A Walt Disney a Kívánság című filmjéve ünnepli a stúdió fennállásának 100. évfordulóját. Jövő héten a mozikban.

A film, amely varázslatos királyságában játszódik, egy fiatal lány, Asha történetét meséli el, aki egy csillagtól kíván egy életet megváltoztató kívánságot, melyet követően szembe kell néznie egy erővel, mely az otthonát fenyegeti. 

Kívánság, amelyben Ariana DeBoseChris Pine és Alan Tudyk kölcsönzi a főbb szereplők hangját, visszatérést kínál a klasszikus Disney-mesék és animációs musicalek formátumhoz, ami potenciálisan előnyt jelenthet a Disney előző, Fura világ (2022) című filmjével szemben. 

A film animációja a Disney időtlen stílusát ötvözi az akvarell-esztétikával. A legfőbb vetélytársa a kasszáknál Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája lehet, melyet egy héttel korábban mutatnak be a mozik. 

A mese visszatérést jelent a hagyományos Disney-történetmeséléshez, amely klasszikus gonosztevőt vonultat fel, ellentétben a közelmúlt Disney-filmjeivel, amelyekben az antagonista többször lényegesen árnyaltabb karakter volt.

A Kívánság november 23-tól a hazai mozikban.

68 Kívánság  (2023)

animáció | családi | kaland | vígjáték

Asha, a 17 éves, éles eszű és szerettei iránt nagy odaadással viseltető lány Rosasban él, egy olyan királyságban, ahol szó szerint minden kívánság teljesülhet. Egy... több»