Elkaszálták A fiúk-filmtrilógiát, pedig az első részt már megírták, aztán jött a sorozat...

A fiúk társalkotója és illusztrátora, Darick Robertson nemrégiben megerősítette a Rolling Stone-nak, hogy a képregénysorozatot egy filmtrilógia formájában próbálták eredetileg képernyőre vinni.

Ez még 2008-ban történt, mielőtt a Marvel Cinematic Universe elindítása bedurrantotta a képregényfilmes műfajt és gyakorlatilag új érát teremtett a filmgyártásban. A trilógia rendezője egyébként az az Adam McKay lett volna, aki Oscart és BAFTA díjat is nyert A nagy dobás forgatókönyvével és, aki a Ne nézz fel!-t és az Alelnököt is jegyzi.

Hogy indult?

Az egész azzal kezdődött, hogy Seth Rogen és régi kollégája és "bajkeverő társa", Evan Goldberg kezébe került a The Boys képregény első száma: "Azt gondoltuk: "Szent sz*r, ez kib*szottul őrület" - mondta Rogen - "Még azon a héten elmentünk a Sonyhoz, és azt mondtuk: 'Ezt meg kéne csinálnotok!'. "

Amint arról a Rolling Stone is beszámolt: "A Sony valóban megvásárolta a jogokat, amelyek egy évtized alatt több inkarnáción is átmentek, mielőtt újra visszavándoroltak Rogen, Goldberg és a showrunner Eric Kripke kezébe.

Egy ideig Adam McKay megpróbált a 'The Boys'-ból filmtrilógiát csinálni - az első film már kész forgatókönyvvel és még demó animációs jelenetekkel is rendelkezett -, de a MCU előtti Hollywoodban nem tudott zöld utat kapni.

Másképp is lehetett volna, de végül így alakult

"Nem változtatnék azon, ahogyan mindez alakult" - mondta Robertson - "mert a sorozat elképesztő. De McKay nagyon klassz dolgokat csinált. Egyszerűen csak az volt a lényeg, hogy 2008-ban voltunk, nem 2018-ban."

Robertson a Rolling Stone-nak elárulta, hogy a korai koncepció nem volt megvalósítható: "Úgy képzelte el a Boys-t, mint egy anti-szuperhősökből álló nyomozócsapatot a DC Comics valódi univerzumában, ahol a történetek azt sugallnák, anélkül, hogy valaha is nyíltan kimondanák, hogy az olyan karakterek, mint Superman és Batman titokban gonoszak és perverzek."

Az ötlet átalakult új szuperhősök megalkotásává, amelyek a DC Comics meglévő karaktereit szatirizálták. Homelandert Supermanről mintázták, a Deep Aquamanre hajazott, és így tovább. Homelander egyik korai változata valójában egy Liberator nevű szuperhős volt, akinek a jelmeze Robertson emlékei szerint "nagyon nyilvánvaló nacionalista, nácikra utaló szimbolikát" tartalmazott.

"Ahogy fejlődött, amerikai köpenyt adtam neki, mert imádom azt a sort, hogy a gazemberek utolsó menedéke a hazafiság" - tette hozzá Robertson.

Ha csekkolnád ezt a vad hullámvasutazást 

A fiúk jelenleg már a negyedik évadánál tart, és az Amazon Prime Video egyik legnépszerűbb sorozata! A streamingszolgáltató ráadásul megújította a sorozatot egy ötödik és egyben utolsó évadra. Ha pedig van előfizetésed a szolgáltatóhoz, elég csak a sorozat mafab adatlapján a "Hol nézheted" fülig görgetned, kattinatni az ott elhelyezett streaming ikonra és már nézheted is az őrült szuperhősöket!

akció | dráma | krimi | vígjáték

Victoria Neuman közelebb került az elnöki poszthoz, mint valaha, és a hatalmát megszilárdító Hazafi sakkban tartja őt. Butcher, akinek már csak hónapjai vannak hátra, elvesztette... több»