Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
80

A nagy dobás

(The Big Short)
A nagy dobás
 
citizenfour99  2016. 03. 07.

A film remekül indul, popkulturális képkockák sorozata (south park..stb) engem egyből berántott. Számomra a téma mindenképp újranézős, egyrészt, mivel önmagában tetszett a film, másrészt, mivel a konyhai józanparasztész logikára lefordított kifejezések ábrázolása után sem értettem meg teljes mértékben az egészet. És hát a színészi alakításokról csak annyit szeretnék, hogy CHRISTIAN BALE!!!!!!!!!!!! JUST AWESOME!!! Fckin awesome meg fákon alszom meg minden. Imádom ezt az embert, remek színész és tökéletesen játszotta el a antiszoczsenit, elképesztően télleg. 5 csillag lenne, viszont engem az operatőri munka szabályosan irritállt. Ettől eltekintve, csak ajánlani tudom, 2x akár 3x is, mert Why Not. Egyébként Steve Carell, és Ryan Gosling is jól játszott a filmben, a zenék is a helyén voltak, Brad Pitt-et is láthattunk és egy nagyszerü jelenetnek illetve dialógusának, simán szállóigévé kellene vállni Vegas Casinojából kifele, de én itt nem fogok Spoilerezni. :)

 
dulkap  2016. 02. 04.

Nem is tudom hol kezdjem az értékelést, bár aki követ engem az tudja, hogy nem összefogott esszékben szoktam fogalmazni. Inkább csak úgy csapkodóan, mezei mozinéző szemmel. A legnagyobb bajom, hogy a film 80%-át nem értettem és a maradék 20-at sem biztos, hogy jól. Ez egyértelműen rontott az élvezeti értéken, de ez nem feltétlenül a film hibája, hiszen még szómagyarázatok is voltak. (Bár azokhoz is elfért volna plusz magyarázat.) Illetve nem tudom, hogy az átlagnéző számára lehetett-e volna ezt a témát közérthetőbben tálalni. Mert ha igen, akkor kicsit a film hibája is, hogy nem értettem. De ez biztos olyan, mint az Újoncok napja vagy a Pénzcsináló, amihez szintén benne kell lenni a témában, hogy érthető és élvezetes legyen. Talán azok pont emiatt tetszettek jobban.
A rendezés tetszett és a színészi játékok is hibátlanok voltak, még így szinkronosan is érezhetően. Amúgy a szinkronhangok nem zavaróak és talán feliratosan még kevésbé követhető a film a rengeteg szakkifejezés miatt.
Szóval nem rossz a film, csak rengeteg kérdést vetett fel bennem, de ezeket le se írom, mert itt írásban úgysem érteném ha jönnének is válaszok.

 
Bogi87  2016. 05. 27.

Úgy szomorú/felháborító, hogy közben vicces. A film mindenki számára érthetően mondja el a nagy világgazdasági és pénzügyi válság hátterében meghúzódó okokat és összefüggéseket.

 
indingo  2017. 10. 03.

Nagyon untam a filmet, dög unalom az egész, pedig én még pénzügyet is tanultam, de ilyen mélységekig egyszerűen nem érdeke a téma, még ha megtörtént eseményeken is alapszik.

 
ArpiHajdu és Réci  2016. 08. 26.

Kicsit bajban vagyok ezzel a filmmel. A legnagyobb erényének azt tartom, hogy ezt az egész világot érintő jelenséget egy közérthető módon próbálta megközelíteni és elmagyarázni, vagyis úgy, hogy elméletileg mindenki megértse. Lehet, hogy én vagyok a buta és visszamaradott, de az a helyzet, hogy nemhogy tisztázódott volna bennem ez az egész válsággal kapcsolatos rendszer, hanem még nagyobb űr keletkezett a fejemben. Emiatt viszont fogok majd adni neki még egy esélyt, hátha akkor jobban tudom értelmezni az elmondottakat. A rendezés jó, a színészek is kiválóak (személy szerint Christian Bale tetszett a legjobban ebben a különc zseni figurájával), de a legjobban azok a részek tetszettek, amikor néhány sztár pár perc erejéig feltűnik a filmben, hogy egy tőzsdéhez kapcsolatos fogalmat elmagyarázzon. Összességében azt mondtom, hogy az alkotók magasra tették a lécet, amelyet viszont meglátásom szerint mégsem sikerült átugraniuk. Ennek ellenére meg fogom nézni még egyszer (esetleg többször), s lehet, hogy változni fog a véleményem.

Brad Pitt
Christian Bale
Ryan Gosling
Steve Carell
Christian Bale
Steve Carell
Ryan Gosling
Ryan Gosling
Steve Carell
Brad Pitt
Brad Pitt
Christian Bale
Steve Carell
Steve Carell
Ryan Gosling
Finn Wittrock
John Magaro
Christian Bale
Adam McKay
John Magaro
Finn Wittrock
Kultúrpart: MEG LETTÜNK SHORTOLVA
A nagy dobás nem csak a legszórakoztatóbb mozi a legutóbbi gazdasági világválságról, de azért is nagy meglepetés, mert hiába hihetetlenül mókás, súlyosan ránehezedik a mellkasunkra.
Movieaddicts: Kártyavár
Ha csak négy jelzővel kéne illetnem: Szórakoztató, meghökkentő, tanulságos és zseniális.
VOX: A nagy dobás
Sose gondoltuk volna, hogy egyszer majd a Taplógáz rendezője fogja elmagyarázni nekünk a gazdasági világválságot.
 

A film alapjául szolgáló regény volt a második Michael Lewis könyv, amelynek a jogait Brad Pitt cége vett meg, s készített belőle filmet. Az első a Pénzcsináló volt, emellett pedig a színész mindkét filmben szerepel is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Adam McKay azért választotta Barry Ackroydot operatőrnek, mert azt szerette volna, hogy a filmnek olyan jellege legyen, mint A United 93-asnak, pontosabban azt, hogy a főleg zárt terekben zajló történetbe kellő energiát és feszültséget vigyenek különböző kameraszögek és mozgás által.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Adam McKay, a rendező, állítása szerint egy éjszaka alatt elolvasta Michael Lewis könyvét, s azonnal tudta, hogy filmet akar készíteni belőle. Érdekes módon az író egyszer úgy nyilatkozott, hogy a könyve megfilmesíthetetlen.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.