76% 203 szavazat
Oroszlánszív

Oroszlánszív

Lionheart
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
17
Szereplők (17)
35
Képek (35)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
FarZoo  

FILMINFÓ

Lyon Gualtier (Jean-Claude Van Damme) különleges feladatokra kiképzett katonatiszt. Miután megszökik az idegenlégióból, egy fillér nélkül érkezik Amerikába. Családjától sem remélhet segítséget. A testvére élet-halál között lebeg, ám a gyógyíttatására feleségével gondolni sem mernek a magas költségek miatt, hiszen a házaspárnak lassan arra sincs pénze, hogy enni adjon a kisgyereküknek. Leon elhatározza, hogy pénzt szerez, még azon az áron is, hogy szögre akasztja elveit, és részt vesz egy magas díjazású küzdõsportversenyen.

Rendező: Sheldon Lettich
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1993
 
2023.07.04 johny0051

legújabb vélemény

Szerintem ez Van Damme legjobb filmje, azóta sem csinált hasonlót.

0
 
Amikor még hittem a csodákban. Questo è perfetto!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

1990... Jó kis év volt, de erről most nem szeretnék beszélni. Csak annyit, hogy először láttam az óceánt, és így ez nekem egy örök szerelem maradt... Sheldon Lettich, aki egy jó pár filmben dolgozott hatalmasakat spárgázó hősünkkel, egy bizonyos Jean... Teljes kritika

2
4
 
2016.05.22 Yosihiro

Sokat nem tévedek ha azt mondiom a legismertebb Van D. film és talán a legjobb is. Csak ajánlani tudom. Remek szinészi alakítás van benne küzdelem érzelmek és minden ami kell :)

1
 
2015.03.29 FarZoo

Akciófilm ellenére maga a sztori is ötletes és érzelmileg is megfogott. Szomorú, megható. De az akciójelenetek is pörgősek, egy kicsit sem unalmas. Van Damme hozta a várt formáját.

1
 
2015.03.18 Mmaarrttoonn

A műfaj kedvelőinek kötelező. Van Damme ismét jót alakított. Érdekes volt Jocky Ewing titkárnőjét a főgonosz szerepében látni. :) Én a végén megkönnyeztem.

1

A film összbevétele 24 078 196 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Eredetileg úgy volt, hogy lesz a filmnek folytatása. Szerző: rbernadett

#2