Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
9
Vélemények
40
Képek
5
Videók

Érdekességek: Alelnök (2018)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 76 073 488 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 37 954 336 forintot termelt.

 

Christian Bale egy interjúban arról beszélt, hogy Adam McKay improvizatív rendezői stílusa miatt sokkal több időt töltött a szerepre való felkészüléssel (beleértve Dick Cheney gesztusainak, hangjának tanulmányozását), mint valaha.

(hp)
 

Amy Adams a forgatási szünetekben is a karakterében maradt, végig megtartva karakterének jellegzetes hangját és beszédstílusát. Ez volt az első alkalom a színésznő karrierjében, hogy a gyakorlatban alkalmazta az ún. method actingként ismert módszert.

(hp)
 

Adam McKay kisebb szívrohamot kapott az utómunkálatok során. A direktor úgy döntött, hogy (afféle cameóként) felhasználja filmjében a fekete-fehér felvételeket a műtétjéről.

(hp)
 

Dick Cheney-ről köztudott, hogy szívproblémákkal küszködött, ezért Christian Bale rengeteg időt fordított arra, hogy tanulmányozza, miként lehet megelőzni a szívrohamot. Adam McKay rendező hálával tartozhat a színésznek, aki a felkészülés során tanultaknak köszönhetően mentette meg az életét, amikor McKay szívrohamot kapott az utómunkálatok során.

(hp)
 

Christian Bale elmondta, hogy most először vette igénybe táplálkozási tanácsadó szolgálatait a szerepre való felkészülés során. A színész pályájának korábbi szakaszához képest már sokkal jobban ügyelt arra, hogy az extrém hízás ellenére is megpróbálja megőrizni az egészségét.

(hp)
 

A film eredetileg tartalmazott volna egy zenés jelenetet is, amit le is forgattak, azonban Adam McKay végül kivágta azt, miután úgy döntött, hogy komolyabb hangvételű filmet szeretne.

(hp)
 

Sam Rockwell, aki George W. Busht alakítja a filmben műorrot viselt a forgatás során. A színész elmondása szerint a legnagyobb kihívást Bush jellegzetes beszédstílusa jelentette a számára.

(hp)
 

Christian Bale és az általa alakított politikus, Dick Cheney is január 30-án ünnepli a születésnapját.

(hp)
 

Az Alelnököt több mint két tucat alkalommal díjazták a világ legrangosabb filmfesztiváljain, de száznál is több jelölést gyűjtött be.

(hp)
 

A filmet 8 kategóriában jelölték Oscar-díjra, köztük a Legjobb film kategóriájában is.

(hp)
 

A Hollywood egyik legnagyobb átváltozóművészeként is ismert Christian Bale 18 kilót hízott a szerep kedvéért.

(hp)
 

Az Alelnök 60 milliós költségvetése mellé 46,9 millió dollárt termelt világszerte.

(hp)
 

A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. Az Alelnök a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 285 szemlézett cikket követően jelenleg 66 százalékon áll (2019. január).

(hp)