Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

65 (2023)

65
Filmadatlap
 
17
Szereplők
10
Vélemények
30
Képek
4
Videók
65

Galéria (30)

Adam Driver
Adam Driver
Adam Driver
Ariana Greenblatt
Ariana Greenblatt
Adam Driver
Adam Driver
Adam Driver
Adam Driver
Ariana Greenblatt
Adam Driver
Ariana Greenblatt
Adam Driver
Ariana Greenblatt
Ariana Greenblatt
Adam Driver
Adam Driver

Videók (4)

 
indingo   2023. 03. 29.

legújabb vélemény

0

Az alapötlet tetszett. Egy kis űr- és időutazás, meg a dinoszauruszok világa. Látványban egész jó volt, de a történet nem valami maradandó. A vége kifejezetten erőtlen és fantáziátlan.

 
Artemisia   2023. 03. 24.

3
Jurassic Planet

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Scott Beck–Bryan Woods páros a Hang nélkül- filmek forgatókönyveinek megírása után rendezésre adta a fejét. Adott volt egy jó alapötlet – egy távoli bolygóról érkező űrhajós egy ismeretlen bolygóra zuhan, melyről kiderül, hogy a 65 millió évvel eze... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2023. 03. 17.

1
Látogatás az Alfa Centauriról

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagyon jó kis film lett, amihez hozzájárult a remek forgatókönyv. Adott egy másik civilizációból érkező férfi és kislány, akik hazafelé tartva lezuhannak a 65 millió évvel ezelőtti Földre. Nem akarok spoilerezni, de nem ez az egyetlen meglepetés, ami éri még őket. Az alkotók jól keverik a drámát az akcióval, vannak érzelmes és látványos részek egyaránt. Remekül érzékelteti, milyen kegyetlen világ volt ez, amikor épp csak megmentenek egy dínót, már fel is falják szerencsétlent. A végén az a hármascsillag sem véletlen, nyilván az Alfa Centaurira utal, a hozzánk legközelebb lévő csillagrendszerre. Adam Driver remek választás volt, tengerészgyalogosként szolgált, ami látszik a teljesítményén, a kislány által pedig még némi humorral is találkozhatunk. Összességében egy remek dínós sci-fi lett.

 
erahurka   2023. 03. 18.

1
A címe lehetne a százalékos értékelése is

Az imbecill Adam Driver és a csak halandzsául értő kislány kalandja 65 millió évvel ezelőtt, de azon belül is a lehető legrosszabbkor. Szerencsére kéznél van a Galaxis Útikalauz, egy OP puska és a kislány 200-as IQ-ja. Oké, ebből úgy tűnhet, hogy nagyon rossz, de pont annyira izgalmas meg érdekes, hogy arra a másfél órára ártatlan szórakozás lehessen. Vannak benne furcsa dolgok, meg lehetett volna több feszült, dinók elől sunyulós jelenet, de annyira semmi sem zavaró, hogy elrontsa az ember kedvét. Lehet falni közben a popcornt és szürcsölni a kólát, a vásznon meg megy a hepajkodás, mi kell még? A négylábú izéket mondjuk nem értettem, tényleg nem volt elég igazi dinó, amiből lehetett volna választani? Nem, kellett egy több méretben is előforduló gyík T-Rex fejjel. Ha tényleg létezett, akkor nem szóltam. A szinkron amúgy nagyon fura volt, Kolovratnik Krisztián szerintem tökre nem illett Driverhez, de ez műmájer faszagyerek hanghordozás egész viccessé tette a karaktert. Azért, ha valaha itthon megnézem, eredeti nyelven fogom.

 
drg0602   2023. 03. 17.

1

Teljesen jó sikerült dinoszauruszos kalandfilm. Rengeteg akciójelenettel és nagyon sok látványos jelenettel fűszerezett, eszméletlenül jó sikerült sci-fi akciófilmnek tartom, amely teljesen lefoglalt. A történet tökéletes, egyszerű. Adam Driver jó sz... több»

 
Lóri Ádámcsik   2023. 03. 27.

0
Dinóval elmegy (Armageddon vs Jurassic Park)

A trailer alapján egy fokkal jobb filmet vártam volna. Mozihoz szerintem gyenge, otthon vagy streamen jó film lenne. A történeten nem sokat gondolkoztam, az látszik. Egy-két látványosabb elem vagy jumpscare viszi el a filmet a hátán. Ha nem Adam Driver lenne a főszereplő, akkor film+ kategória volna.

 
polgy   2023. 03. 19.

0
Tini sci-fi, felesleges 16-os korhatárral

Szerintem jó a film. Klassz a sztori, jól meg is csinálták technikailag, ha 12-es karikát kapott volna, akkor szerintem el is jut a célközönséghez. Mert nekem ez az egy dolog okozott csalódást, számomra ez egy matinémozi, annak összes jellemzőjével. Csak hogy pár tipikus dolgot kiemeljek: a kislány, aki mindent is megold. Az hogy a landolás területén minden tele van ragadozóval. (Kérdezem én, kiket ettek ezek a ragadozók a kényszerleszállás előtt? Egymást?) És bírom, mikor egy vérbeli ragadozó szép lassan közelíti meg az emberi zsákmányt, hogy legyen idő valahogy mégis elmenekülni. Ha 12-es korhatárt kap, akkor valószínűleg most nem ezt írtam volna, de 16-os karikát kapott a film.

A film 25 620 540 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 22 223 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet 40 nap alatt forgatták, összehasonlítva a Jurassic World filmekkel, amelyek több mint 100 napig forgattak.

(Thibo84 )
 

Ez a Sony és Columbia Pictures harmadik sci-fi filmje, amely egy aszteroidák miatt megsérült űrhajóval kezdődik, A Föld után (2013) és az Utazók (2016) után.

(Thibo84 )
 

A filmnek csak egyetlen sajtóvetítése volt a premier előtt New Yorkban, és kevesebb, mint 24 órával a bemutató előtt.

(Thibo84 )
 

A 2023. márciusi mozikba kerülés előtt ennek a filmnek öt alkalommal jelölték ki a bemutató dátumát, de a forgalmazó Sony Pictures újra és újra elhalasztotta.

(Thibo84 )
 

Ariana Greenblatt karakterének a neve Koa, ami hawaii nyelven azt jelenti, hogy harcos.

(Thibo84 )