Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

A nagy dobás (2015)

The Big Short
Filmadatlap
 
29
Szereplők
65
Vélemények
18
Képek
15
Videók
A nagy dobás

Galéria (18)

Brad Pitt
Christian Bale
Ryan Gosling
Steve Carell
Christian Bale
Steve Carell
Ryan Gosling
Ryan Gosling
Steve Carell
Brad Pitt
Brad Pitt
Christian Bale
Steve Carell
Steve Carell
Ryan Gosling
Finn Wittrock
John Magaro
Christian Bale
Adam McKay
John Magaro
Finn Wittrock

Videók (15)

 
Ms. Akárki   2021. 11. 02.

legújabb vélemény

1

Nagyon érdekes, és megdöbbentő is egyben. Nem ismertem részletekbe menően, hogy miből indult korábban a gazdasági válság, és teljesen ledöbbentem. És amit a végén mondanak, hogy ugyanezt az instabil és kiszámíthatatlan jelzáloghitelt továbbra is lépc... több»

 
mamiéstöti2   2019. 02. 19.

0

A bemutatója nagyon jó volt, felkeltette az érdeklődésemet. Ehhez képest egy unalmas lerágott csontot kaptam.

 
indingo   2017. 10. 03.

0

Nagyon untam a filmet, dög unalom az egész, pedig én még pénzügyet is tanultam, de ilyen mélységekig egyszerűen nem érdeke a téma, még ha megtörtént eseményeken is alapszik.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 26.

0

Kicsit bajban vagyok ezzel a filmmel. A legnagyobb erényének azt tartom, hogy ezt az egész világot érintő jelenséget egy közérthető módon próbálta megközelíteni és elmagyarázni, vagyis úgy, hogy elméletileg mindenki megértse. Lehet, hogy én vagyok a ... több»

 
dulkap   2016. 02. 04.

0

Nem is tudom hol kezdjem az értékelést, bár aki követ engem az tudja, hogy nem összefogott esszékben szoktam fogalmazni. Inkább csak úgy csapkodóan, mezei mozinéző szemmel. A legnagyobb bajom, hogy a film 80%-át nem értettem és a maradék 20-at sem bi... több»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Úgy szomorú/felháborító, hogy közben vicces. A film mindenki számára érthetően mondja el a nagy világgazdasági és pénzügyi válság hátterében meghúzódó okokat és összefüggéseket.

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Sok jó színész között megláttam Ryan Gosling-ot és Steve Carell-t és gondoltam szuper lesz, hát nem lett. Ennyire rémes művet nem mostanában láttam. Sajnos azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem fogott meg, kezdve azzal, hogy értelmetlen.

A film összbevétele 133 440 870 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 89 078 795 forintot termelt. A hazai mozik összesen 74 679 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film alapjául szolgáló regény volt a második Michael Lewis könyv, amelynek a jogait Brad Pitt cége vett meg, s készített belőle filmet. Az első a Pénzcsináló volt, emellett pedig a színész mindkét filmben szerepel is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Adam McKay azért választotta Barry Ackroydot operatőrnek, mert azt szerette volna, hogy a filmnek olyan jellege legyen, mint A United 93-asnak, pontosabban azt, hogy a főleg zárt terekben zajló történetbe kellő energiát és feszültséget vigyenek különböző kameraszögek és mozgás által.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Adam McKay, a rendező, állítása szerint egy éjszaka alatt elolvasta Michael Lewis könyvét, s azonnal tudta, hogy filmet akar készíteni belőle. Érdekes módon az író egyszer úgy nyilatkozott, hogy a könyve megfilmesíthetetlen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Christian Bale találkozott az igaz Dr. Michael Burryval, s a filmben az ő pólóját és bermudáját viseli.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Christian Bale a forgatást megelőzően kisebb balesetet szenvedett a térdével. Ez nagy gondot jelentett a dobolós jeleneteknél így a rendező úgy döntött kihagyják ezeket a filmből, azonban Bale ragaszkodott ahhoz, hogy megcsinálja őket, így végül a stáb 2 orvossal bővült minden gond megelőzése végett.

(Pillcsi29)
 
Adam McKay minden jelzáloghiteles (legyen az akár svájci frank alapú) okulására elkészítette A nagy dobást, avagy miért rohadt a kapitalizmus. HUNGLER TÍMEA KRITIKÁJA. több»
 
A lényeg, hogy ha csak egyetlen filmet nézel meg ignoráns, a bűnözés határának mindkét oldalán kereskedő bankárokról, akkor ne A Wall Street farkasa legyen az, hanem A nagy dobás. több»
 
A nagy dobás nem csak a legszórakoztatóbb mozi a legutóbbi gazdasági világválságról, de azért is nagy meglepetés, mert hiába hihetetlenül mókás, súlyosan ránehezedik a mellkasunkra. több»