

(csd)
 

A Rontó Ralph után az első olyan animációs játékfilm a Disney-nél, amelyet egyetlen személy rendezett.

(csd)
 

A Walt Disney Animation Studios második filmje a Vaiana után, amely november 23-án kerül a mozikba.

(csd)