Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmkritikák

59 Kampókéz  (2021)

 
2021. 10. 10.
A kilencvenes évek elejének klasszikus rémfilmje a Kampókéz, amely nem is annyira horror, inkább intelligens társadalmi thriller. Így ebből nem volt nehéz Nia DaCostának és az Oscar-díjas Jordan Peele-nek az aktuális társadalmi-politikai problémákhoz kötődő új filmet készítenie, bár a végeredmény felemásra sikerült. több»
Ritkán készít vérbeli szerzői rendező folytatást korábbi művéhez, ám Fliegauf Benedek megtette ezt. Egyik első remeklése, a Rengeteg most Mindenhol látlak alcímmel kapott szellemi folytatást, és nagy elődjéhez hasonlóan ez is több szempontból különleges alkotás lett. több»

81 Free Guy  (2021)

 
2021. 09. 15.
Napjainkban már életünk szerves része a gamerkultúra, amelyre egy külön iparág épül, és amellyel a filmesek is időről időre kacérkodnak. A Ryan Reynolds főszereplésével készült Free Guy is ennek a terméke. A filmnek a Ready Player One-hoz hasonlóan van szíve, ám nem minden téren teljesíti küldetését. több»

63 Bárány  (2021)

 
2021. 09. 06.
Zsánerfilmes és szerzői babérokra is tör az izlandi rendező debütmunkája, ám az önmagukban valamelyest ütőképes részek sajnos több mint száz perc során sem kovácsolódnak egésszé: a Bárány meghökkentően, elgondolkodtatóan próbál midcult-hibrid lenni, de csak feszengésre késztet és zavarba ejt. több»

72 Oxigén  (2021)

 
2021. 08. 16.
Zárt szituációs (mono)drámát rendezni igen kockázatos vállalkozás, mert végig fenn kell tartani benne a feszültséget úgy, hogy egy vagy legfeljebb két–három színész játszik egyetlen helyszínen. Az eddig javarészt horrorfilmeket készítő Alexandre Aja összességében sikerrel vette ezt a műfaji akadályt legújabb filmjében, az Oxigénben. több»
 
2021. 08. 15.
Filmek és sorozatok kedvelt helyszíne a kisváros (esetleg kertváros), amelynek idilli felszíne alatt bűnös titkok lapulnak. Ezek általában egy sokkoló esemény (legtöbbször gyilkosság) hatására bukkannak fel a mélyből, és általuk jókat lehet szörnyülködni, hogy hű, micsoda helyek (meg emberek) vannak. Jó móka, nem vitás, de aki ilyen élményt várna az Easttowni rejtélyek című minisorozattól, készüljön fel, hogy pont az ellenkezőjét kapja. több»

65 Idő  (2021)

 
2021. 08. 08.
Pozitív csalódás a javából. Megosztó, negatívba hajló recenziók futnak be róla, de Shyamalan legújabb alkotása egy régóta tetszhalott állapotban lévő pálya mindenképpen dicséretes újjáéledése, a kifáradt rendezői életmű legjobbja a Jelek, vagyis közel két évtized óta. több»
 
2021. 08. 03.
A járvány miatt úgy alakult, hogy a Fekete Özvegy helyett a WandaVízió című sorozat nyitotta meg a Marvel Moziverzum következő fázisát – tegyük hozzá, szerencsére, mert ezzel a felállással erősebb lett az új kezdet. több»
 
2021. 07. 29.
Nagy Viktor Oszkár egy kifejezetten személyes nagyjátékfilm (Apaföld) és néhány társadalmi témát érintő dokumentumfilm után részben műnemet, illetve hangvételt váltott. A Becsúszó szerelem romantikus komédia, melynek hátterében a futball, valamint a társadalmi előítéletek állnak. Vállalásaikért mindenképpen dicséret illeti az alkotókat, néhány helyen azonban érezni a koncepció korlátait. több»
 
2021. 07. 26.
Ha tudtam volna, hogy ilyen mélyre megy a Tobi színei, biztosan több zsebkendőt viszek magammal a moziba. Bakony Alexa első egész estés dokumentumfilmjének szereplői a lehető legideálisabb személyek egy forgatáshoz: tisztán nyilvánulnak meg, maximálisan őszinték, és ha hibáznak, még azt is szerethetően teszik. több»